Ухвала
від 28.02.2012 по справі 24/5005/14932/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.02.12р. Справа № 24/5005/14932/2011

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Книш І.В.

за участю представників ст орін:

від кредитора та лікв ідатора - ОСОБА_1, дов. № 11 від 11.10.11р., ПП "ОТИМО";

ОСОБА_2, дор. № 327/10/10/042 від 04.01.11р., Д ПІ

розглянувши справу

за заявою Приватного п ідприємства "ОТИМО", м. Дніпроп етровськ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Дев'ятка", 49000, м.Дніпропетровс ьк, Ленінський район, вул. Зоря на, буд.25 (ЄДРПОУ 35340220)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора у хвалою від 02.11.11р. господарськи м судом Дніпропетровської об ласті порушена справа про ви знання боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Дев'ятка", м. Дніпропе тровськ банкрутом.

Постановою господа рського суду Дніпропетровсь кої області від 15.11.11р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у сп раві, ліквідатором у справі п ризначено ініціюючого креди тора - Приватне підприємство "ОТИМО", м. Дніпропетровськ.

Відповідно до ст.4-1 Гос подарського процесуального кодексу України господарськ і суди розглядають справи п ро банкрутство у порядку пр овадження, передбаченому ци м Кодексом, з урахуванням осо бливостей, встановлених За коном України "Про відновле ння платоспроможності бор жника або визнання його банкрутом".

25.01.12р. на затвердження до го сподарського суду Дніпропет ровської області надійшов зв іт про проведену роботу від 24.01.12р. з додатками та ліквідаці йний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо грома дянин-підприємець - боржник а бо керівні органи боржника - юридичної особи відсу тні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової слу жби згідно із законодавств ом податкових декларацій, д окументів бухгалтерської з вітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать про відсутність підприємни цької діяльності боржника, заява про порушення справи п ро банкрутство відсутнього б оржника може бути подана кр едитором незалежно від розм іру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язан ь. Ліквідатор письмово повід омляє про визнання господар ським судом відсутнього бор жника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний с трок з дня одержання повідо млення можуть направити лі квідатору заяви з вимогами до банкрута.

Отже, законодавство м передбачено особливу проце дуру встановлення всіх відом их ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних п роцедур банкрутства. До таки х потенційних кредиторів нал ежать органи податкової служ би, фонди соціального страху вання та їх повідомлення лік відатором здійснюється шлях ом надіслання письмових пові домлень таким кредиторам.

26.11.11р. в газеті "Голос Ук раїни" № 223 (5223) опубліковано огол ошення про відкриття ліквіда ційної процедури.

В результаті ліквіда ційної процедури ліквідатор ом встановлена та підтвердже на кредиторська заборговані сть:

- Приватного підприємства "О ТИМО", м. Дніпропетровськ на су му 66 981,00грн.

- Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м . Дніпропетровськ на суму 5 582,35г рн.

- Ленінської районної викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування з тимчасов ої втрати працездатності м. Д ніпропетровськ на суму 17,52грн .

Згідно довідок Комунальн ого підприємства "Дніпропетр овське міжміське бюро техніч ної інвентаризації" Дніпропе тровської обласної ради, м. Дн іпропетровськ № 15923 від 14.12.11р., Ві дділу РЕР ДАІ з обслуговуван ня м. Дніпропетровськ та Соло нянського району № 1 підпоряд кованого ГУ МВС України в Дні пропетровській області, м. Дн іпропетровськ № 14/1РЕР-5749 від 30.12.1 1р., Державного підприємства "Ц ентр Державного земельного к адастру" Дніпропетровської р егіональної філії, м. Дніпроп етровськ № 4-3/33 від 10.01.12р., Інспекц ії Державного технічного наг ляду, м. Дніпропет ровськ №3784-02-13 від 07.12.11р., ПАТ "Ерсте Банк" м. Київ № 12.1.0/216 від 28.12.11р., Лені нського відділу державної ви конавчої служби Дніпропетро вського міського управління юстиції, м. Дніпропетровськ № 59504/26 від 29.11.11р., Державної податко вої інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровськ № 397 9/10/10-028 від 15.02.12р., за боржником неру хомого майна, автотранспортн их засобів, сільськогосподар ської техніки, земельних діл янок не зареєстровано, викон авчі провадження відсутні, р озрахункові рахунки закриті .

На запити ліквідатора отри мані відповіді Управління П енсійного фонду України в Ле нінському районі м. Дніпропе тровська, Ленінського районн ого центру зайнятості м. Дніп ропетровська, Відділення вик онавчої дирекції Фонду соціа льного страхування від нещас них випадків на виробництві та професійних захворювань У країни в м. Дніпропетровськ у, про відсутність заборгова ності банкрута.

Ст.16 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" передбачено, що з метою за безпечення органів державн ої влади та учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Закон , також, визначає порядок внес ення до ЄДР записів про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здій снюються державним реєстрат ором (п.7 ст.19 вищевказаного Зак ону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Боржник за юридичною адрес ою відсутній, фактична адрес а не відома. В підтвердження в ідсутності керівних органів боржника- юридичної особи з а місцезнаходженням кредито ром подана довідка з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців НОМЕР_1 станом на 27.1 0.11р.

У зв'язку з чим виявити майн о, провести інвентаризацію а ктивів боржника, витребувати бухгалтерську документацію у посадових осіб, неможливо т а не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стяг нення дебіторської заборгов аності.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Представник Державної под аткової інспекції м. Дніпроп етровськ на розсуд суду.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засідан ні представника кредитора, л іквідатора, суд знаходить до статньо підстав щодо затверд ження ліквідаційного баланс у та ліквідації юридичної ос оби-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК Укра їни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити лік відаційний баланс та звіт лі квідатора Товариства з об меженою відповідальністю "Де в'ятка", м. Дніпропетровськ.

Ліквідувати юриди чну особу Товариство з обм еженою відповідальністю "Дев 'ятка", 49000, м. Дніпропетровськ , Ленінський район, вул. Зоряна , буд.25 (ЄДРПОУ 35340220)

Згідно п.6 ст.31 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" вваж ати погашеними вимоги:

- Приватного підприємства "ОТИМО", м. Дніпропетровськ на суму 66 981,00грн.

- Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м . Дніпропетровськ на суму 5 582,35г рн.

- Ленінської районної викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування з тимчасов ої втрати працездатності м. Д ніпропетровськ на суму 17,52грн .

Припинити повноваження л іквідатора у справі № 24/5005/14932/ 2011 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Дев'ятка", м. Дніпропетровсь к ініціюючого кредитора - При ватного підприємства "ОТИМО" , м. Дніпропетровськ, 49000, пр-т. Ка рла Маркса, буд.66, кімн. 509, ЄДРПОУ 33808210.

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" копію ціє ї ухвали направити органу, я кий здійснив державну реєстр ацію юридичної особи - банк рута, та органам державної с татистики для виключення ю ридичної особи з Єдиного дер жавного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, упов новаженому управляти майно м), органам державної податк ової служби за місцезнаходже нням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.02.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21678160
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/5005/14932/2011

Постанова від 05.03.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 22.02.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 10.12.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Джихур Олена Василівна

Ухвала від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 17.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні