Постанова
від 28.02.2012 по справі 5024/82/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


ПО СТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" лютого 2012 р. Справа № 5024/82/2012

Господарський суд Херсон ської області у складі судді Пригуза П.Д., при секретар і Андреєвець А.В., розглянувши у відкритому судовому засід анні справу

за заявою: Управлінн я Пенсійного Фонду України в Новотроїцькому районі Хер сонської області, ідентифіка ційний код 21294922, вул. Безродньог о, 9, смт. Новотроїцьке, Херсонс ької області,

до: Фізичної особи-підп риємця ОСОБА_2, ідентифіка ційний номер НОМЕР_1, АДР ЕСА_1

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: ОСОБА_3, до віреність № 803/06 від 27.02.2012 р.;

від боржника: не прибув;

в с т а н о в и в:

Провадження у справі про банкрутство порушено ухв алою суду від 18.01.2012 р. за особлив остями, передбаченими ст.ст. 47 -49 та положеннями щодо банкрут ства відсутнього боржника ви значеними ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнан ня його банкрутом", далі Закон про банкрутство.

Заявник стверджує, що боржн ик за своїми ознаками є відсу тнім боржником, оскільки не з вітує в установленому законо м порядку, припинив свою підп риємницьку діяльність та не сплачує заборгованість у сум і 783,16 грн., нарахованого йому ві дповідно до Закону України "П ро загальнообов'язкове держа вне пенсійне страхування". За явник просить визнати його г рошові вимоги, визнати боржн ика банкрутом та ліквідувати банкрута відповідно до Зако ну про банкрутство.

Представник заявника підт римав вимоги з підстав, викла дених в заяві про порушення с прави про банкрутство, проси ть визнати боржника банкруто м.

Після порушення цієї справ и про банкрутство до дня підг отовчого судового засідання до господарського суду наді йшла заява від кредитора ДПІ у Новотроїцькому районі Хер сонської області про включен ня до числа кредиторів. Заява мотивується тим, що ФОП ОСО БА_2 є платником податків і з борів, передбачених Податков им кодексом України, його заб оргованість перед кредиторо м становить 717,24 грн. з єдиного п одатку.

Боржник відзиву на заяву не надав, в судове засідання не п рибув хоча був своєчасно та н алежно повідомлений про час і місце розгляду справи.

Відповідно до ч. 12 ст. 11 Закону про банкрутство відсутність відзиву боржника не зупиняє провадження у справі.

Дослідивши матеріали спра ви, суд прийшов до висновку, що боржник є банкрутом, а заява к редитора підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 52 Закону пр о банкрутство суд визнає бор жника банкрутом у разі, якщо в ідсутня підприємницька діял ьність боржника, що підтверд жується такими фактичними об ставинами як відсутність під приємця за місцезнаходження м (проживання), неподанням ним звітності до податкового ор гану протягом року та інших о знак.

При наявності таких обстав ин кредитор може подати заяв у про визнання боржника банк рутом незалежно від розміру його вимог до боржника та стр оку виконання зобов'язань.

Як видно з матеріалів справ и боржник має заборгованість перед ініціюючим кредитором УПФУ у Новотроїцькому район і в розмірі 783,16 грн., а також пере д ДПІ у Новотроїцькому район і Херсонської області в сумі 717,24 грн., які не сплачені боржн иком в установлені законодав ством строки.

Ознаками (фактами) відсутно сті підприємницької діяльно сті боржника є докази про те, щ о боржник відповідно до нада них податковим органом відом остей не подає встановленої законодавством звітності до ДПІ з 01.01.2011 року (акт від 26.01.2012 р.), ві дсутній за місцем постійного проживання.

За результатами розгляду з аяви в підготовчому засідан ні судом встановлено, що забо ргованість не погашена, є без спірною в розумінні Закону п ро банкрутство, а тому визнає ться господарським судом.

Суд зазначає, що боржник О СОБА_2 - є суб' єктом банкрут ства, оскільки був зареєстро ваний Новотроїцькою райдерж адміністрацією 30.10.2003 року, як фі зична особа - суб'єкт підприєм ницької діяльності.

За результатами розгляду з аяви в підготовчому засіданн і судом встановлено, що забор гованість не погашена, не мож е бути погашена повністю чи ч астково або списана з боржни ка інакше як через процедуру визнання боржника банкрутом в порядку, передбаченому Зак оном про банкрутство.

Суд враховує, що підприємни цтво - це систематична діяльн ість, яка ставить за мету отри мання прибутку, за рахунок як ого боржник сплачує боргові зобов'язання та отримує можл ивість провадити господарсь ку “майнову” діяльність. Оск ільки боржник не здійснює пі дприємницької діяльності, не виконує робіт та не надає пос луг вартісного характеру він фактично не є підприємцем. То му суд вважає його (підприємц я) таким, що не здатний віднови ти свою платоспроможність.

Відповідно до ст. 1 Закону пр о банкрутство банкрутством є визнана господарським судом нездатність боржника відно вити свою платоспроможність та задовольнити визнані суд ом вимоги кредиторів не інак ше як через застосування лік відаційної процедури.

Оцінивши фактичні обстави ни справи та матеріали справ и у відповідності до ст. 43 ГПК У країни суд визнає, що ліквіда ція має бути здійснена через застосування положень ст. 52 З акону про банкрутство.

Відповідно до п. 7 ст. 48 Закону про банкрутство постанова г осподарського суду про визна ння громадянина-підприємця б анкрутом та наказ (виконавчи й документ) про звернення стя гнення на майно громадянина- підприємця направляються де ржавному виконавцю для розшу ку та здійснення реалізації майна банкрута. Продажу підл ягає все майно громадянина-п ідприємця, за винятком майна , на яке згідно з цивільним про цесуальним законодавством У країни не може бути звернено стягнення. Кошти, одержані ві д продажу майна підлягають з арахуванню на відповідний ра хунок Державної виконавчої с лужби.

Керуючись ст.ст. 17-18 Закону Ук раїни “Про виконавче провадж ення”, ст.ст. 47-49 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнан ня його банкрутом”, ст. 86 ГПК У країни, суд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати грошові вимо ги Управління Пенсійног о фонду України у Новотроїць кому районі, ідентифікаційни й код 21294922, вул. Безроднього, 9, смт . Новотроїцьке Херсонської о бласті до боржника в сумі 783,16 г рн.

2. Визнати банкрутом громад янина-підприємця ОСОБА_2, ідентифікаційний номер НО МЕР_1, АДРЕСА_1

3. Відкрити ліквідаційну п роцедуру.

4. Надати Відділу державної виконавчої служби Новотроїц ького райуправління юстиції наказ такого змісту: Стягнут и з банкрута ОСОБА_2, ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 заборгованість у сумі 783,16 грн. (сімсот віс імдесят три гривень 16 копійок ) на відповідний рахунок Держ авної виконавчої служби шлях ом звернення стягнення на вс е майно та кошти банкрута, за в инятком майна, на яке згідно з цивільним процесуальним зак онодавством України не може бути звернено стягнення.

Отримані з банкрута ОСОБ А_2 грошові кошти направити на задоволення вимог кредит ора Управління Пенсійно го фонду України у Новотроїц ькому районі, ідентифікаційн ий код 21294922, вул. Безроднього, 9, см т. Новотроїцьке Херсонської області.

5. Надати Відділу державної виконавчої служби Новотроїц ького райуправління юстиції наказ такого змісту: Стягнут и з банкрута ОСОБА_2, ідент ифікаційний номер НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 заборгованість у сумі 717,24 грн. (сімсот сім надцять гривень 24 копійок) на відповідний рахунок Державн ої виконавчої служби шляхом звернення стягнення на все м айно та кошти банкрута, за вин ятком майна, на яке згідно з ци вільним процесуальним закон одавством України не може бу ти звернено стягнення.

Отримані з банкрута ОСОБ А_2 грошові кошти направити на задоволення вимог кредит ора Державної податкової інс пекції у Новотроїцькому райо ні, ідентифікаційний код 34174276, в ул. Гагаріна, 14, смт. Новотроїць ке Херсонської області.

6. Зобов'язати Державну вико навчу службу Новотроїцького РУЮ Херсонської області зак інчити виконавче провадженн я у строк до 01.09.2012 року. Після зак інчення виконавчого провадж ення негайно повідомити госп одарський суд про результати її здійснення.

7. Постанову надіслати: кред итору; боржнику; ВДВС Новотро їцького РУЮ; державному реєс тратору, ДПІ у Новотроїцьком у районі, Головному управлін ню юстиції у Херсонській обл асті.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення28.02.2012
Оприлюднено13.03.2012
Номер документу21782314
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/82/2012

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Судовий наказ від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Судовий наказ від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Постанова від 28.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 02.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні