Постанова
від 14.02.2012 по справі 2а-0870/8247/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 лютого 2012 року < Текст > Справа № 2а-0870/8247/11

Запорізький окружний адміністративний суд у скла ді головуючого судді Артоуз О.О., при секретарі судового за сідання Сподіновій А.М.

за участю - представників позивача: не з' явився

від повідача: не з' явився

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у

Шевчен ківському районі м. Запоріжж я

до: Приват ного підприємства «КОНТЕССА -Р»

про: стягне ння коштів з рахунків платни ка податків у банках

ВСТАНОВИВ:

05 жовтня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції у Шевченків ському районі м. Запоріжжя до Приватного підприємства «КО НТЕССА-Р» про стягнення пода ткового боргу з податку на до дану вартість у сумі 47988 грн. 73 ко п.

В адміністративному позов і вказано, що станом на 23.09.2011 за в ідповідачем рахується подат кова заборгованість перед бю джетом, у розмірі 47988 грн. 73 коп.

Вказана сума податкового б оргу відповідачем не оскаржу валась та на сьогоднішній де нь залишається не сплаченою.

На підставі викладеного по зивач просить суд стягнути з Приватного підприємства «КО НТЕССА-Р» податковий борг з п одатку на додану вартість у р озмірі 47988 грн. 73 коп. на користь Державного бюджету Шевченкі вського району м. Запоріжжя.

14.02.2012 представник позивача в судове засідання не з' явивс я, надав до канцелярії суду за яву про розгляд справи за йог о відсутності.

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Про час і міс це судового засідання був по відомлений належним чином. С удові повістки про виклик на правлялись відповідачу реко мендованим листом з повідомл енням про вручення на юридич ну адресу внесену до Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців, вказану в довідці Гол овного управління статистик и у Запорізькій області, а сам е: вул. Чарівна б. 150 к імната 107, м. Запоріжжя, 69071, але бу ли повернуті суду з відмітко ю пошти «відсутній такий буд инок».

Частиною 8 ст. 35 КАС України в становлено, що вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена з а адресою, внесеною до відпов ідного державного реєстру, а бо за адресою, яка зазначена ї ї представником, і це підтвер джується підписом відповідн ої службової особи.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни, розписку про одержання повістки (повістку у разі нем ожливості вручити її адресат у чи відмови адресата її одер жати) належить негайно повер нути до адміністративного су ду. У разі повернення поштово го відправлення із повісткою , яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. 41 КА С України суд розглянув спра ву на підставі наявних доказ ів, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснювалось.

Вивчивши матеріали адміні стративного позову, з' ясува вши обставини справи та пере віривши їх доказами, суд прих одить до наступних висновків .

Станом на 23.09.2011 за відповідач ем рахується податкова забор гованість перед бюджетом, у р озмірі 47988 грн. 73 коп.

Заборгованість по податку на додану вартість виникла в результаті подання відповід ачем до ДПІ у Шевченківськом у районі декларації з податк у на додану вартість №47046 від 20.06 .2011, відповідно до якої підприє мством самостійно були визна чені податкові зобов' язанн я з податку на додану вартіст ь у сумі 48723 грн.

З врахуванням переплати по зивача з визначеного податку у сумі 734 грн. 27 коп., податковий борг складає 47988 грн. 73 коп.

Останнім днем сплати самос тійно визначеного відповіда чем зобов' язанням за деклар ацією №47046 від 20.06.2011 є 30.06.2011.

Згідно п. 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України, визначено, щ о платник податків зобов'яза ний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, за значену у поданій ним податк овій декларації, протягом 10 ка лендарних днів, що настають з а останнім днем відповідного граничного строку, передбач еного цим Кодексом для подан ня податкової декларації.

Відповідно до п. 14.1.175 ст. 14 Пода ткового Кодексу України вста новлено, що до податкового бо ргу відноситься сума грошово го зобов' язання (з урахуван ням штрафних санкцій за їх на явності), самостійно узгодже ного платником податків або узгодженого в порядку оскарж ення, але не сплаченого у вста новлений цим Кодексом строк , а також пеня, нарахована на с уму такого грошового зобов' язання.

Враховуючи, що суми грошови х зобов' язань відповідача н е сплачені у законодавчо вст ановлені строки , тому у відпо відності до пп. 14.1.175 Податковог о Кодексу України грошові зо бов' язання визнаються сумо ю податкового боргу платника податків.

Згідно зі ст. 59. Податкового к одексу України у разі коли пл атник податків не сплачує уз годженої суми грошового зобо в'язання в установлені закон одавством строки, орган держ авної податкової служби надс илає (вручає) йому податкову в имогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) под аткового повідомлення-рішен ня.

Податкова вимога може не на дсилатися, якщо загальна сум а податкового боргу платника податків не перевищує одног о неоподатковуваного мініму му доходів громадян.

Податкова вимога надсилає ться не раніше першого робоч ого дня після закінчення гра ничного строку сплати суми г рошового зобов'язання.

Податкова вимога повинна м істити відомості про факт ви никнення грошового зобов'яза ння та права податкової заст ави, розмір податкового борг у, який забезпечується подат ковою заставою, обов'язок пог асити податковий борг та мож ливі наслідки його непогашен ня в установлений строк, попе редження про опис активів, як і відповідно до законодавств а можуть бути предметом пода ткової застави, а також про мо жливі дату та час проведення публічних торгів з їх продаж у.

Податкова вимога надсилає ться також платникам податкі в, які самостійно подали пода ткові декларації, але не пога сили суми податкових зобов'я зань у встановлені цим Кодек сом строки, без попереднього надсилання (вручення) податк ового повідомлення-рішення.

У зв'язку з несплатою платни ком податків узгоджених сум податкового зобов'язання ДПІ вживалися заходи щодо стягн ення податкової заборговано сті у встановленому законода вством порядку, а саме була на правлена платнику податків п одаткова вимога від 07.07.2011 №555.

Згідно з пп. 20.1.18. п. 20.1 ст. 20 Податк ового кодексу України, орган и державної податкової служб и мають право звертатися до с уду щодо стягнення коштів пл атника податків, який має под атковий борг, з рахунків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника, на суму податкового б оргу або його частини.

Відповідно до п. 95.1. - 95.3. ст. 95 П одаткового кодексу України, орган державної податкової с лужби здійснює за платника п одатків і на користь держави заходи щодо погашення подат кового боргу такого платника податків шляхом стягнення к оштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недоста тності - шляхом продажу майна такого платника податків, як е перебуває у податковій зас таві.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків про вадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги.

Стягнення коштів з рахункі в платника податків у банках , обслуговуючих такого платн ика податків, здійснюється з а рішенням суду, яке направля ється до виконання органам д ержавної податкової служби, у розмірі суми податкового б оргу або його частини.

На підставі викладеного, су д вважає вимоги позивача по с тягненню з відповідача кошті в з рахунків платника податк ів обґрунтованим та таким, що підлягають задоволенню в по вному обсязі.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 7-12, 69-71, 94, 158, 161-163 К АС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний Державн ої податкової інспекції у Ше вченківському районі м. Запо ріжжя до Приватного підприєм ства «КОНТЕССА-Р» про стягне ння податкового боргу - зад овольнити в повному обсязі.

Стягнути з Приватного підп риємства «КОНТЕССА-Р» (код ЄД РПОУ 35037359) податковий борг з под атку на додану вартість у роз мірі 47988 (сорок сім тисяч дев' я тсот вісімдесят вісім) грн. 73 к оп. на користь Державного бюд жету Шевченківського району м. Запоріжжя.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб' єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21951355
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/8247/11

Постанова від 14.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 14.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 22.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні