Ухвала
від 20.02.2012 по справі 0870/1286/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

20 лютого 2012 року Справа № 0870/1286/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького ок ружного адміністративного с уду Лазаренко. М.С., розглянувш и матеріали

адміністративного позову: Товариство з обмеженою відп овідальністю «Нова Січ Х ХІ»

до: 1. Державної податкової і нспекції у Запорізькому райо ні Запорізької області

2. Головного управління Держ авного казначейства України у Запорізькій області

про: визнання дій протипра вними та стягнення помилково сплачених коштів

ВСТАНОВИВ:

17 лютого 2012 року до Запо різького окружного адмініст ративного суду надійшла позо вна заява Товариство з обмеж еною відповідальністю «Но ва Січ ХХІ» до Державної по даткової інспекції у Запоріз ькому районі Запорізької обл асті, Головного управління Д ержавного казначейства Укра їни у Запорізькій області пр о визнання протиправними ді ї щодо відмови в задоволенні заяви щодо повергнення на по точний рахунок помилково спл ачених грошових зобов' язан ь у розмірі 300881 грн. 40 коп. по орен дній платі за землю та стягне ння з місцевого бюджету поми лково сплачених грошових зоб ов' язань по орендній платі за землю у розмірі 300881 грн. 40 коп .

Спір виник із публічн о-правових відносин, у яких ві дповідачі є суб' єктами влад них повноважень, зазначений спір згідно із ст.18 КАС Україн и належить до компетенції ад міністративних судів та має розглядатись у порядку адмін істративного судочинства.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 107 КАС У країни суддя після одержання позовної заяви з' ясовує, чи подано адміністративний поз ов у строк, установлений зако ном (якщо подано заяву про пон овлення цього строку, то чи є п ідстави для її задоволення). Д ослідивши матеріали справи, судом встановлено, що позива чем адміністративний позов п одано у строк, передбачений с т. 99 КАС України.

За приписами п.5 ч. 5 ст. 107 КАС Ук раїни суб' єкт владних повно важень - відповідач зобов' язаний надати у визначений с удом строк у разі запереченн я проти позову всі матеріали , що були або мали бути взяті н им до уваги при прийнятті ріш ення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яки х подано позов.

Подана позовна заява відпо відає вимогам закону, підсуд на даному адміністративному суду, підстави для її поверне ння чи відмови у відкритті пр овадження у справі відсутні.

У зв'язку із цим, керую чись статтями 104-107, 110, 121, 160, 165 КАС Укр аїни, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадженн я у адміністративній справі № 0870/1286/12

2. Закінчити підготовче пров адження у справі і призначит и справу № 0870/1286/12 до судового роз гляду, яке буде проводитися с уддею Лазаренко М.С., одноособ ово.

3. Судове засідання призначи ти на < Дата попереднього судового засідання (дата) (АДМ ) > 05 березня 2012 року об 15:00 яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівськ а, буд. 65 в, в залі судового засі дання № 17.

4. Зобов' язати:

позивача у судове засіданн я - надати документи, які по свідчують особу позивача (ст аном на час подачі адміністр ативного позову), нормативне та документальне обґрунтува ння заявлених вимог дорученн я на представника; належні до кази щодо зарахування до Дер жавного бюджету сплаченого с удового збору згідно платіжн ого доручення №1110011111 від 07 лютог о 2012 року; оригінали витребува них та доданих до позову доку ментів надати суду для огляд у, копії у справу.

відповідача у судове засід ання - надати документи, які посвідчують особу відповіда ча та займану ним посаду (пасп орт або документ що його замі нює, Наказ ); письмові норматив но та документально обґрунто вані пояснення по суті спору ; у разі заперечення проти поз ову всі матеріали, що були або мали бути взяті до уваги при п рийнятті рішення, вчиненні д ії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов, н алежним чином оформлене дору чення на представника; належ ним чином засвідчені копії в итребуваних документів нада ти у справу, оригінали - суду для огляду.

5. Явку в судове засідання пр едставників сторін визнати о бов'язковою.

6. До дня судового засідання , але не пізніше 05.02.2012 зобов' яз ати відповідача у разі невиз нання адміністративного поз ову подати письмові заперече ння проти позову та докази на обґрунтування цих заперечен ь.

7. Копію даної ухвали направ ити сторонам по справі, копію позовної заяви і доданих до н еї документів направити відп овідачу.

8. На судове засідання викли кати осіб, які беруть участь у справі.

9. Роз' яснити відповідачу щ о відповідно до п. 5, ч.5 ст. 107 КАС У країни у разі неподання відп овідачем у визначений судом строк у разі заперечення про ти позову всі матеріали, що бу ли або мали бути взяті ним до у ваги при прийнятті рішення, в чиненні дії, допущенні безді яльності суд виносить рішенн я на підставі наявних доказі в.

10. Ухвала оскарженню не підл ягає та набирає законної сил и з моменту проголошення.

Суддя М.С. Лазаренко

< Текст >

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21952065
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/1286/12

Ухвала від 13.06.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Постанова від 28.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 22.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 12.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 20.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні