Ухвала
від 27.02.2012 по справі 2а-3884/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

27 лютого 2012 року Справа № 2а-3884/10/1270

Луганський окружний адмін істративний суд у складі

головуючого судді: Захарової О.В.

при секретарі судового зас ідання: Білоконі Д.І.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні заяву Держ авного підприємства «Первом айськвантажтранс» про розст рочку виконання постанови су ду від 11.08.2010 у справі №2а-3884/10/1270 за по зовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України в м.Первомайську Луганської області до Державного підпр иємства «Первомайськвантаж транс» про стягнення заборго ваності по страховим внескам в сумі 11222,77 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою Луганського ок ружного адміністративного с уду від 11 серпня 2010 року позовн і вимоги відділення виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в м.Первомайську Луганськ ої області до Державного під приємства «Первомайськвант ажтранс» про стягнення забор гованості по страховим внеск ам в сумі 11222,77 грн.,- задоволені п овністю.

16 лютого 2012 року до Лугансько го окружного адміністративн ого суду надійшла заява Держ авного підприємства «Первом айськвантажтранс» про розст рочку виконання постанови су ду від 11.08.2010 у справі №2а-3884/10/1270.

В обґрунтування заяви про р озстрочення виконання поста нови суду від 09.08.2010 зазначено, щ о Державне підприємство «Пер вомайськвантажтранс» є збит ковим, станом на 30 грудня 2011 рок у сума непокритих збитків ск ладає 8519,0 тис.грн., також підпри ємство має заборгованість із заробітної плати перед робі тниками. Заборгованість із з аробітної плати працівникам підприємства станом на 06.02.2012 ск ладає 996,8 тис.грн., у зв' язку з ч им у підприємства відсутня м ожливість своєчасно і в повн ому обсязі спочувати страхов і внески. Тільки сплачуючи за боргованість по страховим вн ескам частками згідно графік у, Державне підприємство «Пе рвомайськвантажтранс» змож е погасити борг повністю.

У зв' язку з чим, заявник пр осив суд розстрочити борг із страхових внесків згідно по станови Луганського окружно го адміністративного суду ві д 09 серпня 2010 року у справі №2а-3884/ 10/1270 в сумі 11 222,77 грн. з лютого 2012 рок у по січень 2013 року відповідно до графіку.

Представник заявника і пре дставник позивача у судове з асідання не прибули, про дату , час і місце судового розгляд у повідомлені належним чином , причини неявки суду невідом і.

Частиною 2 ст. 263 КАС України п ередбачено, що суд розглядає питання про відстрочення аб о розстрочення виконання, зм іну чи встановлення способу і порядку виконання судовог о рішення в десятиденний стр ок у судовому засіданні з пов ідомленням державного викон авця або сторони виконавчого провадження, що звернулися і з поданням (заявою), та осіб, як і беруть участь у справі, та у виняткових випадках може від строчити або розстрочити вик онання, змінити чи встановит и спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були нале жним чином повідомлені про д ату, час і місце розгляду спра ви, не перешкоджає судовому р озгляду.

З огляду на положення ч. 2 ст. 263 КАС України, суд вважав можл ивим розглядати заяву без уч асті представників сторін.

Дослідивши матеріали спра ви, суд прийшов до наступного .

Постановою Луганського ок ружного адміністративного с уду від 11 серпня 2010 року позовн і вимоги Відділення виконавч ої дирекції Фонду соціальног о страхування від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в м.Первомайську Луганськ ої області задоволені, стягн уто з державного підприємств а «Первомайськвантажтранс» на користь відділення викон авчої дирекції Фонду соціаль ного страхування від нещасни х випадків на виробництві та професійних захворювань Укр аїни в м. Первомайську Луганс ької області заборгованість зі страхових внесків (недоїм ку) у сумі 11222,77 грн.

Постанова у зазначеній спр аві сторонами не була оскарж ена і набрала законної сили.

02 листопада 2010 року у зазначе ній адміністративній справі виданий виконавчий лист.

Постановою головного держ авного виконавця Первомайсь кого міського управління юст иції Полухіна О.Ю. від 20.01.2012 б уло відкрито виконавче прова дження №30774371 про стягнення з ДП «Первомайськвантажтранс» н а користь відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни в м.Первомайську Лугансь кої області заборгованості п о страховим внескам у сумі 11222,7 7 грн.

Згідно зі ст. 263 КАС України, з а наявності обставин, що ускл аднюють виконання судового р ішення (відсутність коштів н а рахунку, відсутність прису дженого майна в натурі, стихі йне лихо тощо), державний вико навець може звернутися до ад міністративного суду першої інстанції, незалежно від тог о, суд якої інстанції видав ви конавчий лист, що видав викон авчий лист, із поданням, а осо ба, яка бере участь у справі, т а сторона виконавчого провад ження - із заявою про відстроч ення або розстрочення викон ання, зміну чи встановлення с пособу і порядку виконання с удового рішення. Питання про відстрочення або розстрочен ня виконання, зміну чи встано влення способу і порядку вик онання судового рішення може бути розглянуто також за іні ціативою суду.

Відповідно до пункту 10 пост анови Пленуму Верховного Суд у України від 26 грудня 2003 року № 14 «Про практику розгляду скар г на рішення, дії або бездіяль ність органів і посадових ос іб державної виконавчої служ би та звернення учасників ви конавчого провадження» при в ирішенні заяв державного вик онавця чи сторони про відстр очку чи розстрочку виконання рішення суду потрібно мати н а увазі, що відповідно до стат ті 263 Кодексу адміністративно го судочинства України - їх за доволення можливе лише у вин яткових випадках, які суд виз начає виходячи з особливого характеру обставин, що ускла днюють або виключають викона ння рішення (відсутність кош тів на рахунку, відсутність п рисудженого майна в натурі, с тихійне лихо тощо).

Підставою для розстроченн я виконання рішення можуть б ути конкретні обставини, що у складнюють виконання рішенн я або роблять його неможливи м у строк встановлений судом , тому всі ці обставини повинн і бути доведені заявником.

Крім того, при вирішенні дан ої заяви суд вважає за необхі дне зазначити, що заявником п овинно також бути зазначено економічне обґрунтування, як е свідчить про можливість по гашення зазначеного боргу вн аслідок застосування режиму розстрочення, протягом яког о відбудуться зміни політики управління чи збутом такого заявника. У даному випадку та кі події у заявника відсутні .

Посилання на тяжке фінансо ве становище, як на підставу д ля розстрочення виконання су дового рішення, судом до уваг и не беруться, оскільки, на дум ку суду, не є винятковою обста виною у розумінні статті 263 Ко дексу адміністративного суд очинства України.

Доказів наявності інших об ставин, що ускладнюють викон ання рішення або роблять йог о неможливим, заявником суду не надано.

Крім того суд, вважає за пот рібне зазначити, що ухилення від виконання постанови суд у та невиконання норм діючог о законодавства щодо сплати страхових внесків, тобто нес плата коштів до Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань Ук раїни спричиняє значну шкоду державним інтересам, оскіль ки внаслідок цього, ставитьс я під загрозу своєчасність н арахування та виплати потерп ілим належних страхових випл ат, які являються для них житт єво важливим засобом до існу вання, оскільки зазначені ос оби не можуть на рівних конку рувати на ринку праці і, як нас лідок, соціальне страхування є єдиним засобом до існуванн я.

Враховуючи, що тільки у виня тковому випадку, залежно від обставин справи суд має розс трочити виконання рішення, п риймаючи до уваги недоведені сть заявником необхідності н адати розстрочку виконання р ішення Луганського окружног о адміністративного суду, не можливості виконати рішення у встановлений законом стро к, суд, керуючись ст.263 КАС Украї ни, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Держав ного підприємства «Первомай ськвантажтранс» про розстро чку виконання постанови суду у справі №2а-3884/10/1270 за позовом ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Перв омайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» п ро стягнення заборгованості по страховим внескам в сумі 11 222,77 грн., відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвал у суду першої інстанції пода ється протягом п'яти днів з дн я проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановле но в письмовому провадженні або згідно з частиною третьо ю статті 160 цього Кодексу, або б ез виклику особи, яка її оскар жує, апеляційна скарга подає ться протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.В. Захарова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21954882
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3884/10/1270

Ухвала від 30.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 30.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 19.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 12.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 29.08.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 18.08.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 19.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 05.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 11.10.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 27.02.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні