Ухвала
від 19.09.2016 по справі 2а-3884/10/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 вересня 2016 року СєвєродонецькСправа № 2а-3884/10/1270

Луганський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Борзаниці С.В.

при секретарі - ОСОБА_1

без участі сторін,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за заявою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Попаснянському районі Луганської області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а-3884/10/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства Державного підприємства В«ПервомайськвугілляВ» про стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 11222,77 грн, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду знаходиться заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Попаснянському районі Луганської області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а-3884/10/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства Державного підприємства В«ПервомайськвугілляВ» про стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 11222,77 грн.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 12.09.2016 зобов'язано управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області - у строк до 19 вересня 2016 року надати (надіслати поштою) до канцелярії Луганського окружного адміністративного суду за адресою: 93411, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, просп. Космонавтів, 18: письмові докази (письмову інформацію), якщо такі маються, на підтвердження факту втрати оригіналу виконавчого листа по справі № 2а-3884/10/1270.

Станом на 19.09.2016 ухвала суду від 12.08.2016 не виконана.

Представник заявника у судове засідання не прибув, про дату, час та місце розгляду був повідомлений належним чином, просив розглянути заяву за відсутності представника відділення фонду.

В судове засідання представник відповідача не прибув, про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся.

У відповідності з частиною п'ятою статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Згідно із частиною третьою статті 71 КАС України якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитись. Суд сприяє в реалізації його обов'язку і витребовує необхідні докази. Про витребування доказів або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про відмову у витребувані доказів окремо не оскаржується. Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Відповідно із вимогами частини четвертої статті 71 КАС України суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Для всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування від Головного територіального управління юстиції у Луганській області документів на підтвердження інформації щодо перебування на примусовому виконанні виконавчого документа, виданого Луганським окружним адміністративним судом, по справі № 2а-3884/10/1270.

Згідно частиною 7 статті 9 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Враховуючи те, що статтею 156 КАС України не передбачено можливості зупинення провадження по розгляду в порядку статті 260 КАС України заяви про видачу дубліката виконавчого листа, суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону до вказаних правовідносин.

Враховуючи необхідність додаткових доказів для встановлення обставин заяви, беручи до уваги скорочені терміни розгляду, суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів з метою зібрання матеріалів, які мають суттєве значення для вирішення заяви та зупинення провадження відповідно до пункту 4 частини 2 статті 156 КАС України.

Керуючись ст. ст. 156, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Витребувати з Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області та надати до суду у строк до 30 вересня 2016 року:

- інформацію щодо виконавчого провадження по справі № 2а-3884/10/1270 про стягнення з Державного підприємства В«ПервомайськвантажтрансВ» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 11222,77 грн.

Зупинити провадження по справі за заявою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Попаснянському районі Луганської області про видачу дубліката виконавчого листа у справі № 2а-3884/10/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства В«ПервомайськвугілляВ» про стягнення заборгованості по страховим внескам у сумі 11222,77 грн до 30 вересня 2016 року.

Призначити наступне судове засідання в справі на 08 год. 10 хв. 30 вересня 2016 року в приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Ухвала в частині витребування доказів оскарженню не підлягає.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя ОСОБА_2

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.09.2016
Оприлюднено27.09.2016
Номер документу61457855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3884/10/1270

Ухвала від 30.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 30.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 19.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 12.09.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 29.08.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 18.08.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 19.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 05.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

В.С. Шембелян

Ухвала від 11.10.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

Ухвала від 27.02.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Захарова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні