Постанова
від 23.03.2012 по справі 4-1676/11
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-13/12

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2012 року Солом`ян ський районний суд м. Києва у с кладі:

головуючого - судді Криво рот О.О.,

при секретарі - Сєлєнковій Н.О.,

за участю прокурора - Кокош ка О.В.,

та скаржниці - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві скаргу ОСОБА_1 на постано ву оперуповноваженого ВДСБЕ З Солом' янського РУГУ МВС У країни в м. Києві старшого лей тенанта міліції Котоноса Є .В. від 31 серпня 2010 року про від мову в порушенні кримінально ї справи відносно ОСОБА_3 за ознаками складу злочину, п ередбаченого ст.190 КК України,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась д о суду із скаргою на зазначен у постанову та просить її ска сувати як незаконну і винесе ну передчасно, без повної та в себічної перевірки. Під час п освідчення попереднього дог овору начебто від її імені, ук ладеного між ОСОБА_4 і ОС ОБА_5 про купівлю-продаж зем ельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1, який був посвідчен ий приватним нотаріусом Київ ського міського нотаріально го округу ОСОБА_6 від 19.07.2010 ро ку, було допущено помилку щод о істотних умов такого догов ору, а саме: адреси земельної д ілянки, яка мала бути відчуже на в подальшому, оскільки нот аріус не перевіряла належніс ть такої ділянки продавцю за договором, а сам договір був п ідписаний нею проти її волі. В казана в попередньому догово рі купівлі-продажу земельна ділянка знаходиться у власно сті її бабусі та батька. Під ча с підписання договору ОСОБ А_4, ОСОБА_7, ОСОБА_8, О СОБА_9, ОСОБА_3 та невстан овлена особа погрожували їй фізичною розправою в разі йо го не підписання. Просить ска сувати оскаржувану постанов у і направити матеріали для п роведення додаткової переві рки.

Крім того, скаржниця проси ть відновити їй пропущений с трок на оскарження постанови про відмову в порушенні крим інальної справи, оскільки во на перенесла тяжку операцію і вчасно не змогла подати ска ргу.

У судовому засіданн і скаржниця скаргу підтримал а та просила її задовольнити .

Прокурор в судовому з асіданні просив відмовити у задоволенні скарги ОСОБА_1 посилаючись на законність та вмотивованість постанови про порушення кримінальної справи та пропущення строків на її оскарження без поважни х причин.

Однак, суд вважає, що ОСО БА_1 пропустила строк на оск арження вказаної постанови з поважних причин, оскільки як вбачається із виписки медич ної картки остання перенесла операцію на повторний апенд ицит і перебувала у лікарні.

Заслухавши поясненн я скаржниці, яка підтримала с каргу, думку прокурора, дослі дивши матеріали, на підставі яких прийнято рішення про ві дмову в порушенні кримінальн ої справи, суд приходить до ви сновку, що постанова оперупо вноваженого ВДСБЕЗ Солом' я нського РУГУ МВС України в м. К иєві старшого лейтенанта міл іції Котоноса Є.В. про від мову в порушенні кримінально ї справи відносно ОСОБА_3 за за ознаками складу злочин у, передбаченого ст.190 КК Украї ни, підлягає скасуванню, а мат еріали справи - направленню на додаткову перевірку.

Як вбачається із зміс ту оскаржуваної постанови, в ході проведення перевірки з а заявою ОСОБА_1 був опита ний лише ОСОБА_3, хоча з від мовного матеріалу видно, що п ояснення відбирались ще й ві д ОСОБА_4 і ОСОБА_5, які н е зазначені у постанові.

У своїй заяві про вчинення злочину ОСОБА_1 вказувала про вчинення відносно неї зл очину крім зазначених осіб щ е й ОСОБА_8 і ОСОБА_9, які не були опитані під час перев ірки, тобто перевірка по заяв і скаржниці проведена неповн о та однобічно, а тому постано ва оперуповноваженого ВДСБЕ З Солом' янського РУГУ МВС У країни в м. Києві старшого лей тенанта міліції Котоноса Є .В. від 31 серпня 2010 року про від мову в порушенні кримінально ї справи відносно ОСОБА_3 за ознаками складу злочину, п ередбаченого ст.190 КК України, підлягає скасуванню, а матер іали справи направленню для проведення додаткової перев ірки до Солом»янського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

На підставі наве деного, керуючись ст.236-2 КПК Укр аїни, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Скаргу ОСОБА_1 - задовольнити.

Постанову оперупов новаженого ВДСБЕЗ Солом' ян ського РУГУ МВС України в м. Ки єві старшого лейтенанта мілі ції Котоноса Є.В. від 31 серп ня 2010 року про відмову в поруше нні кримінальної справи відн осно ОСОБА_3 за ознаками с кладу злочину, передбаченого ст.190 КК України - скасувати, а матеріали справи направити для проведення додаткової пе ревірки до Солом»янського РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Постанова може бу ти оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Солом»янс ький районний суд м. Києва про тягом семи діб з моменту її в инесення.

Суддя О.О.Кривор от

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22118900
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1676/11

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Селіванова О. О.

Постанова від 26.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 23.03.2012

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Криворот О. О.

Постанова від 05.12.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Склярська І. В.

Постанова від 10.08.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 09.06.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волокітіна Н. Б.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

Постанова від 07.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Терзі І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні