Ухвала
від 12.03.2012 по справі 2-3399/11
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Справа № 2-3399/11

Ухвала

про призначення судової будівельно-товарознавчої експертизи

12 березня 2012 року м. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

у складі: головуючого одноособово судді - Донцова Д.Ю.

при секретарі судового засідання - Михайлакій С.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислово-комерційна фірма "Електрон" про стягнення частки у статутному капіталі товариства,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислово-комерційна фірма "Електрон" в якій просить стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислово-комерційна фірма "Електрон" на її користь ринкову вартість 37/100 частин у статутному капіталі товариства, посилаючись на те, що ця частина статутного капіталу відповідача належить їй на праві власності на підставі свідоцтва про право на спадщину за законом від 23 січня 2009 року.

В процесі розгляду справи 12 березня 2012 року від представника позивача за довіреністю надійшло клопотання про призначення судової будівельно-товарознавчої експертизи для визначення ринкової вартості частини майна ТОВ «ПКФ «Електрон»пропорційно долі ОСОБА_2 у статутному капіталі товариства (37,81 частині), станом на 02 липня 2008 року.

Для проведення експертизи позивач також просить в якості забезпечення доказі по справі витребувати у КП «Білгород-Дністровське бюро технічної інвентаризації»відомості, яке нерухоме майно було зареєстровано на праві власності за товариством з обмеженою відповідальністю «Промислово-комерційна фірма «Електрон»та належно завірені копії технічної документації на будівлі, які на праві власності належать зазначеному товариству, та які розташовані за адресами: АДРЕСА_1, АДРЕСА_2; витребувати у товариства з обмеженою відповідальністю «Промислово-комерційна фірма «Електрон»(код ЕДРПОУ 31772649) завірену копію балансового звіту товариства станом на 02 липня 2008 рік та інші документи, які підтверджують заборгованість товариства станом на 02 липня 2008 року перед третіми особами.

Сторони по справі у судове засідання не з'явились, про час та місце проведення судового засідання повідомлялися належним чином, згідно наданих до суду письмових заяв просять судове засідання провести у їх відсутності. Представник позивача клопотання про призначення експертизи підтримує, просить задовольнити в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне призначити зазначену експертизу, так, як для з'ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання в галузі будівництва.

Крім того, призначення експертизи зумовлено тим, що відповідно до ст. 213 ЦПК України рішення суду повинно бути законним і обґрунтованим. Обґрунтованим є рішення, ухвалене на основі повно і всебічно з'ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

Складність проведення експертизи та необхідність значного проміжку часу на її проведення є підставою для зупинення провадження у справі.

Згідно ст. 137 ЦПК України, у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Згідно з положенням п. 5 ч. 1 ст. 202 ЦПК України суд може за заявою особи, яка бере участь у справі, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 168, 143, 144, п. 5 ст. 202 ЦПК України

УХВАЛИВ:

Витребувати у КП «Білгород-Дністровське бюро технічної інвентаризації»відомості про те, яке нерухоме майно було зареєстровано на праві власності за товариством з обмеженою відповідальністю «Промислово-комерційна фірма «Електрон»та належно завірені копії технічної документації на будівлі, які на праві власності належать зазначеному товариству, та які розташовані за адресами: АДРЕСА_1, АДРЕСА_2.

Витребувати у товариства з обмеженою відповідальністю «Промислово-комерційна фірма «Електрон»(код ЕДРПОУ 31772649) завірену копію балансового звіту товариства станом на 02 липня 2008 рік та інші документи, які підтверджують заборгованість товариства станом на 02 липня 2008 року перед третіми особами.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Промислово-комерційна фірма "Електрон" про стягнення частки у статутному капіталі товариства судову будівельно-товарознавчу експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1 Яка ринкова вартість частини майна ТОВ ПКФ «Електрон»пропорційно долі ОСОБА_2 у статутному капіталі товариства (37,81 частині), станом на 02 липня 2008 року, а саме:

- будівлі АДРЕСА_1;

- будівлі АДРЕСА_2.

Проведення експертизи доручити експертам МП „ЕКСВ» , попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384,385 КК України.

Надати для проведення експертизи: матеріали цивільної справи № 2-3399 за 2011 рік.

Оплату за проведення експертизи покласти на ОСОБА_1, роз'яснити відповідачу положення ст. 146 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі, згідно законодавства України.

В порядку ст. 202 ЦПК України провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала у частині зупинення провадження по справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.03.2012
Оприлюднено18.03.2014
Номер документу22120051
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-3399/11

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Рішення від 29.07.2011

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Шевчук О. П.

Рішення від 29.07.2011

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Шевчук О. П.

Рішення від 29.07.2011

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Шевчук О. П.

Рішення від 29.07.2011

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Шевчук О. П.

Ухвала від 03.11.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 31.05.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Рішення від 23.12.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 31.05.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 08.08.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні