Постанова
від 23.03.2012 по справі 1226/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний ад міністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

23 березня 2012 р. № 2-а- 1226/12/2070

Харківський окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Горшково ї О.О. розглянувши у порядку скороченого провадження адм іністративну справу за адмін істративним позовом Управ ління Пенсійного фонду в Чер вонозаводському району м. Ха ркова до Товариства з обмеже ною відповідальністю «Ф' юч е Мобайл»про стягнення забор гованості,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійног о фонду України в Червонозав одському районі м. Харкова зв ернулося до суду із позовом д о Товариства з обмеженою від повідальністю «Ф' юче Мобай л», в якому просить суд стягну ти з відповідача на користь У правління Пенсійного фонду У країни в Червонозаводському районі м. Харкова суму простр оченої заборгованості по спл аті єдиного внеску на загаль нообов' язкове державне соц іальне страхування в сумі 687,66 г рн.

Відповідно до ст.183-2 КАС Укр аїни, суддя розглядає справу в порядку скороченого прова дження одноособово, без пров едення судового засідання та виклику осіб, які беруть учас ть у справі.

Відповідач про розгляд спр ави повідомлявся належним чи ном в порядку визначеному ст .35 КАС України, поштовими пові домленнями які направлялися за офіційним місцем знаходж ення згідно довідки органів реєстрації.

Відповідач у десятиденний строк з дня надіслання ухвал и про відкриття скороченого провадження та судових докум ентів, заперечень проти позо ву, та необхідних документів або заяву про визнання позов у до суду не подав.

Фіксування судового засід ання за допомогою звукозапис увального технічного засобу не здійснюється згідно до ви мог ст.41 КАС України.

Дослідивши наявні в матері алах справи докази, суд прихо дить до висновку про задовол ення позову, виходячи з насту пного.

Судом встановлено, що Товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Ф' юче мобайл»знахо диться на обліку в Управлінн і Пенсійного фонду України в Червонозаводському районі м . Харкові як платник єдиного в неску.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Консти туції України органи державн ої влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов' язані діяти ли ше на підставі, в межах повнов ажень та у спосіб, що передбач ені Конституцію та законами України.

Закон України, від 08.07.2010, № 2464-VI "П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я" визначає правові та органі заційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я, умови та порядок його нарах ування і сплати та повноваже ння органу, що здійснює його з бір та ведення обліку. Цей З акон набрав чинності з 1 січ ня 2011 року.

Згідно ч. 8 ст. 9 Закону Україн и "Про збір та облік єдиного вн еску на загальнообов`язкове державне соціальне страхува ння" платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдин ий внесок, нарахований за від повідний базовий звітний пер іод, не пізніше 20 числа місяця , що настає за базовим звітним періодом.

На вимогу п. 2 ст. 25 Закону №2464-VI у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових вне сків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчи слити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядк у і розмірах, визначених цією статтею.

Судом встановлено, що відпо відач у встановлений строк н е сплатив єдиний внесок на за гальнообов' язкове соціаль не страхування в сумі з нарах ованої заробітної плати, вин агород за виконану роботу (на дані послуги) за цивільно-пра вовими договорами та оплати допомоги по тимчасовій непра цездатності за жовтень-листо пад 2011 року.

Згідно розрахунку суми поз ову, судом встановлено, що заб оргованість Товариства з обм еженою відповідальністю «Ф' юче Мобайл»за жовтень-листоп ад 2011 року становить 687,66 грн.

Відповідно до ч. 4 ст. 25 вищевк азаного Закону територіальн ий орган Пенсійного фонду у п орядку, за формою і в строки, в становлені Пенсійним фондом за погодженням з центральни м органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної по літики, надсилає платникам є диного внеску, які мають недо їмку, вимогу про її сплату. Ви мога про сплату недоїмки є ви конавчим документом. Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих дні в з дня надходження вимоги пр о сплату недоїмки сплатити с уми недоїмки та штрафів разо м з нарахованою пенею. У разі н езгоди з розрахунком суми не доїмки платник єдиного внеск у узгоджує її з органом Пенсі йного фонду в порядку, встано вленому Пенсійним фондом за погодженням з центральним ор ганом виконавчої влади у сфе рі праці та соціальної політ ики. У разі якщо згоди з органо м Пенсійного фонду не досягн уто, платник єдиного внеску з обов'язаний сплатити суми не доїмки та штрафів разом з нар ахованою пенею протягом деся ти робочих днів з дня надходж ення рішення відповідного ор гану Пенсійного фонду або ос каржити вимогу до органу Пен сійного фонду вищого рівня ч и в судовому порядку.

З огляду на матеріал и справи, судом вбачається, що Управлінням Пенсійного фонд у України в Жовтневому район і м. Харкова було винесено вим огу про сплату боргу №Ю-36У від 10.01.2012 року. Зазначена вимога бу ла направлена на адресу борж ника та отримана ним, про що св ідчить копія зворотного пові домлення про вручення поштов ого відправлення, але протяг ом 10 робочих днів із дня одерж ання сплачена відповідачем н е була .

Станом на день розгляду сп рави недоїмка по єдиному вне ску на загальнообов`язкове п енсійне страхування станови ть 687,66 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС Укр аїни, кожна сторона повинна д овести ті обставини, на яких ґ рунтуються її вимоги та запе речення, крім випадків, встан овлених статтею 72 цього Кодек су.

Відповідач вимог суду не ви конав, доказів оплати спірно ї суми заборгованості чи док азів відсутності обов' язку оплачувати спірну суму забо ргованості не надав, заявлен их до нього адміністративних позовних вимог не спростува в.

За таких обставин, суд знахо дить позов обґрунтованим, до веденим і таким, що підлягає з адоволенню у повному обсязі.

Відповідно до п. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень,а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

Враховуючи викладене вище , суд вбачає достатньо підста в для задоволення позову.

Керуючись ст.ст.7-11, 183-2 КАС Укра їни, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фо нду України в Червонозаводсь кому районі м. Харкова до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Ф' юче Мобайл»про с тягнення заборгованості - за довольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ф' юче Мобайл»(61001, м. Харків, вул. Кі рова, 38, код ЄДРПОУ 34391892, р/р 2902400000012, МФ О 300175) на користь Управління Пе нсійного фонду України в Чер вонозаводському районі м. Ха ркова (61140, м. Харків, вул. 1-ї Кін ної Армії, 15, р/р 256063012095, МФО 351823) сум у простроченої заборгованос ті по сплаті єдиного внеску в сумі 687 (шістсот вісімдесят сі м) грн. 00 коп., де 624 (шістсот двадц ять чотири) грн. 00 коп. на р/р 37191008002 033 в ГУДКУ в Харківській облас ті, МФО 851011 та 61 (шістдесят одну) г рн. 20 коп. на р/р 37194083002033 в ГУДКУ в Ха рківській області, МФО 851011.

Постанову звернути до нега йного виконання.

У десятиденний строк з моме нту отримання копії постанов и сторона чи інша особа, стосо вно якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтерес и чи обов'язки, може оскаржити дану постанову в апеляційно му порядку шляхом подання ап еляційної скарги до Харківсь кого апеляційного адміністр ативного суду через Харківсь кий окружний адміністративн ий суд.

Постанова є остаточною, крі м випадків оскарження її в ап еляційному порядку.

Суддя Горшкова О.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.03.2012
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу22253467
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1226/12/2070

Ухвала від 02.02.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 30.05.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 30.05.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Постанова від 23.03.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні