Ухвала
від 10.03.2011 по справі 2-17/11
РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Справа № 2-17/11

УХВАЛА

"10" березня 2011 р. смт. Розівка

Розівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Кущ Т.М.,

при секретарі судового засідання Літвіновій Т.А.,

з участю представника позивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Розівського районного суду Запорізької області заяву ОСОБА_2 про забезпечення позову,-

В С Т А Н О В И В :

20 січня 2011 року ОСОБА_2 звернулася до суду із позовом до ТОВ «Злагода», в якому вказала, що вона на підставі державного акту є власником земельної ділянки площею 11,05 га, розташованої на території Пролетарської сільської ради Розівського району Запорізької області. Позивач зазначила, що між нею та ТОВ «Злагода»укладено договір оренди належної їй земельної ділянки, який не містить дату укладення та не зареєстрований належним чином. Позивач, посилаючись на те, що ТОВ «Злагода» володіє та користується належною їй земельною ділянкою без достатніх правових підстав, а також на вимогу позивача відмовляється у добровільному порядку повернути земельну ділянку, вимушена була звернутись до суду із вимогою про витребування належної їй земельної ділянки з чужого незаконного володіння, зобов'язавши відповідача повернути її позивачу.

Ухвалою суду від 01 лютого 2011 року провадження у зазначеній справі відкрито.

10 березня 2011 року ОСОБА_2 подала до суду заяву, в якій просить суд в порядку забезпечення позову з метою попередження неможливості виконання рішення суду заборонити відповідачу вчиняти будь-які дії щодо володіння та використання (користування) належною їй земельною ділянкою з будь-яких підстав, а саме, заборонити проводити роботи по підготовці землі до насадження будь-яких культур, по освоєнню та поліпшенню стану землі та її продуктивності, а також заборонити сіяти та насаджувати сільськогосподарські та інші культури.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 підтримала заяву позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справа, прийшов до висновку, що заява ОСОБА_2 про забезпечення позову підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову за заявою осіб, які беруть участь у справі, допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

ОСОБА_2 вважає, що ТОВ «Злагода» володіє та користується належною їй земельною ділянкою без достатніх правових підстав, посилаючись на те, що договір оренди зазначеної земельної ділянки не зареєстрований належним чином. З огляду на викладене, слід врахувати положення ст. 18 Закону України «Про оренду землі», відповідно до якої договір оренди землі набирає чинності після його державної реєстрації.

Разом з тим, викладаючи у зустрічному позові свою позицію щодо виниклих спірних відносин, відповідач фактично визнав факт вчинення дій по обробці земельної ділянки, належної ОСОБА_2, посіву сільськогосподарських культур та збиранню врожаю починаючи з листопада 2009 року. Такі дії вчинені до моменту реєстрації договору оренди земельної ділянки.

Все зазначене дає підстави припускати, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити рішення суду у разі задоволення позову ОСОБА_2. Разом з тим, запропонований вид забезпечення позову є співмірним із заявленими позивачем вимогами.

Керуючись ст.ст. 151-153 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_2 про забезпечення позову, - задовольнити.

Встановити заборону Товариству з обмеженою відповідальністю «Злагода»(юридична адреса: 70311, Запорізька область, Розівський район, с. Зеленопіль, вул. Коновалова, буд.45, код ЄДРПОУ 03748928) здійснювати будь-яку діяльність, яка пов'язана з підготовкою землі до насадження будь-яких культур, обробкою та посівом сільськогосподарських та інших культур на земельній ділянці № 237 площею 11,05 гектарів, розташованої на території Пролетарської сільської ради Розівського району Запорізької області, та належній ОСОБА_2 на підставі державного акту на право приватної власності на землю серії II-ЗП № 015318.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Запорізької області через суд першої інстанції -Розівський районний суд Запорізької області шляхом подання в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційну скаргу може бути подано протягом 5-денного строку з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Т.М.Кущ

СудРозівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення10.03.2011
Оприлюднено20.04.2012
Номер документу22625615
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-17/11

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Чалий А. В.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Панасюк С. Л.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 30.08.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Рішення від 29.12.2011

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Степаненко В. В.

Рішення від 29.12.2011

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Степаненко В. В.

Ухвала від 22.12.2015

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Степаненко В. В.

Ухвала від 22.12.2015

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Степаненко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні