Ухвала
від 12.12.2011 по справі 2-4024/11
ВОРОШИЛОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ДОНЕЦЬКА

cpg1251 12.12.2011

2-4024/11

У Х В А Л А

про забезпечення позову

12 грудня 2011 року суддя Ворошиловського районного суду м. Донецька Орєхов О.І., розглянув заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ЗАТ «Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна»в особі Донецької філії ЗАТ «АСК «ІНГО Україна», третя особа Публічне акціонерне товариство «Укрсоцбанк»в особі Макіївського відділення Донецької обласної філії ПАТ «Укрсоцбанк»про примусове стягнення грошових зобов'язань та компенсацію моральної шкоди, які виникли через порушення умов договору страхування, -

В С Т А Н О В И В :

07 грудня 2011 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ЗАТ «Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна»в особі Донецької філії ЗАТ «АСК «ІНГО Україна», третя особа Публічне акціонерне товариство «Укрсоцбанк»в особі Макіївського відділення Донецької обласної філії ПАТ «Укрсоцбанк»про примусове стягнення грошових зобов'язань та компенсацію моральної шкоди, які виникли через порушення умов договору страхування.

Разом з позовними вимогами ОСОБА_1 просить суд у рамках забезпечення позову, накласти арешт на грошові кошти відповідача, розміщенні на рахунку відповідача НОМЕР_1 у ДОД ЗАТ «Райффайзен банк Аваль» (ОКПО 23599956, МФО 335076), у розмірі ціни позову.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає необхідним заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову, залишити без задоволення, з таких підстав.

Згідно ч.1 та ч.3 ст.151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Згідно ч.1 та ч. 3 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Згідно ч.7 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006р. № 9 «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову»питання про забезпечення позову вирішує суддя одноособово або суд у судовому засіданні (залежно від стадії розгляду справи) в день надходження заяви.

Відповідно до ч. 4 цієї ж постанови суд (суддя), розглядаючи заяву про забезпечення позову, має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Однак, всупереч зазначеним вимогам закону позивачем ОСОБА_1 не надано доказів того, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову. Крім того, вид забезпечення позову, який просить застосувати позивач не співмірний із заявленими позовними вимогами .

Тому суд позбавлений можливості задовольнити заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову, способом, який зазначений в заяві, у зв'язку з чим, суд вважає необхідним в задоволенні даної заяви, необхідним відмовити.

На підставі викладено та керуючись ст. ст.151, 153, 293 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ЗАТ «Акціонерна страхова компанія «ІНГО Україна»в особі Донецької філії ЗАТ «АСК «ІНГО Україна», третя особа Публічне акціонерне товариство «Укрсоцбанк»в особі Макіївського відділення Донецької обласної філії ПАТ «Укрсоцбанк»про примусове стягнення грошових зобов'язань та компенсацію моральної шкоди, які виникли через порушення умов договору страхування -відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу може бути подана до Апеляційного суду Донецької області через Ворошиловський районний суд м. Донецька протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ворошиловського районного

суду міста Донецька О.І.Орєхов

0

Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено23.04.2012
Номер документу22647091
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусове стягнення грошових зобов'язань та компенсацію моральної шкоди, які виникли через порушення умов договору страхування

Судовий реєстр по справі —2-4024/11

Рішення від 11.11.2011

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Карпенко О. М.

Рішення від 04.10.2011

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болдирєва У. М.

Ухвала від 30.08.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 19.08.2016

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Семіряд І. В.

Ухвала від 10.11.2014

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Максюта Ж. І.

Ухвала від 02.08.2016

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 02.08.2016

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 30.11.2011

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Дерунець О. А.

Ухвала від 30.11.2011

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Дерунець О. А.

Рішення від 20.03.2012

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні