Постанова
від 13.04.2012 по справі 2а-2692/12/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 квітня 2012 р. № 2а-2692/12/1370

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Гулик А.Г., перевіривши матеріали позовної заяви управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова до Приватного підприємства «Про Фарм»про стягнення боргу,-

в с т а н о в и в :

управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова звернулось до суду з позовом до Приватного підприємства «Про Фарм», в якому просить суд стягнути з відповідача суму боргу в розмірі 3 675 грн. 32 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, проте, в порушення вимог ч. 2 ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», несвоєчасно та не в повному обсязі сплачує єдиний внесок на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, що призвело до виникнення заборгованості перед позивачем.

Ухвалою від 29.03.2012 року суддя відкрив скорочене провадження у справі, надав відповідачу строк для подання заперечення проти позову або заяви про визнання позову та роз'яснив наслідки такого неподання.

Судом встановлено, що позовні вимоги не стосуються прав, свобод, інтересів та обов'язків третіх осіб.

Суд належним чином виконав обов'язок щодо повідомлення відповідача. Проте, відповідач заперечення проти позову чи заяву про визнання позову до суду не подав, хоча належним чином був повідомлений суддею про наслідки такого неподання.

Таким чином, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для розгляду справи в порядку скороченого провадження, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши надані докази, суд вважає, що позов слід задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідач -ПП «Про Фарм», що знаходиться за адресою: 79044, м. Львів, вул. Околична, 18, код ЄДРПОУ - 06722289, відповідно до ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»є платником єдиного внеску.

Відповідач перебуває на обліку в УПФУ у Франківському районі м. Львова та у відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Судом встановлено, що всупереч вимог ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», згідно з якими роботодавець як страхувальник зобов'язаний до 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, сплачувати на рахунки територіальних органів Пенсійного фонду України єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірах, визначених ст. 8 вказаного Закону, одночасно із перерахуванням коштів на оплату праці, відповідач не забезпечив своєчасну сплату вказаного внеску, що підтверджується розрахунком суми боргу управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова.

Згідно з вказаним розрахунком, станом на 03.02.2012 року загальна сума боргу по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування становить 3 675 грн. 32 коп., в тому числі за жовтень 2011 року - 1 216 грн. 87 коп., за листопад 2011 року - 1 216 грн. 87 коп., за грудень 2011 року - 1 241 грн. 58 коп.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 6 Закону України «Про збір на облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Строки сплати страхових внесків визначені ст. 9 вказаного Закону, згідно з якою платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий період не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Суми єдиного внеску, своєчасно не нараховані або не сплачені страхувальниками у строки, визначені ч. 8 ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»вважаються недоїмкою.

Відповідно до ч. 11 ст. 9 вказаного Закону у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи винні в порушенні законодавства про збір та облік єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Згідно з ч. 4 ст. 25 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»територіальні органи Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням із центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку вимогу про її сплату. Позивачем направлялась вимоги про сплату боргу від 02.11.2011 року № Ю-1266, від 07.12.2011 року № Ю-1535, від 10.01.2012 року № Ю-16, від 02.02.2012 року № Ю-149. Проте, вказані вимоги залишились без задоволення, борг відповідачем не сплачено.

Докази вжиття відповідачем заходів погашення заборгованості перед управлінням Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова в розмірі 3 675 грн. 32 коп. в матеріалах справи відсутні.

Таким чином, на підставі наявних у справі доказів, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.Адміністративний позов задовольнити повністю.

2.Стягнути з Приватного підприємства «Про Фарм»(код ЄДРПОУ - 06722289) на користь управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова (код ЄДРПОУ - 20847402) суму заборгованості в розмірі 3 675 грн. 32 коп. (три тисячі шістсот сімдесят п'ять гривень тридцять дві копійки).

3.Судові витрати відповідно до ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України стягненню зі сторін не підлягають.

4.Постанову суду звернути до негайного виконання.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Повний текст постанови складений та підписаний 13 квітня 2012 року.

Суддя Гулик А.Г.

Дата ухвалення рішення13.04.2012
Оприлюднено26.04.2012
Номер документу23660382
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2692/12/1370

Ухвала від 12.06.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 07.11.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Голяшкін О.В.

Ухвала від 23.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 12.09.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Постанова від 13.04.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 29.03.2012

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні