Ухвала
від 19.04.2012 по справі 19/46-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "19" квітня 2012 р. Справа № 19/46-Б

За заявою Романівського районного центру зайнятості (смт. Романів)

До боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка (с.Гордіївка Романівського району)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

-від кредиторів : не з'явились;

-від боржника : арбітражний керуючий - Ярмола О.Ю;

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №19/46-Б за заявою Романівського районного центру зайнятості про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка,с. Гордіївка Романівського району .

Ухвалою господарського суду від 08.11.2010 р. порушено провадження у справі про визнання банкрутом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка, с. Гордіївка Романівського району за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 15.02.2011 р. СТОВ ім. Шевченка визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Ярмолу О.Ю.

Ухвалою господарського суду від 06.03.2012 р. зобов'язано ліквідатора вчинити певні дії по справі.

Ліквідатор в судовому засіданні повідомила про вчинені дії. До матеріалів справи ліквідатором Ярмолою О.Ю. надано лист звернення № 15 від 26.01.2012р. до начальника Романівського РВ УМВС України - Підгаєвського В.О., відповідно до якого на адресу РВ УМВС України ліквідатором Ярмолою О.Ю. направлено листом від 01.07.2011р. інвентаризаційна відомість боржника ( акт інвентаризації), при цьому ліквідатор повідомив , що звернувся до Романівського РВ УМВС стосовно надання допомоги в поверненні майна підприємству-банкруту для погашення кредиторської заборгованості (перед кредиторами, в тому числі, державними установами). При цьому ліквідатор повідомила, що відповідь на зазначений лист - звернення від Романівського РВ УМВС не надійшла.

Ліквідатором було заявлено усне клопотання про направлення господарським судом запиту до Романівського РВ УМВС у Житомирській області для отримання інформації про результати проведення перевірки згідно наданої ліквідатором листом від 01.07.2011. інвентаризаційної відомості(акту інвентаризації) та повторного листа-звернення №15 від 26.01.12. до Романівського РВ УМВС.

Враховуючи викладене, господарський суд приходить до висновку про задоволення зазначеного усного клопотання та необхідність направити запит до Романівського РВ УМВС у Житомирській області про надання інформації щодо результатів проведення перевірки згідно поданої ліквідатором Ярмоли О.Ю. заяви та інвентаризаційної відомості, результати розшуку майна, виділеного під погашення кредиторської заборгованості СТОВ ім. Шевченка (ідентифікаційний код 05267328, адреса: с. Гордіївка, Романівського району, Житомирської області, вул. Котовського, 22).

Ліквідатор на виконання вимог ухвали господарського суду від 06.03.2012 р. надала:

- проміжний звіт арбітражного керуючого (ліквідатора СТОВ ім."Шевченко" станом на 19 квітня 2012 р.);

- копію повідомлення до Романівського РВ УМВС України про прохання допомоги у вирішенні питання стосовно повернення майна підприємству СТОВ ім. Шевченко ,яке знаходилось на обліку (згідно акту інвентаризації);

- копію оголошення в газеті "Романівський Вісник" від 21.02.2012р. №8 про продаж ліквідатором майна банкрута СТОВ "Шевченко";

- клопотання № 20 від 19.04.2012 р. про призначення наступного судового засідання на першу половину червня 2012 року;

Крім того, ліквідатор банкрута Ярмола О.Ю звернулась з клопотанням № 19 від 19 квітня 2012 р. до господарського суду про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора до 15 серпня 2012 року.

Господарський суд в контексті заявленого клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури вважає за необхідне зазначити, що обґрунтованість продовження строку процедури ліквідації по закінченню 12 місяців залежить від конкретних обставин справи, які слід враховувати як суб'єктам права ініціювання клопотання про продовження строку цієї процедури, так і суду, при його розгляді та ухваленні рішення про задоволення чи відхилення.

Враховуючи наявність об'єктивних обставин, що перешкоджають ухваленню судом рішення про затвердження звіту ліквідатора Ярмоли О.Ю., ліквідацію банкрута та припинення провадження у цій справі, господарський суд прийшов до висновку продовжити строк ліквідаційної процедури по 15.08.2012 р. включно, про що зазначити у резолютивній частині ухвали суду.

Окрім того, з врахуванням конкретних обставин цієї справи, з метою недопущення правової невизначеності для учасників провадження у справі про банкрутство, третіх осіб, на права та обов'язки яких впливають чи можуть вплинути судові рішення у справі у про банкрутство чи інші обставини, пов'язані з банкрутством боржника, господарський суд прийшов до висновку продовжити на цей самий строк повноваження ліквідатора Ярмоли О.Ю, про що зазначити в резолютивній частині ухвали суду.

Представник ініціюючого кредитора в засідання суду не з'явився, підтверджуючих документів, щодо причин відсутності в судовому засіданні - не надіслав.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне призначити наступне засідання господарського суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута.

Керуючись ст. ст. 86 ГПК України, ст.ст. 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Долучити проміжний звіт ліквідатора Ярмоли О.Ю про проведення ліквідаційної процедури банкрута за даний проміжний період до матеріалів справи.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка по 15.08.2012 р. включно.

3. Продовжити повноваження ліквідатора банкрута Ярмоли О.Ю. по 15.08.2012 р. включно.

4. Призначити наступне засідання господарського суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута на "12" червня 2012 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

5. Зобов'язати ліквідатора надати:

- матеріали експертних оцінок реалізованого майна банкрута;

- докази розпаювання майна боржника (в тому числі автомобіля "Нива", який рахується за банкрутом);

- акт прийому-передачі печаток та штампів боржника та докази їх знищення;

- акт прийому-передачі бухгалтерської документації боржника;

- докази щодо дебіторської заборгованості банкрута та повідомити про стан стягнення дебіторської заборгованості (в тому числі щодо стягнення боргу з дебітора ОСОБА_1 цукрового заводу )

- звіт про проведену роботу у ліквідаційній процедурі, погоджений з комітетом кредиторів;

- протокол засідання комітету кредиторів на якому розглянуто проміжний звіт ліквідатора станом на 14 квітня 2012р.;

- звіт розглянутий комітетом кредиторів за наступний період;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування;

- докази закриття рахунку банкрута в банківській установі (в тому числі банку "Аваль");

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

6. Викликати в наступне судове засідання уповноважених представників кредиторів та ліквідатора.

7. Направити запит до Романівського РВ УМВС у Житомирській області про надання інформації стосовно результатів проведення перевірки правоохоронними органами згідно поданої ліквідатором Ярмолою О.Ю. заяви та інвентаризаційної відомості, результатів розшуку майна, виділеного під погашення кредиторської заборгованості СТОВ ім. Шевченка (ідентифікаційний код 05267328, адреса: с. Гордіївка, Романівського району, Житомирської області, вул. Котовського, 22).

Суддя Макаревич В.А.

1 - до справи

2 - ініціюючому кредитору

3 - ліквідатору

4 - УПФУ в Романівському районі

5 - ЖОВ ВД ФСС з ТВП

6 - Баранівській МДПІ

7. Романівському РВ УМВС у Житомирській обл. (рек. разом із запитом)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.04.2012
Оприлюднено27.04.2012
Номер документу23676177
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/46-б

Ухвала від 08.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні