Ухвала
від 02.10.2012 по справі 19/46-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "02" жовтня 2012 р. Справа № 19/46-Б

За заявою Романівського районного центру зайнятості (смт. Романів)

До боржника ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка (с.Гордіївка Романівського району)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: не з'явились;

- від боржника: ОСОБА_2 - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №19/46-Б за заявою Романівського районного центру зайнятості про визнання банкрутом ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка (с. Гордіївка Романівського району).

Ухвалою господарського суду від 08.11.2010р. порушено провадження у справі про визнання банкрутом ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім. Шевченка, с. Гордіївка Романівського району за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 15.02.2011р. СТОВ ім. Шевченка визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ухвалою господарського суду від 04.12.2012 року розгляд справи відкладено, ліквідатора зобов'язано вчинити певні дії.

02.10.2012 року до господарського суду Житомирської області надійшов лист № 5235 від 27.09.2012 року Романівського РВ УМВС України в Житомирській області, що Романівським РВ УМВС України в Житомирській області проведено перевірку по зверненню ОСОБА_2 щодо зникнення майна ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка (с.Гордіївка Романівського району), в порушенні кримінальної справи відмовлено на підставі п. 2 ст .6 КПК України (разом з копією постанови від 06.07.2011р.)

На виконання вимог ухвали суду від 04.12.2012 року ліквідатор повідомила про вчинені дії та надала до матеріалів справи: лист ліквідатора до Романівської районної ради; прибуткові касові ордери та накладні в кількості 8 шт.; лист ліквідатора від 28.09.2012 року керівнику ФГ "Гордіївське " та лист ліквідатора від 28.09.2012 року керівнику ТОВ "Єлісейські поля" із запрошенням прийняти участь засіданні комітету кредиторів ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка, призначеного на 03.10.2011р. (в якості запрошених); заяви на купівлю майна разом з прибутковими касовими ордерами та накладними; довідку Держкомзему в Романівському районі ; довідку Держтехнагляду в Романівському районі; інформація по справі № 14/325"б" про визнання банкурутом ВАТ "ОСОБА_3 цукровий завод" (смт. В. Коровинці) арбітражного керуючого ОСОБА_4; звіт ліквідатора ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка станом на 28.09.2012 року; ліквідаційний баланс; розрахунок послуг арбітражного керуючого; розрахунок витрат на ліквідаційну процедуру; протокол засідання комітету кредиторів від 28.09.2012 року .

Зі звіту ліквідатора вбачається, що ліквідатор звернулась до комітету кредиторів про затвердження витрат ліквідатора, списання дебіторської заборгованості перед боржником дебітора ВАТ "ОСОБА_3 цукровий завод" (смт. В. Коровинці), затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка.

В разі завершення згідно ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" здійснення ліквідаційної процедури, здійснення розрахунків з усіма кредиторами ліквідатор подає до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута з додатками всіх необхідних документів на його підтвердження та протокол засідання комітету кредиторів на якому розглянуто звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

Разом з тим, як вбачається з матеріалів даної справи, ліквідатором не вжиті всі дії у ліквідаційній процедурі, не подані докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення. Так, не надані докази, які свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості з дебітора ВАТ "ОСОБА_3 цукровий завод" (смт. В. Коровинці) не надано матеріали експертних оцінок реалізованого майна банкрута(в тому числі автомобіля "Нива", який рахується за банкрутом);не надано доказів розпаювання майна боржника (в тому числі автомобіля "Нива", який рахується за банкрутом); відсутні докази закриття рахунку банкрута в банківській установі (в тому числі ЖОД АТ "Райффайзен банк Аваль");

Враховуючи викладене, господарський суд приходить до висновку відмовити у прийнятті поданого ліквідатором звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. ,22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у прийнятті, поданого ліквідатором звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу ОСОБА_1 товариства з обмеженою відповідальністю ім.Шевченка. Інформацію ліквідатора про стан здійснення ліквідаційної процедури прийняти до відома.

2. Призначити наступне засідання господарського суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута та розгляду звіту арбітражного керуючого про оплату послуг та відшкодування витрат на "01" листопада 2012 р. о 14:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, кім. № 409.

3. Зобов'язати ліквідатора:

- надати докази про наявність підстав для списання дебіторської заборгованості ВАТ "ОСОБА_3 цукровий завод" (смт. В. Коровинці) перед боржником;

- надати матеріали експертних оцінок реалізованого майна банкрута (автомобіля "Нива" );

- надати докази розпаювання майна боржника (в тому числі автомобіля "Нива", який рахується за банкрутом);

- надати докази щодо дебіторської заборгованості банкрута та повідомити про стан стягнення дебіторської заборгованості (в тому числі щодо стягнення боргу з дебітора ОСОБА_3 цукрового заводу);

- надати звіт про проведену роботу у ліквідаційній процедурі, погоджений з комітетом кредиторів;

- виявити додаткові докази про наявність/відсутність у банкрута майна на праві власності/користування;

- надати докази закриття рахунку банкрута в банківській установі (в тому числі ЖОД АТ "Райффайзен банк Аваль");

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов’язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

4. Викликати в наступне судове засідання уповноважених представників кредиторів та ліквідатора.

Суддя Макаревич В.А.

1 - до справи

2 - ініціюючому кредитору

3 - ліквідатору

4 - УПФУ в Романівському районі

5 - ЖОВ ВД ФСС з ТВП

6 - Баранівській МДПІ

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.10.2012
Оприлюднено11.08.2015
Номер документу47957236
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/46-б

Ухвала від 08.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 15.02.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні