Ухвала
від 19.04.2012 по справі 19/21-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

Від "19" квітня 2012 р. Справа № 19/21-Б

За заявою Новоград-Волинської об'єднаної державної податкової інспекції (м. Новоград-Волинський)

До боржника Приватного підприємства "Мрія" (с. Орепи, Новоград-Волинський район)

про визнання банкрутом

Суддя Макаревич В.А.

В засіданні суду прийняли участь:

- від кредиторів: ОСОБА_2 дор. №9609 від 24.03.2011р. (представник Новоград-Волинської ОДПІ), ОСОБА_3 посв. № 43 від 28.12.2011 (представник Новоград-Волинського ПФУ);

- від боржника: Мельник В.О. - ліквідатор

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа № 19/21-Б про визнання банкрутом Приватного підприємства "Мрія" (с. Орепи Новоград-Волинського району).

Ухвалою господарського суду від 06.04.2010 р. порушено провадження у справі про банкрутство ПП "Мрія" (с. Орепи Новоград-Волинського району) за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду від 21.10.2010 р. Приватне підприємство "Мрія" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Мельника Василя Олексійовича.

Ухвалою господарського суду від 21.02.2012р. затверджено реєстр вимог кредиторів та ліквідатора було зобов'язано вчинити певні дії по справі.

12.03.2012р. до господарського суду надійшло повідомлення № 14 від 03.03.2012 від Інспекції Держтехнагляду про неможливість надання відповідних документів, в зв'язку тим, що реєстрація за Приватним підприємством "Мрія" (код ЄДРПОУ 03746622 с. Орепи) транспортних засобів інспекцією держтехнагляду проводилась 27 травня 2003 року, та у графі "особливі відмітки" реєстраційних документів робився запис "Без права відчуження". Документи, що подані для реєстрації машин, зберігаються в інспекції протягом п'яти років, по закінченню строку зберігання зазначені документи підлягають знищенню в установленому порядку та зазначено про неможливість надати суду відповідних документів.

13.04.2012р. на адресу суду від ВРЕР УМВС України в Житомирській області м. Новоград-Волинський надійшло повідомлення про неможливість надання копій матеріалів державної реєстрації транспортних засобів за Приватним підприємством "Мрія" (код ЄДРПОУ 03746622).

Представник УПФУ в м.Новоград-Волинському та Новоград-Волинському районі ОСОБА_3 надав в судовому засіданні заяву №3462/06 від 18.04.2012 р. про збільшення кредиторських вимог по справі № 19/21 -Б на суму 6899, 97 грн.

Арбітражний керуючий Мельник В.О. у судовому засіданні зазначив, що не отримував заяви від УПФУ в м.Новоград-Волинському та Новоград-Волинському районі про збільшення кредиторських вимог по справі № 19/21-Б на суму 6899, 97 грн.

З врахуванням викладеного, суд приходить до висновку зобов'язати ліквідатора ознайомитись з заявою УПФУ в м.Новоград-Волинському та Новоград-Волинському районі про збільшення кредиторських вимог по справі № 19/21-Б на суму 6899, 97 грн. та надати письмовий відзив по даній заяві.

Також, ліквідатор в судовому засіданні повідомив про вчинені дії та надав клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора до 01.07.2012р.

Господарський суд, розглянувши подане клопотання, заслухавши пояснення представника кредитора, ліквідатора, оцінивши всі докази в сукупності у відповідності до ст. 43 ГПК України, вважає за необхідне зазначити наступне.

За змістом ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" загальний строк ліквідаційної процедури боржника не може перевищувати 18 місяців.

З матеріалів справи вбачається, що гранично допустимі строки здійснення процедури ліквідації банкрута закінчились.

У ст. 86 Постанови ВСУ № 15 від 18.12.2009 р. "Про судову практику в справах про банкрутство" (далі - Постанова № 15) зазначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк, проте, невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Наслідків перевищення строку ліквідаційної процедури, як зазначає Верховний Суд України у Постанові Пленуму № 15, Закон № 2343 не містить.

В свою чергу, у ч. 3 статті 24 Закону № 2343 зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Таким чином, оскільки всі необхідні заходи, що є обов'язковими для здійснення в ліквідаційній процедурі банкрута ліквідатором Мельник В.О. в межах строку ліквідпроцедури в повному обсязі не виконано, а відтак, не подано господарському суду на розгляд та затвердження звіт ліквідатора з додатками та ліквідаційний баланс банкрута у відповідності до ст. 32 Закону № 2343, господарський суд визнає клопотання ліквідатора обґрунтованим та продовжує строк ліквідаційної процедури та повноважень ліквідатора до 01.07.2012р. згідно резолютивної частини ухвали суду.

Крім того, ліквідатор для долучення до матеріалів справи надав:

- проміжний звіт станом на 18.04.2012р. ;

- протокол зборів кредиторів Приватного підприємства "Мрія" № 1 від 14.03.2012р., з якого вбачається , що були проведені вибори голови та секретаря зборів, проведені вибори комітету кредиторів, а також, розглянутий подальший хід ліквідаційної процедури;

- протокол засідання комітету кредиторів № 1 від 18.04.2012р. Приватного підприємства "Мрія" з якого вбачається, що на засіданні були розглянуті : - питання про подальший хід ліквідаційної процедури приватного підприємства "Мрія"; - проміжний звіт ліквідатора по проведенню ліквідаційної процедури;

- лист від інспекції ДТН від 17.04.2012р. про зареєстровані 7 одиниць техніки за Приватним підприємством "Мрія" на правах оренди з відміткою "Без права відчуження", які належать співвласникам майнових паїв, та витяг з реєстру техніки;

- лист від Новоград-Волинської ОДПІ до Новоград-Волинськоого МРЕВ про надання довідки про реєстрацію транспортних засобів станом на 01.04.2012 р. за Приватним підприємством "Мрія" (іден.код 03746622).

Також, ліквідатором було направлено звернення щодо надання письмових пояснень до колишнього директора Приватного підприємства "Мрія" , оскільки по обліку Новоград-Волинського МРЕВ УДАЇ за Приватним підприємством "Мрія" зареєстровано сімнадцять одиниць автотранспорту, з яких шість одиниць(за інформацією ліквідатора) були розпайовані.

У своєму звіті ліквідатор зазначив, що ним було передано документи довготривалого зберігання Приватного підприємства "Мрія" до робочого архіву Орепівської сільської ради. Проте, копію акту прийому передачі документів довготривалого зберігання ліквідатором не було надано у судовому засіданні.Також не зазначено які саме документи та за які роки прийнято ліквідатором від попереднього керівника та відповідно передано до робочого архіву Орепівської сільської ради.

При цьому, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

У відповідності до Правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій (далі - Правила), затверджених наказом державного комітету архівів України 16.03.2004 року № 16 та затверджених в Міністерстві юстиції України 08..05.2004 року за № 407/5598 п. 3.1.1 систематизованим переліком найменувань справ, створюваних у діловодстві установи, оформлених у відповідному порядку із зазначених строків зберігання справ є номенклатура справ підприємства.

Якщо документи підприємства не належать до складу Національного архівного фонду, зберіганню підлягають документи тимчасового тривалого зберігання, що документують трудові відносини громадян.

Строки зберігання документів, що утворюються в процесі діяльності підприємства визначаються відповідно до Переліку типових документів, що створюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, організацій і підприємств, із зазначенням термінів зберігання документів, затвердженим Наказом Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України від 20.07.98 № 41 зареєстрованим в Міністерстві Юстиції України 17 вересня 1998 р. за № 576/3016.

Порядок передавання документів до архіву у випадку реорганізації або ліквідації установи передбачаються пунктами 12.3.1 -12.3.3., 12.3.5, 12.3.6- Правил.

На зберігання в архівні установи передаються документи з особового складу, в упорядкованому стані у відповідності до галузевих архівних вимог, а саме: накази з особового складу, відомості нарахування заробітної плати працівникам, акти про нещасні випадки на виробництві з додатками до них, документи по атестації робочих місць з шкідливими умовами праці, табелі (наряди) працівників з шкідливими умовами праці, документи (довідки, заяви. списки, посвідчення на відрядження, протоколи вручення і журнали реєстрації посвідчень ) про громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також історична довідка про підприємство.

З врахуванням викладеного, суд приходить до висновку зобов'язати ліквідатора надати докази отримання та передавання документів до архіву у відповідності до Правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, затверджених наказом державного комітету архівів України 16.03.2004 року № 16 та затверджених в Міністерстві юстиції України 08.05.2004 року за № 407/5598.

Представники кредитора в судовому засіданні не висловили зауважень та заперечень до проміжного звіту ліквідатора.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута.

Керуючись ст. ст.86 ГПК України, ст.ст. 22-32, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута та повноважень ліквідатора до 01.07.2012р..

2. Звіт ліквідатора прийняти до відома та долучити до матеріалів справи.

3. Призначити наступне засідання суду на "31" травня 2012 р. о 12:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області (м. Житомир, майдан Путятинський 3/65), каб. 409.

4. Зобов'язати ліквідатора надати :

- звіт, розглянутий комітетом кредиторів за наступний період та протокол засідання комітету кредиторів ;

- докази зняття з реєстрації у встановленому порядку всієї техніки, яка згідно реєстрів УДАІ та Держтехнагляду, зареєстрована за боржником; інші докази, які свідчать про передачу зазаначеної техніки власникам майнових паїв при розпаюванні даного майна;

- акт прийому - передачі (від колишнього керівника банкрута ліквідатору) документів банкрута, які, відповідно до нормативно-правових актів, підлягають обов'язковому зберіганню;

- довідку про передачу до архіву документів довготривалого зберігання Приватного підприємства "Мрія", оформлену у відповідності до Правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, затверджених наказом державного комітету архівів України 16.03.2004 року № 16 та затверджених в Міністерстві юстиції України 08.05.2004 року за № 407/5598;

- відзив на заяву №3462/06 від 18.04.2012 р. УПФУ в м.Новоград-Волинському та Новоград-Волинському районі про збільшення кредиторських вимог на суму 6899, 97 грн. ;

- за результатами проведеної роботи, згідно зі ст. 32 зазначеного Закону, подати ліквідаційний баланс, звіт про проведену роботу та інші матеріали, що свідчать про виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків (докази, що свідчать про відсутність ліквідаційної маси; реєстр вимог кредиторів з зазначенням сум, які є неможливими до погашення).

5. Зобов'язати УПФУ в м.Новоград-Волинському та Новоград-Волинському районі надіслати заяву №3462/06 від 18.04.2012 р. про збільшення кредиторських вимог по справі № 19/21 -Б на суму 6899, 97 грн. з доданими до заяви документами - арбітражному керуючому Мельнику В.О

6. Викликати в наступне судове засідання уповноважених представників кредиторів та ліквідатора.

Суддя Макаревич В.А.

1 - до справи

2 - заявнику

3 - ліквідатору

4 - УПФУ в м.Новоград-Волинському та Новоград-Волинсю р-ні - реком.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.04.2012
Оприлюднено03.05.2012
Номер документу23676211
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/21-б

Ухвала від 06.04.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 31.01.2013

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 25.09.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Постанова від 21.10.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні