Ухвала
від 22.09.2008 по справі 10/696-07
КИЇВСЬКИЙ МІЖОБЛАСНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

10/696-07

Київський міжобласний апеляційний господарський суд


          01033, м. Київ, вул. Жилянська, 58-б                                          

УХВАЛА

про прийняття апеляційної скарги до провадження

                  

22.09.08 р.                                                                                № 10/696-07

Київський міжобластний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді                                 Міщенко  П. К.

Суддів:                                                     Ільєнок Т.В.                    

Суддів:                                                     Яковлева М, Л,                    

розглянувши апеляційну скаргу Сільськогосподарського товариства з обмеженою від повільністю «Бучанське»на рішення Господарського суду Київської області від 21.08.2008 року по справі № 10/696-07 (головуючий суддя: Тищенко О.В., судді: Лопатін А.В. та Подоляк Ю.В.),

за позовом  Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»

до          1) Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Бучанське»

2) Комунального підприємства Київської обласної ради «Ірпінське     бюро технічної інвентаризації»

          3)  Гостомельської селищної ради Київської області

про                визнання права власності на майно

В С Т А Н О В И В:

До Господарського суду Київської області звернулося Колективне сільськогосподарське підприємство Агрокомбінат «Бучанський»(позивач) з позовною заявою до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Бучанське»(відповідач - 1) про визнання права власності на нерухоме майно –будівлю за адресою: Київська область, смт. Гостомель, вул.. Молодіжна, 9.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 15.11.2007 року прийнято вищевказану позовну заяву до розгляду та порушено провадження по справі № 10/696-07.

Ухвалою господарського суду першої інстанції від 04.12.2007 року залучено до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Комунальне підприємство Київської обласної ради «Ірпінське бюро технічної інвентаризації».

Ухвалою місцевого господарського суду від 24.12.2007 року змінено процесуальний статус третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, Комунального підприємства Київської обласної ради «Ірпінського бюро технічної інвентаризації», та залучено останнього до участі у справі в якості відповідача – 2.

26.06.2008 року позивач звернувся до Господарського суду Київської області із заявою про збільшення позовних вимог, а саме: залучити до участі у справі № 10/696-07 в якості відповідача –3 Гостомельську селищну раду Київської області; визнати недійсним рішення Гостомельської селищної ради Київської області № 246 від 14.12.2007 року.

27.06.2008 року ухвалою Господарського суду Київської області залучено до участі у даній справі в якості відповідача –3 Гостомельську селищну раду Київської області.

Рішенням Господарського суду Київської області від 21.08.2008 року позовні вимоги Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»задоволено повністю; визнано за Колективним сільськогосподарським підприємством Агрокомбінат «Бучанський»право власності на нерухоме майно –будівлю за адресою: Київська область, смт. Гостомель, вул. Молодіжна, 9; визнано недійсним рішення виконавчого комітету Гостомельської селищної ради Київської області № 246 від 14.12.2007 року «Про оформлення права власності на об'єкт нерухомого майна за СТОВ «Бучанське»; зобов'язано Комунальне підприємство Київської обласної ради «Ірпінське бюро технічної інвентаризації»провести технічну інвентаризацію будівлі за адресою: Київська область, смт. Гостомель, вул. Молодіжна, 9, та зареєструвати у встановленому законом порядку речові права Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»на нерухоме майно за адресою: Київська область, смт. Гостомель, вул. Молодіжна, 9; стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Бучанське»на користь Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»263, 34 грн. витрат по сплаті державного мита  та 39, 33 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу; стягнуто з Комунального підприємства Київської обласної ради «Ірпінського бюро технічної інвентаризації»на користь Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»263, 34 грн. витрат по сплаті державного мита та 39, 33 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу; стягнуто з Гостомельської селищної ради Київської області на користь Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»263, 34 грн. витрат по сплаті державного мита та 39, 33 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Не погоджуючись із вищевказаним судовим рішенням, відповідач - 1, Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Бучанське», звернулося до Київського міжобласного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить рішення Господарського суду Київської області від 21.08.2008 року скасувати повністю, в задоволенні позову Колективного сільськогосподарського підприємства Агрокомбінат «Бучанський»- відмовити повністю, посилаючись на те, що приймаючи оскаржуване рішення господарський суд першої інстанції неповно з'ясував всі обставини справи, неправильно застосував норми матеріального права та порушив норми процесуального права.

Розглянувши матеріали апеляційної скарги, колегія суддів Київського міжобласного апеляційного господарського суду, визнала подані матеріали достатніми для прийняття апеляційної скарги до провадження.

Керуючись ст.ст. 86, 93, 96, 98 ГПК України, Київський міжобласний апеляційний господарський суд, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Бучанське»на рішення Господарського суду Київської області від 21.08.2008 року по справі № 10/696-07 прийняти до провадження.

Розгляд апеляційної скарги у справі № 10/696-07 призначити на  16.10.08 року об 11:50  у приміщенні Київського міжобласного апеляційного господарського суду (м. Київ, вул. Жилянська, 58-б).

В судове засідання викликати повноважних представників сторін.

Зобов'язати позивача, відповідача –2 та відповідача –3 завчасно направити на адресу апеляційного господарського суду та відповідно інших учасників провадження пояснення щодо вимог, викладених в апеляційній скарзі, з нормативним їх обґрунтуванням.

Копії ухвали апеляційного господарського суду направити сторонам по справі.

                              

Головуючий суддя                                                                 Міщенко  П. К.

Судді :                                                                                     Ільєнок Т.В.

Судді :                                                                                     Яковлєв М. Л.

Дата ухвалення рішення22.09.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2368745
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/696-07

Ухвала від 11.03.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Постанова від 04.12.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Міщенко П.К.

Ухвала від 22.09.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Міщенко П.К.

Рішення від 21.08.2008

Господарське

Господарський суд Київської області

Тищенко О.В.

Ухвала від 09.04.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Писана Т.П.

Ухвала від 25.03.2008

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Писана Т.П.

Ухвала від 15.11.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Тищенко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні