Постанова
від 14.11.2008 по справі 12/237-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/237-Б-08

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" листопада 2008 р.                                                             Справа № 12/237-Б-08

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Пінтеліна Т.Г., при секретарі Чернявській О.П.,  розглянувши справу  

за заявою:  Акціонерного товариства "Індустріально - експортний банк" в особі філії "Херсонська дирекція" АТ "Індекс-банк", м.Херсон

до:  Селянського (фермерського ) господарства "Агротріумф" с. Новокиївка Каланчацького  району    Херсонської області,   код  ЄДРПОУ  32472031

про визнання банкрутом  

Від  кредитора –Ляшенко  Л.В -  дов. № 81-11/504  від  08.02.2008р.

Від  боржника –не  прибули  

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду Херсонської області із заявою про визнання Селянського (фермерського) господарства "Агротріумф" банкрутом з  урахуванням особливостей, встановлених статтею 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки боржник має  заборгованість перед кредитором загальною сумою 1 062 796,58 грн. До заяви додано копії реєстраційних документів боржника, інших документів, що підтверджують наявність заборгованості боржника, про відсутність будь-якої господарської та підприємницької діяльності боржника.

На вимогу суду надійшли документи від кредитора супровідний лист від 10.11.08р. з додатковими документами, від Херсонського обласного сектора з питань банкрутства лист ( 01-11/473від 10.10.2008р.) з кандидатурою  арбітражного керуючого, довідка № 9057 від 14.10.08р. від ВДВС Каланчацького р-ну, лист ( № 415 від 10.11.08р.)  Каланчацького ДБТІ про відсутність зареєстрованої  за боржником нерухомості, заява від арбітражного керуючого Бєлоусова І.В. про участь  у справі.

У призначене судове засідання боржник не прибув, про причини свого неприбуття суду не повідомив, витребувані судом документи не надав. Про дату, час та місце розгляду справи належним чином повідомлений, що підтверджується поштовим повідомленням з відміткою про вручення. Судом розгляд справи було відкладено для повторного виклику боржника та отримання додаткової  інформації.  У призначене судове засідання боржник не прибув.

23.03.2006 р. між  "Акціонерним  товариством    "ІНДУСТРІАЛЬНО-ЕКСПОРТНИЙ БАНК", в особі філії "Херсонська дирекція" АТ "ІНДЕКС НА НК" та Селянським (фермерським) господарством "АГРОТРІУМФ" було укладено кредитний договір №559/1, згідно умов якого Кредитор надав Боржнику кредит у вигляді відзивної кредитної лінії у розмірі 420 000,00 грн. (чотириста двадцять тисяч ) гривень зі сплатою 21 відсотка річних строком користування з 23 березня 2006 року до 22 березня 2007 року.    

Згідно Додаткової угоди №1 від 11.07.2006 р. до кредитного договору, кредитну лінію було збільшено до суми 670000,00 грн. (Шістсот сімдесят тисяч грн. 00 коп.), в рамках якої Кредитор надав Боржнику кредит у розмірі 670 000,00 грн.

Відповідно до п. 1.2 та п. 2.10 кредитного договору та п.1 додаткової угоди №1  до нього від 11.07.2006 р., Боржник взяв на себе зобов'язання забезпечити повне погашення кредиту, відсотків за кредитом та плати за обслуговування кредитної лінії відповідно до графіка погашення, визначеного Кредитним договором.

В передбачені кредитним договором строк, Боржник не виконав його умов по своєчасному поверненню кредитних коштів та повній сплаті відсотків за їх користування.

У зв'язку з вищенаведеними обставинами, Кредитор звернувся до Боржника з   позовом через господарський суд Херсонської області про стягнення заборгованості в розмірі 747369,91 грн. (сімсот сорок сім тисяч шістдесят дев'ять грн. 91 коп.).

Рішенням господарського суду Херсонської області від 15.03.2007 р. по справі  №2/65-07, залишеним без змін постановою Запорізького апеляційного господарського суду від 03.09.2008 р., позовні вимоги банку було задоволено в ому обсязі.

Відповідно до наданих кредитором документів  Боржник та його керівні органи за юридичною та фактичною адресою відсутні. Крім того, відносно керівника Боржника - Пісарук Є.О. була порушена кримінальна справа,  досудове слідство по якій на даний час триває.  

Згідно листа Чаплинської МДПІ ФГ "Агротріумф" з 2007 року фактично не   здійснюється підприємницька діяльність, про що свідчить відсутність в органах державної податкової служби податкових декларацій за вказаний період часу та документів бухгалтерської звітності. В свою чергу відсутність посадових осіб та майна Боржника за фактичною адресою, а також значний розмір заборгованості по сплаті податків зборів та інших обов'язкових платежів підтверджує факт відсутності ведення Боржником фінансового - господарської та адміністративно-розпорядчої діяльності.

На момент звернення до суду з позовною заявою загальний розмір вимог АТ "Індустріально - експортний банк" в особі філії "Херсонська дирекція" АТ "Індекс-банк"  до селянського  (фермерського ) господарства  "Агротріумф " становить 1062796,58 грн., з яких:

- 670 000,00 грн. - заборгованість по сплаті основного зобов'язання;

- 285463,18 грн. - заборгованість по сплаті відсотків за користування кредитом;

-          78496,17 грн. - пеня за несвоєчасне повернення кредиту;

- 28837,22 грн. - пеня за несвоєчасну сплату відсотків.

Вищевикладене свідчать про те, що підприємницька діяльність  боржника відсутня, боржник неспроможний провести розрахунок з  кредитором  без визнання його банкрутом  та  відкриття   ліквідаційної процедури .

Згідно статті 209 Господарського кодексу України, у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами або державою інакше як через відновлення його платоспроможності, цей суб'єкт відповідно до частини четвертої статті 205  цього Кодексу визнається неспроможним.

Нездатність боржника відновити свою платоспроможність  та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів інакше  як через застосування визначеної судом ліквідаційної процедури вважається банкрутством.

Враховуючи  викладене,  керуючись  ст. ст. 22 –34, 52 Закону  України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуального кодексу  України, ст.ст. 209 –215 Господарського кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Визнати Селянське (фермерське) господарство "Агротріумф"   с.Новокиївка Каланчацького району Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472031 банкрутом та  відкрити  щодо  нього ліквідаційну процедуру  строком  на  6  місяців, до 14.05.2009р.

2. Призначити ліквідатором боржника ініціюючого кредитора - АТ "Індустріально - експортний банк" в особі філії "Херсонська дирекція" АТ "Індекс-банк"  та зобов'язати  в 7-денний термін після закінчення строку ліквідаційної процедури надати суду для затвердження ліквідаційний баланс боржника та звіт про виконання ліквідаційної процедури.  

3. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження  його майном,  припинити повноваження власників  майна банкрута.

4. ПОВТОРНО  Каланчацьке відділення МДПІ надати суду  письмову  довідку про  всі наявні рахунки  боржника,  назву та адреси банків,   наявність  податкового  боргу,   чи  подає  встановлену податкову звітність  до ДПІ, надати копію останнього наданого боржником  податкового   звіту,  якщо не подає - копію  відповідного акту,  чи є податкова застава  зараз,  чи надавались дозволи  на  самостійну реалізацію активів боржником , чи  реалізувались активи  податковою інспекцією, коли, які саме,  чи  притягувались  посадові особи боржника до відповідальності за ненадання звітності, чи перевірялось  місцезнаходження  підприємства  за  юридичною адресою,  надати  копію  такого  акту  перевірки, чи направлялась інформація державному  реєстратору  про ненадання  звітності  боржником для внесення запису до Єдиного державного реєстру про відсутність   юридичної особи  за місцезнаходженням, згідно  п.8 ст.19  Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та  фізичних осіб-підприємців” .

5. ПОВТОРНО зобов'язати  Каланчацьку  районну   раду та  Новокиївську  сільраду   надати суду  довідки чи зареєстровані за боржником земельні ділянки для ведення СФГ, чи зареєстровані  договори  оренди  земельних  ділянок  в  2007 –2008 р. р.

6. ПОВТОРНО зобов'язати державного реєстратора (Каланчацька райдержадміністрація) надати  суду інформацію - чи вносились до Єдиного державного реєстру записи про не підтвердження відомостей про юридичну особу боржника або  про  відсутність юридичної особи - боржника за місцезнаходженням та  копію останньої поданої реєстраційної картки боржника.  

7. ПОВТОРНО зобов'язати Скадовське МРЕВ ДАІ надати суду довідку про всі транспортні засоби,  які  будь-коли  раніше були зареєстровані за боржником   з дня його державної реєстрації, дата та підстави зняття  з  реєстрації,  хто новий  власник;  

8. Постанову надіслати: кредитору, боржнику, ВДВС Каланчацького РУЮ,  Скадовське МРЕВ ДАІ, Каланчацькій районній раді, Новокиївській сільраді,  Каланчацькому відділенню Чаплинської МДПІ, державному реєстратору (Каланчацька райдержадміністрація), Херсонському обласному сектору з питань банкрутства.

Суддя                                                                                        Т.Г. Пінтеліна

11 екз.

Дата ухвалення рішення14.11.2008
Оприлюднено26.11.2008
Номер документу2369727
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/237-б-08

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 14.11.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні