Ухвала
від 21.01.2013 по справі 12/237-б-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


УХВАЛА

"21" січня 2013 р. Справа № 12/237-Б-08

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Довгань О.І., розглянувши справу

за заявою: Публічного акціонерного товариства "Креді Агріколь Банк" м. Херсон

до: Селянського (фермерського) господарства "Агротріумф" с. Новокиївка Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПУ 32472031

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: - Бєрьозка Ю.В. дов. № 07/2401-12 від 28.12.2012 року - ПАТ "Енергопостачальна компанія "Херсонобленерго"

від боржника - Андрєєва О.О. дов. б/н від 18.01.2013 року - представник ліквідатора арбітражного керуючого Гусара І.О.

в с т а н о в и в:

Постановою суду від 14.11.2008р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Ухвалою господарського суду від 30.06.2009р. призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Гусар І.О. Ухвалами суду за клопотанням ліквідатора та комітету кредиторів продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноваження ліквідатора.

До суду надійшов звіт ліквідатора з клопотанням про його затвердження та припинення провадження у справі.

У судовому засіданні представник ліквідатора підтримав заявлене клопотання, представники кредиторів підтримують клопотання ліквідатора про затвердження звіту та припинення провадження у справі.

Діючи на підставі постанови господарського суду та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором виконано наступне.

У відповідності до Закону ліквідатору передано документи щодо провадження процедури банкрутства СФГ " Агротріумф" за актом прийому - передач.

Враховуючи відсутність більшості документації стосовно активів підприємства, ліквідатором було проведено ряд заходів спрямованих на пошук майнових активів банкрута. З метою встановлення наявності активів зареєстрованих за боржником ліквідатором направлені запити до державних органів реєстрації.

Ліквідатором розглянуто кредиторські заяви, що надійшли на адресу суду та ліквідатора, повідомлено кредиторів про результати розгляду їх вимог та включено до реєстру вимог кредиторів відповідно до черговості.

Відповідно до положень ст. 25 Закону ліквідатором проведено інвентаризацію рухомого майна банкрута, за наслідками якої встановлено відсутність частини рухомого майна, що перебуває в заставі ПАТ " Креді Агріколь Банк".

За результатами огляду заставленого майна складено акт огляду технічного стану.

З метою розшуку відсутнього майна ліквідатором направлено заяву до Каланчацького РВ УМВС України та ВДАІ УМВС в Херсонській області, щодо розшуку відсутнього майна та притягнення кримінальної відповідальності винних осіб.

Ліквідатором проведено засідання комітет кредиторів на якому визначено порядок проведення оцінки та продажу майна банкрута. Ліквідатором проведено оцінку майна відповідно до рішення комітету кредиторів та здійснено його продаж.

Під час здіснення свої повноважень ліквідатором для повернення майна належного банкруту було вжито заходи спрямовані на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, направлено позовну заяву до господарського суду Херсонської області. Рішенням суду у задоволені позову відмовлено.

Протоколом зборів комітету кредиторів прийнято рішення про недоцільність розшуку зареєстрованого за банкрутом майна, визнано розшук безнадійним та недоцільним та прийнято рішення про недоцільність подальшого провадження ліквідаційної процедури СФГ "Агротріумф".

З матеріалів справи та звіту ліквідатора вбачається, що ліквідатором проведено у встановленому Законом порядку ліквідаційну процедуру банкрута, в ході якої ліквідаційну масу банкрута не виявлено

Враховуючи вищенаведене, ліквідатором банкрута були вжиті всі можливі заходи по виявленню майна банкрута та вірогідних кредиторів.

Задоволення вимог кредиторів в процедурі банкрутства Селянського (фермерського) господарства "Агротріумф" не відбувалось в зв'язку з відсутністю майна та коштів банкрута.

Ухвалами суду, суд неодноразово звертав увагу банку, як голови комітету кредиторів на необхідність погашення боргу за рахунок солідарних боржників.

Протоколом засідання комітету кредиторів від 12.12.2012р. № 6 прийнято рішення про завершення ліквідаційної процедури СФГ "Агротріумф", затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, даний протокол підписаний працівником банку Лаєнко П.П. за дорученням № 10200/97 від 20.04.2012р. який є юристом за фахом.

Отже, банк усвідомлює наслідки прийняття судом рішення про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, припинення провадження по справі, ліквідацію даного підприємства і виключення його з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Зокрема, суд зазначає, що згідно п.1 ст. 559 Цивільного кодексу України, порука припиняється з прийняттям забезпеченого нею зобов'язання.

Згідно статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

Ліквідатор надав докази завершення ліквідаційної процедури - звіт про виконання повноважень, ліквідаційний баланс боржника, з клопотанням надані документи затвердити, провадження по справі припинити.

З урахуванням думки кредиторів суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 22 - 34, п.6 ч.1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Селянського (фермерського) господарства "Агротріумф" с. Новокиївка Каланчацького району, Херсонської області, код ЄДРПОУ 32472031 затвердити.

2.Юридичну особу банкрута- Селянське (фермерське) господарство "Агротріумф", код ЄДРПОУ №32472031 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу направити: кредиторам, боржнику, ПАТ "Креді Агріколь Банк ", ПАТ "Херсонобленерго", Каланчацький РЦЗ, ліквідатору Гусару І.О., державному реєстратору (Каланчацькій райдержадміністрації), відділу з питань банкрутства ГУЮ Херсонської області, Херсонському облстатуправлінню, ВДВС Каланчацького РУЮ.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення21.01.2013
Оприлюднено23.01.2013
Номер документу28759241
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —12/237-б-08

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 14.11.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні