Ухвала
від 03.04.2012 по справі 1419/666/2012
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03.04.2012

Справа № 1419/666/2012

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

03 квітня 2012 року м. Нова Одеса

Суддя Новоодеського районного суду Миколаївської області Ітрін М.В., перевіривши виконання вимог ст.ст. 105-106 Кодексу адміністративного судочинства України по справі за адміністративним позовом:

військового прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ

до

ОСОБА_1

про

про стягнення витрат, пов'язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі, -

В С Т А Н О В И В:

Зазначений спір згідно ст. 17 КАС належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до вимог ст. 18 КАС, справа підсудна Новоодеському районному суду Миколаївської області.

Позовна заява відповідає формі і змісту, передбаченому вимогами ст.ст. 105-107 КАС. Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Керуючись статтями 107, 110 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження по адміністративній справі та призначити її до попереднього розгляду у судовому засіданні на 10.00 год. „17" квітня 2012 року.

Засідання відбудеться у приміщенні Новоодеського районного суду Миколаївської області за адресою: м. Нова Одеса, вул. Леніна, 190.

Копію ухвали направити особам, які приймають участь у розгляді справи.

Запропонувати відповідачу (чам) відповідно до вимог ст. 107 КАС до „17" квітня 2012 року надати суду письмові заперечення проти позову та всі наявні у них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази. Вказані документи надати в належним чином завірених копіях, з супровідним листом і поясненнями, які саме обставини підтверджує чи спростовує кожен з наданих документів.

Відповідно до п. 5 ст. 107 КАС України, роз'яснити сторонам процесуальні права та обов'язки.

Так, згідно статей 49, 51 КАС, особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права та обов'язки. Вони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

Крім того, сторони мають право:

- знайомитися з матеріалами справи; заявляти клопотання і відводи; давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; знайомитися з протоколом судового засідання і подавати письмові зауваження до нього; робити із матеріалів справи виписки, знімати копії, одержувати копії судових рішень; оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; користуватися іншими процесуальними правами, встановленими законом.

- Позивач має право протягом усього часу розгляду справи змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог, або відмовитися від позову в будь-який час до закінчення судового розгляду.

- Відповідач має право визнати позов повністю або частково.

- Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії розгляду справи по суті.

Положеннями ч. 2 ст. 71 КАС визначено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення03.04.2012
Оприлюднено16.05.2012
Номер документу23956124
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення витрат, пов'язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі

Судовий реєстр по справі —1419/666/2012

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Постанова від 04.05.2012

Адміністративне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Ітрін М. В.

Ухвала від 03.04.2012

Адміністративне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Ітрін М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні