Ухвала
від 16.11.2020 по справі 1419/666/2012
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.11.2020

Справа № 1419/666/2012

Номер провадження 6/482/63/2020

У Х В А Л А

Іменем України

16 листопада 2020 року м. Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області у складі: головуючого судді Сергієнка С.А., за участю секретаря Безкровної А.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Нова Одеса Миколаївської області заяву позивача про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого документу в адміністративній справі за позовом військового прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі ,-

ВСТАНОВИВ:

03 листопада 2020 року до Новоодеського районного суду Миколаївської області надійшла заява позивача про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого документу в адміністративній справі №1419/666/2012 за позовом військового прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі.

У обґрунтування заяви зазначено, що в адміністративній справ №1419/666/2012 було задоволено позовні вимоги прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ та вирішено стягнути з ОСОБА_1 витрати, пов`язані з його утриманням на факультеті внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ у розмірі 35 620,39 (тридцять п`ять тисяч шістсот двадцять гривень 39 коп.) гривень.

13.03.2013 року судом було видано виконавчий лист.

У межах пред`явлення виконавчого листа виконавчий лист було направлено до Соборного відділу ДВС м. Дніпро ГТУЮ у Дніпропетровській області для примусового виконання.

Національна академія Національної гвардії України є правонаступником факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ код ЄДРПОУ - 08803514.

З метою захисту своїх прав та законних інтересів навчальний академія 20.03.2019 звернулась до Соборного відділу державної виконавчої служби м. Дніпро Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області із заявою про надання інформації щодо стану виконавчого провадження по справі № 1419/666/2012 лист вих 84/11-145.

29.07.2019 Академія отримала відповідь від Соборного відділу державної виконавчої служби м. Дніпро Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області з повідомленням про те, що станом на 21.09.2016 було винесено постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження, та під час перевірки Автоматизованої системи виконавчого провадження встановлено, що вказаний виконавчий документ повторно до відділу не надходив.

На адресу академії виконавчий лист не повертався, хоча з моменту направлення заяви про відкриття виконавчого провадження пройшло декілька років.

Для повного й фактичного виконання судового рішення необхідно отримати дублікат виконавчого листа.

У зв`язку із тим, що виконавчий лист не надійшов на адресу академії, стягувач пропустив строк пред`явлення виконавчих документів.

У зв`язку з наведеним заявник просив суд поновити строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видати дублікат виконавчого документу по справі №1419/666/2012.

Представник заявника у судове засідання не прибув, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідач в судове засідання не прибув, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомі.

Відповідно до частини 9 статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно із частиною третьою ст. 376 КАС України суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи положення частини дев`ять статті 205 та статті 367 КАС України суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого документа, а також додані до неї документи, дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Постановою Новоодеського районного суду Миколаївської області №1419/666/2012 від 04.05.2012 року адміністративний позов військового прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ Богдана О.О. було задоволено, стягнуто з відповідача 35 620,39 (тридцять п`ять тисяч шістсот двадцять гривень 39 коп.) гривень витрат, пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі, а також судові витрати.

13.03.2013 року Новоодеським районним судом Миколаївської області видано виконавчий лист по справі № 1419/666/2012.

У межах пред`явлення виконавчого листа виконавчий лист було направлено до Соборного відділу ДВС м. Дніпро ГТУЮ у Дніпропетровській області для примусового виконання.

Національна академія Національної гвардії України є правонаступником факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ код ЄДРПОУ - 08803514, що підтверджується наказом Міністерства внутрішніх справ України №748 від 01.09.2017року

З метою захисту своїх прав та законних інтересів навчальний академія 20.03.2019 звернулась до Соборного відділу державної виконавчої служби м. Дніпро Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області із заявою про надання інформації щодо стану виконавчого провадження по справі №1419/666/2012 .

Згідно відповіді Соборного відділу державної виконавчої служби м. Дніпро Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області з повідомленням про те, що станом на 21.09.2016 було винесено постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження, та під час перевірки Автоматизованої системи виконавчого провадження встановлено, що вказаний виконавчий документ повторно до відділу не надходив.

На адресу академії виконавчий лист не повертався, хоча з моменту направлення заяви про відкриття виконавчого провадження пройшло декілька років, а тому на сьогодні зазначений виконавчий лист є втраченим.

Відповідно до п.п. 18.4 розділу VII Перехідні положення КАС України до дня початку функціонування Єдиного державного реєстру виконавчих документів у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

За таких обставин суд вважає за необхідне видати заявнику дублікат виконавчого листа у справі №1419/666/2012.

Частиною 6 статті 12 Закону України Про виконавче провадження станом на момент вирішення заявленої вимоги, встановлено, що стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред`явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк, якщо інше не передбачено законом.

Позивач зазначив, що виконавчий лист не був пред`явлений до виконання у зв`язку із необізнаністю стягувача про відмову у відкритті виконавчого провадження.

Відповідно до частини 1 статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до частини 2 вказаної статті заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання.

Оскільки заявником пропущений строк пред`явлення виконавчого листа з поважних від нього причин, тому суд дійшов до висновку про обґрунтованість заяви про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі № 812/1378/15.

Керуючись статтями 3,15,241,243,248,376, п.п. 18.4 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та видачу дублікату виконавчого документу в адміністративній справі №1419/666/2012 за позовом військового прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі - задовольнити.

Видати Національній академії Національної гвардії України дублікат виконавчого листа у справі №1419/666/2012 за позовом військового прокурора Дарницького гарнізону в інтересах Держави в особі факультету внутрішніх військ Навчально-наукового інституту підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби Національної академії внутрішніх справ до ОСОБА_1 про стягнення витрат, пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі .

Поновити Національній академії Національної гвардії України внутрішніх справ пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа №1419/666/2012 від 13.03.2013року до виконання.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до П`ятого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

Головуючий суддя: С.А.Сергієнко

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено17.11.2020
Номер документу92876496
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат, пов`язаних з утриманням курсанта у вищому навчальному закладі

Судовий реєстр по справі —1419/666/2012

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

Постанова від 04.05.2012

Адміністративне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Ітрін М. В.

Ухвала від 03.04.2012

Адміністративне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Ітрін М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні