Ухвала
від 01.06.2012 по справі 2а/0570/6380/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

01 червня 2012 р. Справа № 2а/0570/6380/2012

приміщення суду за адресою:

м. Донецьк, 83052, в. 50ї Гвардійської дивізії, 17

суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., ознайомившись з позовною заявою комунального підприємства «Об'єднання житлово-комунального господарства Ясинуватської міської ради» до відділу державної виконавчої служби Ясинуватського міськрайонного управління юстиції про зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

29 травня 2012 року комунальне підприємство «Об'єднання житлово-комунального господарства Ясинуватської міської ради» звернулося до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до відділу державної виконавчої служби Ясинуватського міськрайонного управління юстиції про зобов'язання вчинити певні дії.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі за текстом - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Частиною 4 ст. 105 КАС України передбачено, що адміністративний позов може містити вимоги про:

1) скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень;

2) зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень прийняти рішення або вчинити певні дії;

3) зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень утриматися від вчинення певних дій;

4) стягнення з відповідача - суб'єкта владних повноважень коштів на відшкодування шкоди, завданої його незаконним рішенням, дією або бездіяльністю;

5) виконання зупиненої чи невчиненої дії;

6) встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) суб'єкта владних повноважень;

7) примусове відчуження земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, позивач просить зняти арешт з коштів, накладеного постановою головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Ясинуватського міськрайонного управління юстиції Даниленко В.В. від 24 червня 2011 року про арешт коштів боржника у незавершеному виконавчому провадженні.

Однак, такі вимоги суперечать нормам процесуального законодавства, а саме ст. 105 КАС.

Згідно ч. 4 ст. 106 КАС України якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

У порушення наведеної норми, позовна заява підписана в.о. директора КП «Об'єднання житлово-комунального господарства Ясинуватської міської ради», але документ, що підтверджує повноваження особи, що підписала позовну заяву до неї не додано.

Таким чином, позивачу необхідно усунути недоліки позовної заяви, шляхом складання позовної заяви зі змістом позовних вимог згідно зі ст. 105 КАС України; надати документ, що підтверджує повноваження особи, яка підписала позовну заяву.

Згідно з ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 106, 108 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву комунального підприємства «Об'єднання житлово-комунального господарства Ясинуватської міської ради» до відділу державної виконавчої служби Ясинуватського міськрайонного управління юстиції про зобов'язання вчинити певні дії, - залишити без руху.

Надати комунальному підприємству «Об'єднання житлово-комунального господарства Ясинуватської міської ради» строк до 15 червня 2012 року для усунення недоліків позовної заяви, роз'яснивши при цьому, що у разі неусунення недоліків позовна заява буде повернута.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п'яти днів з дня її отримання апеляційної скарги до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Лазарєв В.В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.06.2012
Оприлюднено07.06.2012
Номер документу24444644
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/6380/2012

Ухвала від 19.07.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Ухвала від 07.08.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Ухвала від 19.07.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Постанова від 26.06.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 01.06.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні