Ухвала
від 22.05.2012 по справі 2н-2/12
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2012 р.м. Харків Колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду у складі

Головуючого судді: Філатова Ю.М.

Суддів: Тацій Л.В. , Водолажської Н.С.

розглянувши в порядку письмового провадження у приміщенні Харківського апеляційного адміністративного суду заяву Головного управління праці та захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 20.01.2009р. по справі № 22-а-461/09/1622

за позовом ОСОБА_1

до Головного управління праці та захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації, Міністерства праці та соціальної політики України, Державного казначейства України, Міністерства фінансів України, Головного управління Державного казначейства України у Полтавській області

про стягнення недоплаченої щорічної разової грошової допомоги,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач, ОСОБА_1, звернувся з позовом до Головного управління праці та соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації щодо відмови їй в проведенні перерахунку та виплати одноразової допомоги до 5 травня за 2004-2007 рік та просила стягнута з відповідача на її користь недоплачену одноразову щорічну допомогу, як учаснику бойових дій, в сумі 4862 грн. 25 коп.

Постановою Октябрьского районного суду м. Полтави від 02.07.2008 року позов задоволено частково. Зобов'язано Міністерство фінансів України виділити та перерахувати через Міністерство праці та соціальної політики України Головному управління праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації 1610 грн. щорічну грошову допомогу за 2007 рік для виплати ОСОБА_1; зобов'язано Головне управління прані та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації виплатити позивачу одержані на її ім'я кошти недоплаченої щорічної разової грошової допомоги за 2007 р. в сумі 1610,00 грн.

Постановою Харківського апеляційног8о адміністративного суду від 20.01.2009 року постанову Октябрського районного суду м. Полтави від 02.07.2008 року по справі №2-а- 428/08 - скасовано в частині задоволення позову.

Прийнято в цій частині нову постанову, якою визнано протиправною бездіяльність Головного управління праці та соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації по невжиттю заходів щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 за 2007 рік щорічної разової грошової допомоги в розмірі встановленому ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; зобов'язано Головне управління праці та соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації вижити заходи щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 за 2007 рік щорічної разової грошової допомоги в розмірі встановленому ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». В іншій частині постанову залишено без змін.

Відповідач звернувся до Харківського апеляційного адміністративного суду з заявою про перегляд постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 20.01.2009 року у зв'язку з нововиявленими обставинами, мотивуючи тим, що є рішення суду в аналогічній справі, яке надійшло до управління 22.12.2011 року. Отже, на день розгляду Харківським апеляційним адміністративним судом справи управлінню не було відомо про вказані обставини.

Враховуючи неприбуття жодної з осіб, які беруть участь у справі, у судове засідання, хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, колегія суддів на підставі п. 2 ч. 1 ст. 197 Кодексу адміністративного судочинства України вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження за наявними в справі матеріалами.

Колегія суддів перевіривши заяву відповідача про перегляд постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 20.01.2009 року у справі № 22-а-461/09/1622 у зв'язку з нововиявленими обставинами, вважає, що вона не підлягає задоволено з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 245 КАС України постанова або ухвала суду, що набрала законної сили, може бути переглянута у зв'язку з нововиявленими обставинами.

Підставами для перегляду судового рішення за ново виявленими обставинами є :

- істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи ;

- встановлення вироком суду, що набрав законної сили, завідомо неправдивих показань свідка, завідомо неправильного висновку експерта, завідомо неправильного перекладу, фальшивості документів або речових доказів, що потягли за собою ухвалення незаконного або необґрунтованого рішення;

- встановлення вироком суду, що набрав законної сили, вини судді у вчиненні злочину, внаслідок якого було ухвалено незаконне або необґрунтоване рішення ;

- скасування судового рішення, яке стало підставою для при зняття постанови чи постановлення ухвали, що належить переглянути ;

- встановлення Конституційним судом України неконституційності закону, іншого правового акта чи їх окремого положення, застосованого судом при вирішенні справи, якщо рішення суду ще не виконано.

Вказаний перелік обставин є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає.

Отже за змістом вищенаведеної норми до нововиявлених обставин відносяться матеріально-правові факти, на яких ґрунтуються вимоги та заперечення сторін, а також інші факти, які мають значення для правильного вирішення спору.

Необхідними ознаками нововиявлених обставин є, зокрема, їх наявність на час розгляду справи, а також, що ці обставини були відомі та не могли бути відомі заявникові на час розгляду справи.

Як встановлено судом, в якості підстав перегляду постанови за нововиявленими обставинами заявник посилається на рішення в аналогічній справі.

Обставина, на яку посилається позивач не є істотною та нововиявленою за своїм характером у розумінні ст. 245 КАСУ, як така, що існувала на час розгляду справи, не була відома та не могла бути відома заявнику.

Керуючись ст. 160, 167, 195, 196, 245 Кодексу адміністративного судочинства, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Відмовити у задоволенні заяви Головного управління праці та захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 20.01.2009р. по справі № 22-а-461/09/1622 за позовом ОСОБА_1 до Головного управління праці та захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації, Міністерства праці та соціальної політики України, Державного казначейства України, Міністерства фінансів України, Головного управління Державного казначейства України у Полтавській області про стягнення недоплаченої щорічної разової грошової допомоги.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь у справі, та може бути оскаржена шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили.

Головуючий суддя Філатов Ю.М. Судді Тацій Л.В. Водолажська Н.С.

СудХарківський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2012
Оприлюднено12.06.2012
Номер документу24514461
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2н-2/12

Ухвала від 11.01.2012

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Судовий наказ від 11.01.2012

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Гашинський М. А.

Ухвала від 11.05.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 04.04.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Судовий наказ від 23.01.2012

Цивільне

Біловодський районний суд Луганської області

Рукас М. С.

Ухвала від 10.01.2012

Цивільне

Сокирянський районний суд Чернівецької області

Стасів І. С.

Ухвала від 25.07.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гайдар А.В.

Ухвала від 25.07.2013

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Гайдар А.В.

Ухвала від 22.05.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Тацій Л.В.

Ухвала від 10.05.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Тацій Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні