Постанова
від 28.04.2012 по справі 1-п-400/12
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №1-п-400/12

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.04.2012 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира

в складі:

головуючого-судді Костенко С.М.

при секретарі Боровицької Т.О.

з участю прокурора Науменка І.В.

захисника ОСОБА_1

розглянувши в відкритому судовому засіданнв в залі суду в м. Житомирі кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Овруч, Житомирської області, громадянина України, проживаючого в АДРЕСА_1, визнаний особо, яка потерпіла від наслідків ЧАЕС 3-ї категорії, раніе не судимого, за ст. ст. 28 ч.2, 205 ч.1 КК України, -

в с т а н о в и в :

До суду надійшла кримінальна справа по обвинуваченню ОСОБА_2 за ст. ст. 28 ч.2, 205 ч.1, КК України для вирішення питання про звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв'язку зі зміною обстановки.

Досудовим слідством ОСОБА_2 обвинувачується в тому, що достатньо повно викривається у вчиненні фіктивного підприємництва за попередньою змовою групою осіб, тобто створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності ОСОБА_3 та ОСОБА_4, пов'язаної з умисним ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах.

Так, ОСОБА_3, працюючи на посаді директора ТОВ «Торговий Дім «Нобліс» та в подальшому на посаді директора ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс», які в установленому законодавством порядку були зареєстровані як самостійні суб'єкти господарської діяльності, при здійсненні фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств, мав можливість за готівкові кошти купувати різноманітні товари (роботи, послуги) у осіб, які не являлись платниками податку на додану вартість.

Купуючи таким чином ці товари (роботи, послуги), ОСОБА_3 не отримував на них податкових накладних, в результаті чого, у відповідності з вимогами п.п. 7.4.5. п.7.4. ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість" № 168/97 від 03.04.1997 року (зі змінами та доповненнями), згідно якого не підлягають включенню до складу податкового кредиту суми сплаченого (нарахованого) податку у зв'язку з придбанням товарів (послуг), не підтверджені податковими накладними чи митними деклараціями, був позбавлений права на отримання кредиту з податку на додану вартість.

При цьому, при подальшій реалізації цих товарів (робіт, послуг) іншим суб'єктам підприємницької діяльності, які являються платниками податку на додану вартість, у ОСОБА_3 як директора ТОВ «Торговий Дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс», які у встановленому законом порядку були зареєстровані як платники ПДВ, у відповідності з вимогами п.п.7.3.1. п.7.3.1. ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість" № 168/97 від 03.04.1997 року (зі змінами та доповненнями), згідно якого датою виникнення податкових зобов'язань з поставки товарів (робіт, послуг) вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше: або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг), що підлягають поставці, а у разі поставки товарів (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбуткування в касі платника податку, а при відсутності такої - дата інкасації готівкових коштів у банківській установі, що обслуговує платника податку; або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що засвідчує факт виконання робіт (послуг) платником податку, виникали податкові зобов'язання з податку на додану вартість, які необхідно було нараховувати та сплачувати до державного бюджету, та які ОСОБА_3 не мав наміру сплачувати.

Розуміючи незаконність своїх дій та бажаючи настання їх наслідків, у вигляді несплати до державного бюджету податку на додану вартість, з метою уникнути покарання за вчинення злочинних дій, ОСОБА_3, застосовує злочинну схему, суть якої полягає в тому, що зобов'язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість від фінансово-господарської діяльності ТОВ «Торговий Дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс» перекладаються на фіктивні підприємства зареєстровані на підставних осіб, на банківські рахунки яких надходять кошти від підприємств покупців за реалізовані товари (роботи, послуги), а також з банківських рахунків яких знімаються готівкові кошти необхідні для закупки товарів (робіт, послуг).

Отже, фінансовим результатом використання даної злочинної схеми є несплата податку на додану вартість при здійсненні фінансово-господарської діяльності з продажу товарів (робіт, послуг), що в свою чергу призвело до фактичного ненадходження до державних бюджетів коштів в особливо великих розмірах.

У подальшому, діючи умисно, протиправно, ОСОБА_3 працюючи директором ТОВ «Торговий Дім «Нобліс», в період часу до 2008 року, за невстановлених слідством обставин, вступив в злочинну змову з жителькою м. Києва ОСОБА_4 (далі ОСОБА_4.), яку ознайомив з розробленою злочинною схемою, спрямованою перш за все на умисне ухилення від сплати податків, та заздалегідь домовився про спільне вчинення злочинів, при цьому ОСОБА_3 та ОСОБА_4 визначили між собою виконувані функції.

За задумом ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА_4, з метою умисного ухилення від сплати податків, потрібно було створити або придбати ряд фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб, від імені яких, для ТОВ «Торговий Дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс» - фактичних платників до бюджету податку на додану вартість, буде незаконно формуватися податковий кредит по ПДВ шляхом документального оформлення придбання товарно-матеріальних цінностей (проведення безтоварних операцій) через ланцюг «фіктивних» підприємств, які фактично фінансово-господарською діяльністю не займалися.

За таких обставин, податкові зобов'язання по сплаті до державного бюджету податку на додану вартість від діяльності підприємств-платників ПДВ різних регіонів України, незаконно перекладались на підприємства з ознаками фіктивності і до бюджету не сплачувались.

З метою маскування вказаних незаконних операцій, ОСОБА_4, яка діяла за змовою з ОСОБА_3, повинні були оформлятися підроблені бухгалтерські документи від імені службових осіб фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності, які документально підтверджували законність перерахування грошових коштів під „нібито" закупівлю товарно-матеріальних цінностей, виконання робіт, або надання послуг.

ОСОБА_3, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4, визначив за собою обов'язки щодо безпосередньої координації діяльності, шляхом встановлення та визначення форм взаємозв'язку в діях, узгодження спільних дій, підшукання „підставних" осіб, на яких повинні були бути зареєстровані фіктивні юридичні особи для здійснення незаконної діяльності, залучення нових співучасників.

В свою чергу, ОСОБА_4, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_3, згідно розробленого злочинного плану, направленого на умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, здійснювала аудит бухгалтерського та податкового обліку підконтрольних ОСОБА_3 фіктивних підприємств - ПП «Камея», ТОВ «Агрофірма «Нобліс», ТОВ «ТД «Біопек», ТОВ «Нафта Рефайнінг Маркетинг», займалася веденням бухгалтерського обліку та складанням податкової звітності зазначених підприємств та за вказівкою ОСОБА_3 здійснювала оформлення первинних бухгалтерських документів, які „нібито" підтверджували законність проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ «Торговий Дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс».

Таким чином, заздалегідь домовившись про спільне вчинення злочинів та попередньо вступивши в змову між собою ОСОБА_3 та ОСОБА_4 приступили до реалізації злочинних намірів, направлених на умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах ТОВ «Торговий Дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс».

Для реалізації розробленого злочинного плану, необхідно було придбати та створити ряд фіктивних суб'єктів фінансово-господарської діяльності - «транзитів», для подальшого використання їх документів, печаток та банківських рахунків, з метою прикриття незаконної діяльності, спрямованої на умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, а також надання своїй незаконній діяльності вигляду законної та подальшого уникнення кримінальної відповідальності.

Згідно вказаного злочинного плану ОСОБА_3 підшуковував на території м. Житомира, Житомирської області тимчасово безробітних громадян та схиляв їх, обіцяючи грошову винагороду, до вчинення дій з реєстрації (перереєстрації) суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності.

Після встановлення таких осіб та одержання їх згоди на реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності в органах державної влади, ОСОБА_3, готував установчі документи даних суб'єктів підприємницької діяльності, забезпечував посвідчення їх нотаріусами та наступне подання до відповідних державних органів з метою здійснення державної реєстрації.

В результаті незаконної діяльності ОСОБА_3, ним було організовано створення (придбання) наступних фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності: ТОВ «Агрофірма «Нобліс», ПП «Камея», ТОВ «ТД «Біопек», ТОВ «Нафта Рефайнінг Маркетинг».

Так, ОСОБА_5 в травні 2010 року, перебуваючи на території м. Києва, не маючи наміру займатися діяльністю підприємства, пов'язаної з виробництвом товарів, виконанням робіт або наданням послуг, діючи з корисливих спонукань, погодився на пропозицію ОСОБА_3 за грошову винагороду стати засновником ТОВ «ТД «Біопек», усвідомлюючи при цьому, що вказане товариство створюється з метою прикриття незаконної діяльності.

ОСОБА_5 усвідомлюючи протиправний характер запропонованих йому дій, як майбутнього засновника створюваного з метою прикриття незаконної діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, з метою створення ТОВ «ТД «Біопек» для прикриття незаконної діяльності, вступив у попередню злочинну змову з ОСОБА_3, який в період до 13.05.2010 року замовив виготовлення статуту ТОВ «ТД «Біопек» у ТОВ «Реал Консалтинг Україна», а також інших документів, що були необхідні для створення та державної реєстрації даного підприємства, а саме: протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «ТД «Біопек» від 13.05.2010 року про створення ТОВ «ТД «Біопек».

В подальшому, 14.05.2010 року, ОСОБА_2 діючи відповідно до вказівок ОСОБА_3 та з корисливих спонукань, усвідомлюючи, що зареєстрований на його прізвище суб'єкт підприємницької діяльності буде використовуватись ОСОБА_3 для прикриття незаконної діяльності та бажаючи досягнення цієї мети, в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу в м. Житомирі за адресою: АДРЕСА_2, підписав попередньо виготовлений ОСОБА_3 статут ТОВ «ТД «Біопек», згідно якого він виступив як засновник і власник цього товариства, а також протокол № 1 загальних зборів учасників ТОВ «ТД «Біопек» від 13.05.2010 року про створення ТОВ «ТД «Біопек».

Відразу після підписання ОСОБА_2 вищевказаних документів, які надають право на здійснення державної реєстрації даного товариства, ОСОБА_2 передав їх ОСОБА_6 Далі, діючи відповідно до вказівки ОСОБА_3, 17.05.2010 року ОСОБА_2, перебуваючи в приміщенні нотаріальної контори приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу м. Житомира, підписав довіреність, якою уповноважив ОСОБА_7, ОСОБА_8 та ОСОБА_9 бути його представниками як засновника ТОВ «ТД «Біопек» в усіх державних, громадських установах, організаціях, підприємствах всіх форм власності, зокрема органах державної влади та статуправління, органах внутрішніх справ, дозвільної системи, податкової інспекції, органах соцстраху, банківських установах з питань реєстрації ТОВ «ТД «Біопек».

Отримавши підписану ОСОБА_2 довіреність, ОСОБА_3 надав разом з статутом ТОВ «ТД «Біопек», та протоколом № 1 загальних зборів учасників ТОВ «ТД «Біопек» від 13.05.2010 року ОСОБА_8 та ОСОБА_7 для подальшого подання ними зазначених документів до виконавчого комітету Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації для здійснення державної реєстрації даного суб'єкту підприємницької діяльності.

В подальшому, 19.05.2010 року ОСОБА_8, діючи згідно нотаріально посвідченої довіреності від 17.05.2011 року, виданої ОСОБА_2, відповідно до якої останній, за вказівкою ОСОБА_3, уповноважив ОСОБА_8 бути представником засновника ТОВ «ТД «Біопек», яка в свою чергу не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_2 та ОСОБА_3, для здійснення державної реєстрації ТОВ «ТД «Біопек», надала вказані документи до виконавчого комітету Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації разом з реєстраційною карткою Форми №1 на проведення державної реєстрації юридичної особи, утвореної шляхом заснування нової юридичної особи.

В свою чергу, ОСОБА_7, діючи згідно нотаріально посвідченої довіреності від 17.05.2011 року виданої ОСОБА_2, відповідно до якої останній, за вказівкою ОСОБА_3, уповноважив ОСОБА_7 бути представником засновника ТОВ «ТД «Біопек», яка в свою чергу не була обізнана про злочинні наміри ОСОБА_2 та ОСОБА_3, для здійснення державної реєстрації ТОВ «ТД «Біопек» з виданих ОСОБА_3 коштів, здійснила платіж на рахунок УДК у Голосіївському районі м. Києва в сумі 170 грн. з призначенням платежу «за державну реєстрацію».

Підписання ОСОБА_2 статуту ТОВ «ТД «Біопек» та інших, вказаних вище документів, надало юридичні підстави державному реєстратору виконавчого комітету Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації, 19.05.2010 року провести державну реєстрацію ТОВ «ТД «Біопек», як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичну особу у формі товариства з обмеженою відповідальністю за реєстраційним номером 10681050001026030.

Крім того, 04 червня 2010 року, ОСОБА_2, діючи за домовленістю з ОСОБА_3, прибув до офісу приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу, де нотаріус засвідчив справжність підпису ОСОБА_2 як директора ТОВ «ТД «Біопек» в банківській картці зі зразками підписів та відбитками печатки ТОВ «ТД «Біопек» до АТ «ОТП Банк».

Про вчинені для ОСОБА_2 нотаріальні дії по засвідченню справжності його підпису в банківській картці зі зразками підписів та відбитками печатки ТОВ «ТД «Біопек» до АТ «ОТП Банк» приватним нотаріусом, зроблений запис в реєстрі нотаріальних дій за номером 216, в якому також підписався ОСОБА_2

Підписана ОСОБА_2 банківська картка, посвідчена нотаріусом, в приміщенні офісу приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу в м. Житомирі, була подана ОСОБА_2 згідно вказівки ОСОБА_3 до АТ «ОТП Банк», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Жилянська,43.

В подальшому, 07.06.2010 року та 23.06.2010 року, ОСОБА_2, діючи за попередньою домовленістю з ОСОБА_3 умисно, протиправно, переслідуючи мету на фіктивне підприємництво, тобто створення суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, не маючи наміру особисто займатись господарською діяльністю, перебуваючи в приміщенні АТ «ОТП Банк», розташованого за адресою: м. Київ, вул. Жилянська,43, підписав стандартний договір № 57/1 про використання комп'ютерної Банківської системи «Клієнт - Банк» для здійснення банківських операцій та стандартний договір № 57/2 про використання комп'ютерної Банківської системи «I-banking» по поточних рахунках № 26043590338326 (українська гривня), № 26009501338326 (російський рубль), №26009501338326 (долар США) та № 26009501338326 (Євро).

Підписання ОСОБА_2 реєстраційних документів ТОВ «ТД «Біопек» дало змогу громадянам ОСОБА_8 та ОСОБА_7, які діяли за дорученням ОСОБА_2 не будучи при цьому обізнаними про дійсні злочинні наміри засновника підприємства, 19.05.2010 року здійснити реєстрацію редакції статуту ТОВ «ТД «Біопек» у зв'язку із заснуванням нової юридичної особи в Голосіївській районній у м. Києві державній адміністрації, як суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи у формі товариства з обмеженою відповідальністю (номер реєстрації в РВК: 10681020000026030), після чого зареєструвати ТОВ «ТД «Біопек», як платника податків в державній податковій інспекції у Голосіївському районі м. Києва, отримавши відповідну довідку про взяття на облік платника податків ТОВ «ТД «Біопек» (код за ЄДРПОУ 37118790) від 20.05.2010 року № 176518, а також зареєструвати вказане підприємство в державних цільових фондах.

Діяльність ОСОБА_3, який придбав за участю ОСОБА_2 юридичну особу - ТОВ «ТД «Біопек» здійснювалася в порушення законодавчих актів України, що регулюють діяльність суб'єктів підприємництва, а саме:

- пункту 1 статті 3 Господарського кодексу України від 16.01.2003 року (із змінами та доповненнями), згідно якого під господарською діяльністю розуміється діяльність суб'єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність;

- пункту 3 статті 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» № 996-ХІУ від 16.07.1999 року, згідно якого власник або уповноважена ним службова особа підприємства повинні організувати бухгалтерський облік на підприємстві та забезпечити фінансування здійснення всіх господарських операцій у первинних документах.

Підписання ОСОБА_2 реєстраційних документів ТОВ «ТД «Біопек», тобто вчинення ними дій направлених на легалізацію суб'єкта підприємництва - юридичної особи, без наміру здійснення господарської діяльності, дозволило ОСОБА_3 здійснювати незаконну діяльність, прикриваючись фактом реєстрації вказаного підприємства. Використовуючи фіктивну юридичну особу - ТОВ «ТД «Біопек» для прикриття незаконної діяльності, ОСОБА_3 отримав можливість складати фіктивні господарські угоди та фіктивні первинні документи, що свідчать про реалізовані товари, роботи (послуги), фактично не здійснюючи господарську діяльність, пов'язану з виробництвом продукції, виконанням робіт, наданням послуг чи заняття торгівлею.

Фактично статутний фонд товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Біопек» у розмірі 884,00 грн. не формувався, юридична адреса підприємства: м. Київ Голосіївський район, проспект 40-річчя Жовтня, буд.93 у реєстраційних документах була вказана з метою здійснення реєстрації підприємства без фактичного його в подальшому знаходження за місцем реєстрації.

Таким чином, ОСОБА_3 в період травня-червня 2010 року, знаходячись у м. Києві, діючи за попередньою змовою з ОСОБА_2, реалізуючи свій злочинний план, спрямований на фіктивне підприємництво, вчинене повторно, умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, діючи умисно, з корисливих мотивів, придбав фіктивне підприємство - товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ «ТД «Біопек», яке було зареєстроване рішенням Виконавчого комітету Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації № 10681020000026030 від 19.05.2010 року за юридичною адресою: м. Київ, Голосіївський район проспект 40-річчя Жовтня, буд.93, що було підтверджено свідоцтвом про державну реєстрацію юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю «ТД «Біопек» як суб'єкта підприємницької діяльності з ідентифікаційним кодом ЄДРПОУ - 37118790 та в подальшому стало підставою для постановки на облік як платника податків в ДПІ у Голосіївському районі м. Києва, Пенсійному Фонді України, Фонді соціального страхування та Фонді зайнятості населення.

Отримавши свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта господарювання ТОВ «ТД «Біопек» та довідку про взяття на облік в органах державної податкової служби, Пенсійного Фонду України, Фонду соціального страхування, які надали змогу відкрити поточні рахунки в банківській установі з наданням ключів доступу до системи „клієнт-банк" для розпорядження рахунком без відома власника підприємства ОСОБА_2, ОСОБА_3 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_4, використали в подальшому реквізити вказаного підприємства у протиправній діяльності з незаконного відшкодування податку на додану вартість та в мінімізації податкових зобов'язань, які підлягали сплаті до бюджету ТОВ «Торговий дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс» шляхом документального оформлення від імені „підставного" директора ОСОБА_10 проведених безтоварних операцій з придбання (продажу) товарно-матеріальних цінностей, надання, виконання (отримання) робіт та послуг між ТОВ «ТД «Біопек» з ТОВ «Торговий дім «Нобліс» та ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Нобліс».

Таким чином, ОСОБА_2 своїми умисними діями, при вищевказаних обставинах, за попередньою змовою групою осіб, вчинив фіктивне підприємництво, тобто створення суб'єкту підприємницької діяльності (юридичної особи) - ТОВ «ТД «Біопек» з метою прикриття незаконної діяльності.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_2 постанову про звільнення його від кримінальної відповідальності у зв'язку зі зміною обстановки підтримав. Зазначив, що він в повному обсязі визнав свою вину і дійсно звернувся з відповідною заявою про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Захисник в судовому засіданні просить звільнити його підзахисного від кримінальної відповідальності у зв'язку зі мною обстановки. Зазначив, що ОСОБА_2 свою вину визнав, давав послідовні покази. Крім цього, вказує на те, що ОСОБА_2 раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, характеризується виключно позитивно. Вказав на те, що його підзахисний не мав і не має зв'язку з підприємствами, які були на його зареєстровані і не може впливати на їх діяльність.

Прокурор в судовому засіданні постанову підпримав та вважав за можливе звільнити підсудного від кримінальної відповідальності в зв'язку із зміною обстановки.

Заслухавши учасників судового процесу, думку прокурора, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне звільнити обвинуваченого ОСОБА_11 від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України та закрити кримінальну справу по наступних обставинах.

Відповідно до вимог ст. 48 КК України особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що на час розслідування або розгляду справи в суді внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною.

Дії ОСОБА_2 органами досудового слідства кваліфіковані за ст. ст. 28 ч.2, 205 ч.1 КК України, які відповідно до вимог ч.2, ст.12 КК України відносяться до злочинів невеликої тяжкості.

ОСОБА_2 раніше до кримінальної чи адміністративної відповідальності не притягувався, характеризується виключно позитивно.

Крім того, ОСОБА_2 працює на посаді, яка не пов'язана зі складанням та підписанням бухгалтерської документації та фінансових документів.

Вказана зміна обстановки мала і має місце після дня вчинення злочину і до часу розгляду справи судом.

За таких обставин є достатні підстави вважати, що внаслідок зміни обстановки ОСОБА_2 перестав бути суспільно небезпечним.

Питання стосовно речових доказів, судом вирішується в порядку ст. 81 КПК України.

Арешт накладений на майно обвинуваченого підлягає скасуванню.

Керуючись ст. 48 КК України, ст. ст. 7, 273 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

ОСОБА_2 звільнити від кримінальної відповідальності за ст. ст. 28 ч.2, 205 ч.1, КК України у зв'язку із зміною обстановки.

Кримінальну справу відносно ОСОБА_2 у вчиненні злочину, передбаченого ст. ст. 28 ч.2, 205 ч.1, КК України закрити на підставі ст. 7 КПК України.

Запобіжний захід обраний ОСОБА_2, у вигляді підписки про невиїзд, скасувати.

Речові докази зберігати в матеріалах кримінальної справи.

Арешт накладений на майно ОСОБА_2 - скасувати (т.3 а.с.40).

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд м. Житомира протягом 7 діб з дня її постановлення.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення28.04.2012
Оприлюднено13.06.2012
Номер документу24535619
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-п-400/12

Постанова від 19.09.2012

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Волошин С. О.

Постанова від 19.10.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий П. С.

Постанова від 01.06.2012

Кримінальне

Свердловський міський суд Луганської області

Логвіна Л. С.

Постанова від 11.05.2012

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Костенко С. М.

Постанова від 28.04.2012

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Костенко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні