Ухвала
від 07.06.2012 по справі 45/60б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

07.06.12 р. Справа № 45/60б

за заявою кредитора (заявника) Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕМСТРОЙПРОЕКТ 2002», м.Донецьк

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007, м.Донецьк

про банкрутство

арбітражний керуючий Куркіна Ю.Р.

Суддя Лейба М.О.

Представники:

від кредиторів: ОСОБА_3 - за довіреністю від УПФУ в Куйбишевському районі м.Донецька

від боржника: не з'явився

арбітражний керуючий: Куркіна Ю.Р.

Ухвалою від 15.08.11 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕМСТРОЙПРОЕКТ 2002», м.Донецьк господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007» м.Донецьк внаслідок його фінансової неспроможності; введений мораторій на задоволення вимог кредиторів; введена процедура розпорядження майном боржника строком на 6 місяців до 15.02.12 та розпорядником майна призначений арбітражний керуючий Куркіна Ю.Р.

08.09.11 господарським судом винесена ухвала за результатами підготовчого засідання.

В газеті «Голос Україна» №172 від 16.09.11 опубліковано оголошення про прошення справи №45/60Б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007», м.Донецьк.

Ухвалою суду від 02.11.11 за результатами попереднього засідання затверджений реєстр вимог кредиторів.

10.11.11 були проведені загальні збори кредиторів у справі №45/60Б, на яких обраний комітету кредиторів у складі 1 кредитора.

Постановою суду від 16.11.11 боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та призначений ліквідатор - арбітражний керуючий Куркіна Ю.Р.

Автоматизованою системою «Документообіг суду» справу передано на розгляд судді Лейбі М.О.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатор надав до господарського суду для затвердження звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс, які призначені до розгляду на 07.06.12.

В судове засідання 07.06.12 з'явилися ліквідатор та представник кредитора, повноваження яких підтверджені належним чином.

Господарський суд, розглянувши в судовому засіданні 07.06.12 дані звіту та ліквідаційного балансу, а також додані до них документи, перевіривши наявні матеріали справи, заслухавши пояснення та доводи ліквідатора, встановив:

Згідно ч.1 ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника; формує ліквідаційну масу; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

На виконання вимог ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури ліквідатором вжиті заходи, спрямовані на пошук, виявлення, повернення та реалізацію майнових активів боржника для погашення кредиторської заборгованості.

Відповідно до відомостей, представлених у звіті та за поясненнями ліквідатора, наданими в судовому засіданні в ході ліквідаційної процедури проведені заходи, щодо виконання ліквідаційної процедури, а саме: здійснено оголошення в офіційні друковані органи про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (газета «Голос України» №220 (5220) від 23.11.11)); проведено інвентаризацію майна з метою формування в подальшому ліквідаційної маси для задоволення вимог кредиторів; здійснено необхідні заходи встановлення майна та майнових активів, належних підприємству-банкрута шляхом направлення запитів до відповідних органі, у тому числі до КП «БТІ м.Донецька», управління земельних ресурсів, управління ДАІ щодо наявності у боржника рухомого та нерухомого майна, відділу державної виконавчої служби Куйбишевського районного управління юстиції м.Донецька. На зазначені запити надійшли відповіді про відсутність зареєстрованого за боржником майна. Згідно отриманих даних відділу державної виконавчої служби Куйбишевського районного управління юстиції м.Донецька відкриті виконавчі провадження стосовно стягнення з ТОВ «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007» відсутні. Також ліквідатором здійснені заходи щодо виявлення та закриття рахунків у банківських установах. Згідно довідки ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» розрахунковий рахунок банкрута закритий. За поясненнями ліквідатора, наданими в судовому засіданні будь-яка бухгалтерська та інша документація щодо фінансово-господарської діяльності боржника, печаті та штампи підприємства боржника арбітражному керуючому передані не були, у зв'язку з чим документи тривалого зберігання, які підлягають здачі до архівної установи відсутні. В результаті здійснених заходів щодо виявлення майна банкрута, встановлено, що в ході ліквідаційної процедури майна боржника, що підлягає включенню до ліквідаційної маси не виявлено. За результатами ліквідаційної процедури ліквідатором складено ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю в сумі 367 648,21грн.

У зв'язку з відсутністю майнових активів боржника кредиторські вимоги залишилися не задоволеними і вважаються погашеними відповідно до приписів п.6 ст.31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Як вбачається з матеріалів справи, комітетом кредиторів на засіданні 07.05.12 за результатами розгляду звіту ліквідатора одноголосно прийнято рішення звернутися до господарського суду Донецької області з клопотанням про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, ліквідацію юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007», м.Донецьк (протокол №2 засідання комітету кредиторів від 07.05.12). Відповідне клопотання було надано ліквідатора до господарського суду разом із звітом про проведену роботу 16.05.12.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута не заперечував.

Станом на час слухання справи зауважень та заперечень стосовно проведення ліквідаційної процедури до суду не надходило.

Таким чином, ліквідатором боржника проведено у встановленому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» порядку ліквідаційну процедуру банкрута, складено ліквідаційний баланс підприємства та звіт, які свідчать про те, що на час завершення ліквідаційної процедури, майно і грошові кошти у банкрута відсутні, а тому задоволення всіх вимог кредиторів є неможливим.

У відповідності з вимогами ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

В силу п.2 ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

З огляду на викладене суд приймає ухвалу про ліквідацію боржника.

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту ліквідатора та інших матеріалів справи суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, та визнає за необхідне клопотання комітету кредиторів задовольнити, затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати юридичну особу та припинити провадження по справі.

Враховуючи викладене та керуючись ст.32, п.6 ст.40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.86 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007», м.Донецьк (код ЄДРПОУ 35656278), що зареєстроване за адресою: 83013, Донецька область, м.Донецьк, Куйбишевський район, вул. Степна, буд. 151-А.

2. Юридичну особу - банкрут Товариство з обмеженою відповідальністю «АВТО-ГАЗ-СЕРВИС 2007», м.Донецьк - ліквідувати.

3. Провадження по справі - припинити.

4. Ухвалу направити органу, який здійснив державну реєстрацію банкрута, органу державної статистики для виключення підприємства - банкрута з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, власнику, органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута, державному реєстратору та органу ДВС.

Суддя Лейба М.О.

Вик тел.

Надруковано примірників - :

господарському суду Донецької області - ,

сторонам - ,

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.06.2012
Оприлюднено15.06.2012
Номер документу24598142
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/60б

Ухвала від 12.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 23.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 29.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 31.01.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

Ухвала від 15.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 26.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні