Ухвала
від 21.06.2012 по справі 5004/529/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"21" червня 2012 р. Справа № 5004/529/12

за заявою публічного акціонерного товариства "Ковельмолоко", м. Ковель

до відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза", м. Ковель

про банкрутство

Суддя Войціховський В.А.

ВСТАНОВИВ: ухвалою господарського суду Волинської області від 14.05.2012р. за заявою публічного акціонерного товариства "Ковельмолоко" було порушено провадження у справі №5004/529/12 про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза". Цією ж ухвалою було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, заборонено посадовим особам ВАТ "Волинська маслосирбаза" без згоди розпорядника майна приймати рішення про реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи, укладати угоди про зазначене з іншими суб'єктами підприємницької діяльності, накладено заборону на відчуження основних засобів, іншого майна боржника, на укладення будь-яких інших угод, розпорядження коштами без згоди розпорядника майна, а також введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна Рудецьку Оксану Ярославівну.

20 червня 2012 року розпорядник майна ВАТ "Волинська маслосирбаза" звернувся до господарського суду із клопотанням №58 від 20.06.2012р. про зняття арешту з рахунків товариства ВАТ "Волинська маслосирбаза", відкритих в фінансових установах ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень" та ПАТ Банк "Надра".

Зазначене клопотання розпорядник майна обґрунтовує тим, що постановою відділу Державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції на підставі рішення господарського суду Львівської області було арештовано кошти товариства-боржника. Разом з тим ВАТ "Волинська маслосирбаза" пов'язане зобов'язаннями щодо виплати заробітної плати своїм працівникам, сплатою податків та інших обов'язкових державних платежів та ведення, у зв'язку із цим, подальшої господарської діяльності.

Суд розглянувши клопотання розпорядника майна ВАТ "Волинська маслосирбаза", надавши оцінку обґрунтованості наведених заявником доводів, вважає за необхідне задовольнити вимогу розпорядника майна.

Умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, визначає Закон України "Про виконавче провадження".

Статтею 37 вказаного Закону визначено перелік обставин, що зумовлюють обов'язкове зупинення виконавчого провадження. Так, пункт 8 частини першої вказаної статті Закону передбачає, що виконавче провадження підлягає обов'язковому зупиненню у випадку порушення господарським судом провадження у справі про банкрутство боржника, якщо відповідно до закону на вимогу стягувача поширюється дія мораторію, запровадженого господарським судом, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від реалізації майна боржника), а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах.

Як вбачається із заяви розпорядника майна Рудецької О.Я., постановою відділу Державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції було арештовано кошти товариства-боржника.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено перелік вимог кредиторів, на яких не поширюється дія мораторію, а саме: на виплату заробітної плати, аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян, авторської винагороди.

Враховуючи те, що під час процедури розпорядження майном боржника виникає необхідність проведення виплати заробітної плати працівникам боржника та сплати інших обов'язкових державних платежів, на які не поширюється дія мораторію, господарський суд вважає, що вимога про зняття арешту з рахунків ВАТ "Волинська маслосирбаза" є підставною та обґрунтованою.

Разом з цим з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів суд вважає за необхідне зобов'язати посадових осіб ВАТ "Волинська маслосирбаза" в обов'язковому порядку погоджувати з розпорядником майна Рудецькою О.Я. розпорядження грошовими коштами.

Згідно ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до повноважень розпорядника майна віднесено здійснення нагляду та контролю за управлінням та розпорядженням майном боржника на період провадження у справі про банкрутство, в порядку, встановленому цим Законом.

Згідно ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється не лише вказаним Законом, а і Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами.

Обов'язковість виконання рішень, ухвал, постанов господарського суду віднесено також до принципів організації і діяльності названого суду. Статтею 115 Господарського процесуального Кодексу України визначено, що рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ст.ст. 4, 4 5 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 1, 5, 12, 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4, 4 5 , 86, 115 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву розпорядника майна відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" задовольнити.

2 . Зобов'язати відділ Державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції скасувати арешти, накладені на наступні рахунки відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" (45000 м. Ковель, вул. Луцька, 19, код ЄДРПОУ 00444607), а саме:

- розрахунковий рахунок №260000033401 в установі ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень",

- поточний рахунок №26004030544002 в установі ПАТ Банк "Надра",

- спеціальний рахунок по сплаті страхових внесків №26049030544001 в установі ПАТ Банк "Надра",

- спеціальний рахунок по сплаті прибуткового податку №26003030544002 в установі ПАТ Банк "Надра".

3 . Заборонити посадовим особам відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза" здійснювати розпорядження грошовими коштами товариства без згоди розпорядника майна, а також спрямовувати ці кошти на інші потреби, окрім як на виплату заробітної плати працівникам товариства та сплату податків, зборів, інших обов'язкових державних платежів, на які не поширюється дія мораторію.

4 . Зобов'язати розпорядника майна -Рудецьку О.Я. здійснювати належний контроль за розпорядженням грошовими коштами відкритого акціонерного товариства "Волинська маслосирбаза".

5. Ухвалу суду для відома та виконання надіслати:

- відкритому акціонерному товариству "Волинська маслосирбаза";

- публічному акціонерному товариству "Ковельмолоко";

- розпоряднику майна Рудецькій О.Я.;

- відділу Державної виконавчої служби Ковельського міськрайонного управління юстиції.

Суддя В. А. Войціховський

Дата ухвалення рішення21.06.2012
Оприлюднено26.06.2012
Номер документу24881889
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5004/529/12

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 12.09.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Постанова від 12.09.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 13.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 06.08.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні