Постанова
від 02.07.2012 по справі 46/176-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

02.07.2012 справа № 46/176-б

За заявоюПублічного акціонерного товариства "Акціонерний банк "Синтез" До Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" (ідентифікаційний код 36631694) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від боржникане з'явився Арбітражний керуючийЩербань О.М.- розпорядник майна Від голови комітету кредиторівОСОБА_3 -представник за довіреністю від 27.06.2012 р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк "Синтез" звернулося до суду з заявою № 1706 від 02.11.2011 р. про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа - Транзит" у зв'язку з неспроможністю підприємства сплатити прострочену заборгованість у розмірі 1 260 735,29 грн.

Провадження у справі за вказаною заявою було порушено ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.11.2011 р. № 46/176-б.

16.12.2011 р. у справі № 46/176-б винесено ухвалу підготовчого засідання з відповідними процесуальними наслідками, якою, зокрема було визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора до боржника в розмірі в розмірі 1 260 735,29 грн., призначено арбітражного керуючого Щербаня О.М. розпорядником майна боржника, попереднє судове засідання для розгляду реєстру вимог кредиторів було призначено на 02.03.2012 р.

02.03.2012 р. відбулося попереднє судове засідання та затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит", якою кредитором боржника було визнано Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк "Синтез".

Відповідно до ухвали підготовчого засідання від 16.12.2011 р. на 18.06.2012 р. було призначено засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство (не пізніше шести місяців від підготовчого засідання).

22.03.2012 р. розпорядником майна до суду подано уточнений реєстр вимог кредиторів та клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури з приєднаними до нього протоколом зборів кредиторів та протоколом зборів комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" від 20.03.2012 р.

Ухвалою суду від 18.06.2012 р. розгляд питання щодо переходу на наступну стадію процедури банкрутства було відкладено на 02.07.2012 р. у зв'язку з неявкою в судове засідання учасників провадження у справі.

У судове засідання 02.07.2012 р. з'явилися представник голови комітету кредиторів та розпорядник майна боржника.

Представник голови комітету кредиторів підтримав правову позицію щодо визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, що відповідає рішенню комітету, оформленому протоколом від 20.03.2012 р.

Розпорядник майна підтримав клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури.

Дослідивши матеріали справи та заслухавши пояснення розпорядника майна і представника голови комітету кредиторів, суд вважає заявлені вимоги щодо скорочення процедури розпорядження майном і відкриття відносно боржника ліквідаційної процедури правомірними та такими, що підлягають задоволенню, зважаючи на таке.

Виходячи з приписів ч. 9 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язок скликання зборів кредиторів боржника, а також проведення аналізу його фінансової, господарської та інвестиційної діяльності покладено на розпорядника майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та уповноважену особу акціонерів або учасників товариства з обмеженою чи додатковою відповідальністю про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно з ч. 5 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" рішення про вибори членів комітету кредиторів відноситься до компетенції зборів кредиторів. .

Рішення про створення та склад комітету кредиторів направляється до господарського суду (ч. 7 ст. 16) .

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення, зокрема, про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скоро чення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника, звернення до суду з клопо танням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури , про припинення повно важень арбітражного керуючого (розпорядника майна) та про призначення нового арбітражного керуючо го тощо.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається від повідно до частини четвертої цієї статті (ч. 9 ст. 16).

Як вбачається з матеріалів справи, 20.03.2012 р. відбулися збори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит", якими прийнято рішення про обрання комітету кредиторів у складі одного кредитора - Публічного акціонерного товариства "Акціонерний банк "Синтез". В подальшому на зборах комітету кредиторів було вирішено питання про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття щодо нього ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" арбітражного керуючого Щербаня О.М. (протокол зборів комітету кредиторів від 20.03.2012 р. в матеріалах справи).

У ході судового засідання судом встановлено, що станом на 02.07.2012 р. повідомлень про виконання боржником грошових зобов'язань не поступало, не надходило заяв від потенційних інвесторів щодо оздоровлення фінансового становища боржника, а також письмових вимог від комітету кредиторів боржника щодо санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" чи припинення провадження у справі № 46/176-б.

У ч. 1 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру у випадках, передбачених цим Законом.

Згідно зі ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором може бути призначено фізичну особу -суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів.

Судом встановлено, що запропонована комітетом кредиторів особа ліквідатора, а саме: арбітражний керуючий Щербань О.М. узгоджується з приписами чинного законодавства, строк, в який заявлено вимогу про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури також не суперечить вимогам закону.

За таких обставин, оскільки вимоги комітету кредиторів є обґрунтованим та заявленими в рамках приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", процедура розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" підлягає припиненню, а підприємство-боржник -визнанню банкрутом з відповідними процесуальними наслідками.

Згідно зі ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Керуючись ч. 1 ст. 24 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Господарським процесуальним кодексом України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" (04070, м. Київ, вул. Спаська, 11, ідентифікаційний код 36631694).

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" -арбітражного керуючого Щербаня Олексія Миколайовича.

3. Визнати банкрутом Товариствоз обмеженою відповідальністю "Кифа-Транзит" (04070, м. Київ, вул. Спаська, 11, ідентифікаційний код 36631694).

4. Відкрити ліквідаційну процедуру.

5. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Азот -Транс" арбітражного керуючого Щербаня Олексія Миколайовича (ліцензія серії НОМЕР_2 від 02.02.2010 р., місце проживання: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса для листування: 01030, м. Київ, а/с 157).

6. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується власником, та повідомлення їх (кредиторів) про визнання зазначеного боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

7. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення у офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

8. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд та надати докази їх визнання або ж відхилення в установленому порядку.

9. Скасувати арешти, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

10. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

11. Строк виконання усіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 02.07.2012 р.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 02.07.2012 р.

13. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 02.07.2012 р.

14. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 02.05.2013 р.

15. Копію постанови направити боржнику, кредитору, ліквідатору, а також для відома до Державної податкової адміністрації у м. Києві, прокуратури, податкового органу та державному реєстратору за місцем знаходження боржника для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення02.07.2012
Оприлюднено06.07.2012
Номер документу25040132
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/176-б

Ухвала від 26.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 16.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 02.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 16.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 09.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні