Ухвала
від 03.07.2012 по справі б-7/235-21/165
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

03 липня 2012 р. Справа № Б-7/235-21/165

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Скапровської І.М.

при секретарі судового засідання Микитин Р.Р.

За участю:

представника ТОВ " НТЦ "Промтехдіагностика" - Юращук Б.І.

начальник відділу Головного управління юстиції в Івано-Франківській області - Стусяк В.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою: ВАТ "Прикарпаттяобленерго" вул. Індустріальна,34, Івано-Франківськ, 76000 про визнання боржника ЗАТ "Магній" вул. Шахтарська, 2, м. Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область, 77300 - банкрутом.

Встановив, що 26.10.2006р. ВАТ "Прикарпаттяобленерго" звернулось до суду з заявою про порушення справи про банкрутство ЗАТ "Магній". Свої вимоги обґрунтував тим, що безспірні вимоги до боржника, які складають більше ніж триста ста мінімальних розмірів заробітних плат, боржник не задоволив протягом строку встановленого ст. 6 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

26.10.2006р. суд виніс ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство Закритого акціонерного товариства "Магній", введено процедуру розпорядження майном боржника строком на 6 місяців, введено мораторій, призначено розгляд справи.

16.11.2006р. судом винесено ухвалу якою призначено розпорядником майна - арбітражного керуючого Гошовську О.В., зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство ТОВ ЗАТ "Магній" з метою виявлення кредиторів та можливих сенаторів.

13.01.2007р. в газеті "Голос України" №5 (4005) опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство даного боржника.

14.03.2007р. у відповідності до вимог ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" судом винесено ухвалу про затвердження реєстру вимог кредиторів.

Враховуючи, що суд виніс ухвалу, яка є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на зборах (комітеті) кредиторів, арбітражний керуючий в порядку передбаченому ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" скликав збори кредиторів і утворив комітет кредиторів.

Комітет кредиторів до компетенції якого належить прийняття рішення про:

вибори голови комітету, скликання зборів кредиторів, підготовку та укладення мирової угоди, внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника, звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість, прийняв рішення про перехід до процедури санації боржника та призначення керуючого санацією арбітражного керуючого Гошовської Олени Вікторівни.

На виконання рішення комітету кредиторів, арбітражним керуючим подано клопотання про перехід до процедури санації боржника ЗАТ "Магній" ( код ЄДРПОУ 31587185) та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Гошовську О. В.

29.05.2007р. судом винесено ухвалу про введення процедури санації боржника ЗАТ "Магній" строком на 6 місяців, призначено керуючим санацією Гошовську Олену Вікторівну, зобов"язано в місячний термін подати комітету кредиторів на схвалення план санації та суду на затвердження та провести повну інвентаризацію майна, укласти із ліцензованими установами договори на проведення аудиту та оцінку майнових активів боржника.

Керуюча санацією, на виконання вимог ухвали суду від 29.05.2007р. подала суду схвалений комітетом кредиторів план санації боржника.

27.06.2007р. судом винесено ухвалу про затвердження схваленого комітетом кредиторів від 22.06.06 плану санації боржника ЗАТ "Магній".

29.07.2007р., за наслідками розгляду протоколу комітету кредиторів, суд виніс постанову про затвердження звіту керуючої санацією ЗАТ "Магній" Гошовської О.В., припинення процедури санації, в зв"язку із невиконанням плану санації, визнання боржника ЗАТ "Магній" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 3 місяці, ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Гошовську О.В.

Судом неодноразово виносились ухвали про продовження строку процедури ліквідації, розгляд справи відкладався.

Ліквідатор в справі про банкрутство ЗАТ "Магній" Гошовська О.В. подала заяву про звільнення її від обов"язків ліквідатора.

Комітет кредиторів на своєму засіданні 24.04.2008р. погодив кандидатуру арбітражного керуючого Кушнір Т. І.

03.06.2008р. судом винесено ухвалу про увільнення арбітражної керуючої Гошовської О.В. з посади ліквідатора банкрута ЗАТ "Магній", призначено ліквідатором боржника ЗАТ "Магній" арбітражну керуючу Кушнір Т.І.

Судом неодноразово виносились ухвали про продовження строку ліквідаційної процедури, розгляд справи відкладався.

20.02.2009р. ліквідатор боржника на виконання ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" подала на затвердження господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

18.03.2009р. суд за наслідками розгляду звіту та ліквідаційного балансу, виніс ухвалу про відкладення розгляду справи та витребував документи, які підтвердять погашення вимог кредиторів.

Розгляд справи неодноразово відкладався, про, що виносились відповідні ухвали.

17.06.2009р. судом винесено ухвалу про зупинення провадження у справі про визнання ЗАТ "Магній" - банкрутом до вирішення Івано - Франківським окружним адміністративним судом справи № 2а- 1107/09/0907 за позовом ЗАТ "Магній" до Калуської оДПІ про скасування податкового повідомлення-рішення № 0000932302/0 від 16.03.2009р.

29.11.2011р. ліквідатор боржника подала суду клопотання про поновлення провадження у справі, в зв'язку з тим, що Івано-Франківським окружним адміністративним судом у справі № 2а -1107/09/0907 до вирішення якої було зупинено провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Магній", прийнято рішення і дане рішення залишено без змін апеляційною інстанцією.

30.10.2011р. судом винесено ухвалу про поновлення провадження у справі.

21.12.2011р. начальник Управління ПФ України в м. Калуші та Калуському районі подав суду заяву про включення їх до реєстру вимог кредиторів, а саме суму боргу 45 217, 87 грн., в другу чергу для врахування і задоволення їх при подальшому проведенні процедури банкрутства боржника.

26.01.2012р. арбітражним керуючим подано суду клопотання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу, припинення провадження у справі, ліквідацію ЗАТ "Магній".

В судовому засідання помічник командира загону Державної організації "Івано-Франківського спеціалізованого воєнізованого гірничорятувального (аварійно - рятувального) загону" МНС України звернувся до суду з заявою про зміну найменування кредитора ЗАТ "Магній.

Начальник ВФ ДПЗД "Укрінтеренерго" "Калуська теплоелектроцентраль" звернувся до суду з заявою про заміну сторони у провадженні по справі № Б-7/235-21/165- кредитора - Державне підприємство "Калуська теплоелектроцентраль" на його правонаступника - Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго".

Суд за наслідками розгляду звіту та ліквідаційного балансу неодноразово виносив ухвали про відкладення розгляду та зобов"язував відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції в Івано-Франківській області - подати перелік підприємств в яких частка держави становить понад 25%.

Перший заступник голови Фонду державного майна України повідомив, що ЗАТ "Магній" в реєстрі корпоративних прав держави не обліковується.

03.07.2012р. в судовому засіданні начальник Головного управління юстиції в Івано-Франківській області подав суду лист начальника правління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з якого вбачається, що згідно з наявною інформацією станом на 09.11.2004р. в статутному капіталі ЗАТ "Магній" частка, яка належить державі - відсутня.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника ТОВ "НТЦ "Промтехдіагностика", начальника відділу Головного управління юстиції в Івано-Франківській області , суд вважає, що звіт та ліквідаційний баланс боржника слід затвердити, юридичну особу - боржника ліквідувати, вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними, провадження у справі припинити.

При цьому суд виходив з наступного.

Приписами ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Ліквідатор виконав вимоги вищевказаної норми та після розрахунку з кредиторами подав на затвердження господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Зі звіту встановлено, що в процедурі банкрутства боржника, ліквідатор провів інвентаризацію майна боржника. З результатами інвентаризації було виявлено майна на загальну суму - 140435 672,29 грн.

Івано-Франківською аграрною товарною біржею були проведені біржові торги з продажу майна банкрута. Біржові торги оформлені Протоколами. за результатами торгів укладено договори купівлі - продажу ЗАТ "Магній" .

Згідно висновку експерта про вартість об"єкта (вартість цілісного майнового комплексу (ЗАТ Магній") становила ( без урахування ПДВ" - 136480000,00 грн. ) Відповідно до ст. 29 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі продажу майна на аукціоні вартість майна, що визначається шляхом його оцінки, є початковою вартістю.

Протоколом комітету кредиторів ЗАТ "Магній" від 20.03.2008р. більшістю голосів було прийнято рішення про зниження вартості цілісного майнового комплексу ЗАТ "Магній" на 30%.

14.05.2008р. були проведені біржові торги, переможцем торгів стало ТОВ "Торговий дім Нафто-трейд".

За рахунок коштів від реалізації майна ЗАТ "Магній", забезпечено погашення кредиторської заборгованості згідно реєстру вимог кредиторів на суму 90999745,88., а також було спрямовано кошти на оплату послуг, відшкодування витрат та винагороди ліквідатора, та інших витрат пов"язаних з провадженням справи про банкрутство.

В підтвердження викладеного у звіті, ліквідатор подала банківську виписку з ліквідаційного рахунку боржника.

Ліквідатором направлено запити до органів, що здійснюють реєстрацію права власності на активи, зокрема до Івано-Франківського обласного бюро технічної інвентаризації, відділу держкомзему у Івано-Франківській області, Калуському ВРЕР при УДАІ УМВС в Івано-Франківській області.

Вищевказані установи повідомили, що за боржником права власності на об'єкти нерухомості, транспортні засоби, земельні ділянки не зареєстровано.

Ліквідатор боржника подав суду довідку з відділення ВАТ "Полюс Банк" про те, що рахунок ЗАТ "Магній закрито.

Статтею 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що вимоги не задоволені за відсутністю майна боржника, вважаються погашеними.

Ліквідатор також повідомив, що в даний час пропозицій від інвесторів, санаторів, засновників та інших осіб бажаючих провести фінансове оздоровлення боржника не надходило.

Приписами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Ліквідаційний баланс та документи долучені до звіту свідчать, що майна у боржника не має.

Статтею 40 Закону передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 цього закону.

Керуючись ст. 5 , 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт та ліквідаційний баланс - Закритого акціонерного товариства "Магній".

Ліквідувати юридичну особу - Закрите акціонерне товариство "Магній", вул. Шахтарська, 2, м. Калуш, ( код ЄДРПОУ 31587185).

Затвердити звіт про виконану роботу ліквідатора - Кушнір Т.І.

Вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Провадження у справі № Б-7/235-21/165 про банкрутство Закритого акціонерного товариства " Магній" - припинити.

Копію ухвали направити реєструючому органу для виключення - Закритого акціонерного товариства "Магній", вул. Шахтарська, 2, м. Калуш, ( код ЄДРПОУ 31587185). з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Суддя І.М.Скапровська

Дану ухвалу направити:

- заявнику ВАТ "Прикарпаттяобленерго" вул. Індустріальна,34, Івано-Франківськ, 76000

- боржнику, вул. Шахтарська, 2, м. Калуш, 77300.

- ліквідатору - Кушнір Т.І., (АДРЕСА_1).

- відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Івано-Франківській області, вул. Грюнвальдська, 11, 4 поверх, м. Івано-Франківськ.

- Управлінню Пенсійного фонду України в м. Калуші та Калуському районі, вул. Біласа і Данилишина, 2, м. Калуш, 77300.

- ТОВ "Содаліт" (49030, м. Дніпропетровськ, вул. Ширшова,4),

- ЗАТ науково-технічний центр "Промтехдіагностика" (76014, м. Івано-Франківськ, вул. с. Височана,47).

- філії "Відділення Промінвестбанку в м. Калуш Івано-Франківської області" (майдан Шептицького, 9а, м. Калуш Івано-Франківської області),

- ТОВ "Метрідат" (49042, м. Дніпропетровськ, аеропорт-42, Готель "Аеропорт"),

- Калуській ОДПІ (м. Калуш, вул. В. Стуса, 2),

- Івано-Франківському обласному центру зайнятості (м. Івано-Франківськ, вул. Деповська,89а),

- Виробничо-монтажному підприємству "Електросервіс" (43023, Волинська обл., м. Луцьк, вул. Єршова,11-А ).

-ТОВ науково-виробничої фірмі "Кора" (вул.Ш.Руставелі,7, м.Львів, 79005).

- Державному підприємству зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", вул. Промислова, 1, м. Калуш, 77304.

- Державній організації "Івано-Франківський спеціалізований воєнізований гірничорятувальний (аварійно - рятувальний) загін" МНС України, вул. Пушкіна, 9а, м. Калуш, 77303.

- Державному реєстратору м. Калуш.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Микитин Р. Р. 03.07.12

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.07.2012
Оприлюднено09.07.2012
Номер документу25103351
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-7/235-21/165

Ухвала від 03.06.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 04.02.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Постанова від 03.12.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 09.11.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 05.06.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні