Ухвала
від 30.07.2012 по справі 5009/285/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 23/8/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

69001, м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4

Інформаційний центр тел. (061) 224-08-88

УХВАЛА

30.07.12 Справа № 5009/285/12

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю представників сторін:

від кредитора (ліквідатора) -Ляшенко С.С., довіреність № 16/02-юр від 16.02.2012;

розглянувши поданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс у справі № 5009/285/12

За заявою кредитора -Товариства з обмеженою відповідальністю «Пром Строй Сервіс»(49000, м. Дніпропетровськ, пр. Кирова, 103, ідентифікаційний код юридичної особи 36160401)

до боржника -Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Инвест»(69000, м. Запоріжжя, вул. Каховська, буд. 42, ідентифікаційний код юридичної особи 36160422)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 06.02.2012 р. у справі № 5009/285//12 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро-Инвест», відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора - товариство з обмеженою відповідальністю «Пром Строй Сервіс», зобов'язано ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно з положеннями Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за результатами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

26.03.2012р. ліквідатором подано на затвердження суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвалою суду від 28.03.2012 р. призначено судове засідання для заслуховування звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на 14.05.2012 р.

Розгляд справи відкладався до 29.05.2012р., до 30.07.2012р. для витребування додаткових документів.

Ліквідатор до початку судового засідання через канцелярію суду надав уточнений звіт та додаткові документи в підтвердження проведення ліквідатором ліквідаційної процедури.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

Розглянувши звіт ліквідатора, дослідивши подані документи, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі за текстом -Закон про банкрутство) ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та ст. 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійснює пошук майна та будь-яких активів підприємства-банкрута, в тому числі можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Згідно із ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрутство).

Як свідчать матеріали справи, ліквідатором було подано до офіційного друкованого органу оголошення про визнання боржника ТОВ «Агро-Инвест»банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, 30.03.2012 р. в газеті «Голос України»№ 58 (5308) опубліковано відповідне оголошення про визнання банкрутом ТОВ «Агро-Инвест»та відкриття ліквідаційної процедури.

Крім того, з поданих ліквідатором документів встановлено, що ним повідомлено про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом потенційних кредиторів, зокрема, УПФУ в Ленінському м. Запоріжжя, відповідні Фонди, державні податкові інспекції, тощо.

З вимогами до банкрута підприємства, установи не звернулись.

При формуванні реєстру вимог кредиторів ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включено вимоги ініціюючого кредитора -ТОВ «Пром Строй Сервіс »в сумі 12 105,00 грн.

Надані листи-відповіді від інших перелічених підприємств та державних органів (фондів) свідчать про відсутність заборгованості у банкрута.

З метою виявлення майна банкрута ліквідатором здійснено запити до органів реєстрації речових прав на майно.

Згідно з відповідями вказаних органів та підприємств за банкрутом не зареєстровано ані рухомого (транспортних засобів, сільськогосподарської технічки), ані нерухомого майна (приміщень, будівель, земельних ділянок тощо).

Згідно з інформацією державних органів, які реєструють обтяження (заборону відчуження) рухомого та нерухомого майна, не було виявлено заставних кредиторів боржника та можливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

Всі здійснені ліквідатором запити та отримані відповіді досліджено та приєднано до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по виявленню кредиторів банкрута (державних органів, потенційних кредиторів) та розшуку майна (активів) банкрута.

Як свідчать матеріали справи та відображено у реєстрі вимог кредиторів, банкрут має заборгованість перед ініціюючим кредитором - Товариством з обмеженою відповідальністю «Пром Строй Сервіс» у розмірі 12 105,00 грн., вимоги четвертої черги задоволення.

За результатами пошуку ліквідатором майна (активів) у банкрута відсутні майнові активи та грошові кошти, за рахунок яких можливо було б погасити кредиторську заборгованість. Поданий ліквідатором ліквідаційний баланс засвідчує відсутність у банкрута майна.

Будь-яких інших заяв з кредиторськими вимогами до банкрута ліквідатору та господарському суду не надходило.

Слід зазначити, що за підсумками ходу ліквідаційної процедури вбачається, що ліквідатором вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквідації. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Дійшовши висновку, що під час проведення ліквідаційної процедури ліквідатор здійснив всі заходи з ліквідації банкрута, виконав всі вимоги Закону про банкрутство, встановивши, що у банкрута відсутні активи, необхідні для повного задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність банкрута припинена, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 4 5 , 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Запорізької області

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута -Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро-Инвест»(69000, м. Запоріжжя, вул. Каховська, буд. 42, ідентифікаційний код юридичної особи 36160422) -ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвали надіслати: ліквідатору (кредитору у справі - товариству з обмеженою відповідальністю «Пром Строй Сервіс»), державному реєстратору виконавчого комітету Запорізької міської ради; Головному управлінню статистики у Запорізькій області; Головному управлінню юстиції в Запорізькій області.

Суддя Т.М. Шевченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення30.07.2012
Оприлюднено03.08.2012
Номер документу25479019
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5009/285/12

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 03.12.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Постанова від 28.11.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 06.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 25.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні