Ухвала
від 02.08.2012 по справі 14/317
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02 серпня 2012 року Справа №14/317

вх. № 9808/2012 від 06.06.2012

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Яцен Ю.Ф., за участю: представника за довіреністю -Богуш Л.В. (від Кам 'янської об'єднаної державної податкової інспекції), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання

заявника Кам 'янської міжрайонної державної податкової інспекції

про заміну ліквідатора банкрута у зв'язку з неналежним

виконанням своїх обов'язків

у справі за заявою

ініціюючого кредитора державної податкової інспекції у Чигиринському

районі

до боржника приватного підприємства "Лан-2005"

про визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Ініціюючий кредитор подав суду заяву про усунення арбітражного керуючого Козюри В.М. від виконання повноважень ліквідатора банкрута у зв'язку із неналежним їх виконанням, яку суд розцінює як скаргу на дії останнього.

Арбітражний керуючий Козюра В.М., виконавча дирекція Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності були належним чином повідомлені про час і місце проведення судового засідання, однак, участі своїх представників у судове засідання не забезпечили, про причини неявки до суду не повідомили, арбітражний керуючий Козюра В.М. витребуваних ухвалою суду від 11.06.2012 документів до суду не надіслав.

Ініціюючий кредитор подану скаргу підтримав і пояснив, що не має ніякої інформації про діяльність ліквідатора банкрута, неодноразово вимагав від нього надати звіти про виконувану роботу, однак останній звітів не надавав, на засідання комітету кредиторів не з'являвся, направив листа про закінчення дії ліцензії і про те, що він вирішує питання про її продовження. Ініціюючий кредитор просив призначити ліквідатора банкрута на розсуд суду.

Відповідно до ст.75 ГПК України суд розглянув справу за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши наявні у справі докази суд встановив наступне.

Ухвалою суду від 22.09.2011 було припинено достроково повноваження арбітражного керуючого Винниченка О.В., та ухвалою суду від 14.10.2011 призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Козюру В.М..

Цією ухвалою суду зобов'язано новопризначеного ліквідатора банкрута: отримати документи, печатки і штампи та матеріальні цінності у арбітражного керуючого Винниченка О.В. та попередніх керівників боржника; подати відомості про своє призначення державному реєстратору для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців; вжити заходів до виявлення документації, майна і кредиторів банкрута та не пізніш як через два місяці після прийняття цієї ухвали направити суду інформацію про виконану роботу і докази прийняття фінансово-господарської документації банкрута; проаналізувати дії вчинені попереднім ліквідатором банкрута у ліквідаційній процедурі, на предмет: повноти вчинених дій з розшуку і витребування документів та майна банкрута від попередніх керівників, дотримання порядку проведення інвентаризації, оцінки і реалізації майна; обгрунтованості розрахунків, розподілу отриманих коштів; завершити процедуру ліквідації банкрута, скласти і подати суду ліквідаційний баланс, а також повний звіт про проведення ліквідаційної процедури; установлено строк завершення ліквідаційної процедури 18.03.2012.

Однак, будь-які відомості про вчинені ліквідатором банкрута дії суду не надані. Будь-яких доказів виконання покладених на нього обов'язків чи наміру їх виконання у справі немає.

Таким чином, ліквідатором банкрута допущено порушення вимог ч.1 ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.4-5 Господарського процесуального кодексу України, постанови суду від 18.03.2010 та ухвал суду від 14.10.2011 і від 11.06.2012, що є підставою усунення його від виконання обов'язків ліквідатора банкрута за неналежне їх виконання.

Додатковими підставами усунення Козюри В.М. від виконання ним обов'язків ліквідатора банкрута є закінчення строку його повноважень та закінчення строку дії ліцензії на здійснення діяльності арбітражних керуючих.

Оскільки обома кредиторами боржника, не проведено зборів кредиторів і не надано суду пропозиції про кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута, оскільки здійснюється процедура ліквідації відсутнього боржника, суд вважає за необхідне направити дану ухвалу державному органу з питань банкрутства для надання суду пропозиції про кандидатуру арбітражного керуючого та призначення ліквідатора банкрута.

Враховуючи викладене, а також відсутність відомостей про завдану ліквідатором банкрута шкоду, керуючись п.9 ст. 3 1 , ст.24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 65, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Заяву (скаргу) ініціюючого кредитора задовольнити.

Усунути Козюру Василя Миколайовича (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ в„–158509 від 20.12.2006, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків НОМЕР_1), призначеного ухвалою суду від 14.10.2011 ліквідатором банкрута, від виконання обов'язків останнього, за неналежне їх виконання.

2.Розгляд справи відкласти на 09 год. 20 хв. 14 серпня 2012 року.

Засідання провести у приміщенні господарського суду за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307. Представникам про свою явку повідомити у к.317.

3. Викликати у судове засідання заявника, голову комітету кредиторів та повідомити про час і місце проведення засідання членів комітету кредиторів.

Звернути увагу учасників провадження у справі про банкрутство боржника, що причини неявки мають підтверджуватись доказами та що неможливість явки одного представника (в т.ч. з причин хвороби, відрядження, відпустки, участі в іншому судовому засіданні), не позбавляє можливості керівника чи фізичної особи-підприємця призначити іншого або представляти інтереси особисто, а також не позбавляє сторону можливості направити витребувані судом відомості і документи.

4.Учасникам провадження у справі про банкрутство до дня засідання надати суду документи, що підтверджують повноваження представника (довіреність, паспорт, на керівника -наказ), а також:

5.Зобов'язати Черкаський обласний сектор з питань банкрутства у до дня судового засідання надати суду пропозицію про кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута з копією заяви останнього, поданої відповідно до ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та копією ліцензії.

Представник Кам 'янської об'єднаної державної податкової інспекції повідомлений про наступне судове засідання та витребувані документи під розписку.

Направити дану ухвалу (у зв'язку з відсутністю представника) рекомендованим листом Козюрі В.М., виконавчій дирекції Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Головному управлінню юстиції у Черкаській області.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя Ю.А. Хабазня

3

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.08.2012
Оприлюднено17.08.2012
Номер документу25516500
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/317

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 14.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Рішення від 01.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 02.03.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Ланченко Л.В.

Судовий наказ від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні