Ухвала
від 16.08.2012 по справі 12/130-б-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


УХВАЛА

"16" серпня 2012 р. Справа № 12/130-Б-06

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секретарі Чернявській О.П., розглянувши справу

за заявою державної податкової інспекції Генічеського району Херсонської області

до Дочірнього підприємства "Пансіонат Строитель" Відкритого акціонерного товариства "Трест Генічеськагробуд" " м. Генічеськ, с. Генічеська Гірка, Херсонської області, вул. Набережна, 2, ідентифікаційний код 31321534

про визнання банкрутом

За участю представників кредиторів -

- ТОВ "Таргет-Фіш"- директор Безручко О.В. )

Від боржника - ліквідатор арбітражний керуючий Сєрова О.Ю.

в с т а н о в и в:

Постановою від 01.07.2010р. суд визнав дочірнє підприємство "Пансіонат "Строитель" відкритого акціонерного товариства " Генічеськагробуд " (м. Генічеськ с. Генічеська Гірка Херсонської області, вул. Набережна, 2, ідентифікаційний код 31321534 ) банкрутом та відкрити щодо нього ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута суд призначив арбітражного керуючого Сєрову Ольгу Юліанівну та зобов'язав її здійснити повноваження ліквідатора згідно ст.ст. 25 -34 Закону, щомісяця надавати повні звіти суду та кредиторам, до 01. 03.2011 року подати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника згідно ст. 32 Закону.

Пунктом 3 постанови від 01.07.2010р. суд зобов'язав ліквідатора у 5-денний термін опублікувати у офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, примірник газети надати до суду.

Пунктом 4 постанови від 01.07.2010р. суд припинив повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, припинив повноваження власників майна банкрута, зобов'язав посадові особи банкрута не пізніше 10-денного строку передати всі документи, печатки, штампи банкрута і його активи ліквідатору, один примірник акту надати до суду.

Ухвалою від 01 червня 2011р. суд продовжив строк ліквідаційної процедури і повноважень ліквідатора арбітражного керуючого Сєрової Ольги Юліанівни до 01 грудня 2011р.

Ухвалою від 23 січня 2012р. суд продовжив строк ліквідаційної процедури і повноважень ліквідатора арбітражного керуючого Сєрової Ольги Юліанівни до 01 червня 2012р.

До суду надійшло клопотання комітету кредиторів про продовження строку ліквідаційної процедури боржника. Для визначення у подальшому провадженні у справі призначено судове засідання .

В судовому засіданні ліквідатор надала звіт про здійснення повноважень протягом процедури ліквідації, та надала пояснення причин зволікання у ліквідаційній процедурі.

Ліквідатор Сєрова О.Ю. надала до суду, комітету кредиторів та окремим кредиторам звіт та інформацію стосовно дій ліквідатора по усуненню перешкод для здійснення ліквідаційної процедури, стосовно витрат та використання коштів ліквідаційної процедури.

Для виконання повноважень ліквідатором щодо продажу майна та погашення вимог кредиторів, завершення ліквідаційної процедури необхідно подовження строків ліквідаційної процедури відносно Боржника додатково на шість місяців. Відповідне рішення прийняте комітетом кредиторів на засідання 12 липня 2012р.

Ліквідатор та присутній представник комітету кредиторів в судовому засіданні підтримали клопотання про продовження процедури ліквідації боржника, повноважень ліквідатора боржника.

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»строк ліквідаційної процедури встановлюється у 12 місяців та може бути продовжений. Боржника визнано банкрутом відповідно до постанови від 01.07.2010р.

З урахуванням положень ст.ст. 22 та 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", припинити провадження у справі неможливо без подання остаточного підсумкового звіту ліквідатора з надання ліквідаційного балансу боржника. Клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури не протирічить положенням статті 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і судом задовольняється.

Від ДПІ у Генічеському районі надійшло клопотання про здійснення процесуального правонаступництва, просить замінити сторону по справі (Кредитора) - Державну податкову інспекцію у Генічеському районі на правонаступника - Генічеську міжрайонну податкову інспекцію Херсонської області Державної податкової служби. Клопотання судом задовольняється.

Відповідно до ст. 22 Господарського процесуального кодексу України, сторони користуються рівними процесуальними правами та мають право, зокрема, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду.

Згідно ст. 33 Закону України від 15.05.2003 р. № 755-ІУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Статтею 25 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

У зв'язку з тим, що Державна податкова інспекція у Генічеському районі (юридична особа), яка є кредитором та, відповідно, стороною по справі, ліквідована та виключена з Єдиного державного реєстру, що підтверджується повідомленням про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, а правонаступником є Генічеська міжрайонна податкова інспекція Херсонської області Державної податкової служби, що підтверджується випискою з Єдиного державного реєстру від 29 лютого 2012 року, виникла необхідність звернутися до суду з клопотання про заміну сторони по справі (Кредитора).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 22 - 34, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури і повноважень ліквідатора арбітражного керуючого Сєрової Ольги Юліанівни до 25 грудня 2012р.

2. Зобов'язати ліквідатора арбітражного керуючого Сєрову О.Ю. до 30 грудня 2012р. надати суду звіт про завершення ліквідаційної процедури, з доданням необхідних документів, встановлених ст. 32 Закону.

3. Здійснити процесуальне правонаступництво, вважати належним кредитором у справі Генічеську міжрайонну податкову інспекцію Херсонської області Державної податкової служби

4. Ухвалу надіслати: кредиторам, ліквідатору Сєровій О.Ю., державному реєстратору (Генічеська райдержадміністрація).

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення16.08.2012
Оприлюднено27.08.2012
Номер документу25710520
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/130-б-06

Постанова від 20.09.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 18.09.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 31.08.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 02.06.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 02.06.2017

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Ухвала від 29.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.02.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні