Ухвала
від 29.08.2012 по справі 5015/2754/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

29.08.12 Справа№ 5015/2754/12

Господарський суд Львівської області у складі судді Бортник О.Ю., розглянувши доповнення від 23.08.2012 р. до заяви про вжиття заходів до забезпечення позову у справі № 5015/2754/12 Товариства з обмеженою відповідальністю (надлі -ТзОВ) „АМАКО Україна", с. Проліски, Бориспільський район, Київська область,

за позовом ТзОВ „АМАКО Україна", с. Проліски, Бориспільський район, Київська область,

до відповідача 1 Товариства обмеженою відповідальністю (надалі -ТзОВ) „Лендком ЮА", с. Побужани, Буський район, Львівська область,

до відповідача 2 Товариства з обмеженою відповідальністю (надалі -ТзОВ) „ЛК Юкрейн Груп", с. Побужани, Буський район, Львівська область,

про стягнення 8 055 300,46 грн.

За участю представників: не викликались

Встановив: ТзОВ „АМАКО Україна", с. Проліски, Бориспільський район, Київська область звернулось до господарського суду Львівської області з позовом до відповідача 1: ТзОВ „Лендком ЮА", с. Побужани, Буський район, Львівська область, та відповідача 2: ТзОВ „ЛК Юкрейн Груп", с. Побужани, Буський район, Львівська область про стягнення 8 055 300,46 грн.

Позивачем 16.08.2012 р. подано суду заяву про вжиття заходів до забезпечення позову. Вказана заява мотивована значним розміром заборгованості відповідачів, наявністю судових рішень про стягнення з відповідача 1 на користь позивача ще додатково 45832192,34 грн. заборгованості, зловживанням відповідачами своїми процесуальними правами, вжиттям ними заходів до відчуження майна, зменшення його вартості, передачі майна третім особам, збільшенням заборгованості шляхом отримання кредитів у банківських установах. При цьому позивач зазначає, що після отримання кредиту у розмірі 15000000 дол. США та відчуження ріпаку на суму 79332890 грн. кошти не були спрямовані на погашення заборгованості перед ТзОВ «АМАКО Україна». Крім цього, 27.08.2012 р. позивачем подано доповнення до заяви про вжиття заходів до забезпечення позову, в якій позивач просить вжити додаткові заходи до забезпечення позову, а також уточнює заходи до забезпечення позову уже викладені у заяві від 16.08.2012 р. У Доповненні до заяви позивач посилається на те, що відповідачем 1 розміщено оголошення в мережі Інтернет, що підприємство ліквідовується і в зв»язку з цим оголошує про проведення торгів з продажу майна та сільськогосподарської продукції. Позивач у доповненні також врахував положення п.п. 7, 8 постанови Пленуму ВГСУ від 26.12.2011 р. № 16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову».

Розглянувши клопотання позивача, дослідивши долучені до позовної заяви, заяви про забезпечення позову та Доповнення до заяви про забезпечення позову докази, суд дійшов висновку про доцільність вжиття заходів до забезпечення позову з огляду на таке.

Згідно з ст.ст. 66, 67 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Позов забезпечується: накладанням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві; забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку; зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту. Про забезпечення позову виноситься ухвала. Ухвалу про забезпечення позову може бути оскаржено. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання. Не допускається забезпечення позову шляхом заборони: проводити загальні збори акціонерів або учасників господарського товариства та приймати ними рішення; надавати емітентом, реєстратором, зберігачем, депозитарієм реєстр власників іменних цінних паперів, інформацію про акціонерів або учасників господарського товариства для проведення загальних зборів товариства; участі акціонерів або учасників у загальних зборах товариства, визначення правомочності загальних зборів акціонерів або учасників господарського товариства.

Відповідач 1 розмістив оголошення в мережі Інтернет 27 липня 2012 р. за номером 71121347 за адресою kiev.ko.slando.ua/obyavlenie/ooo-lendkom-yua-provedenie-torgov-IG51qmw.html про те, що підприємство ліквідується і в зв»язку з цим оголошує про проведення торгів з продажі майна та сільськогосподарської продукції урожаю 2011-2012 р.р. Аналогічного змісту оголошення розміщено відповідачем і 23 серпня 2012 р. за номером 74221347 за тією ж адресою. Зазначене свідчить про намір відповідача 1 терміново реалізувати зерно технічних та сільськогосподарських культур, що зберігається на складах та відчужити належне йому інше рухоме та нерухоме майно, а відтак, уникнути виконання взятих на себе зобов»язань за договором. Припинення юридичної особи шляхом ліквідації та зменшення розміру статутного капіталу у зв'язку з продажем майна підлягають обов'язковій державній реєстрації. Відповідно до ч. 2 ст. 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи. Відтак, клопотання позивача про заборону Відповідачу 1 та державному реєстраторові Буської районної державної адміністрації Львівської області вчиняти будь-які дії, спрямовані на державну реєстрацію зменшення розміру статутного капіталу Відповідача 1 та державну реєстрацію припинення Відповідача 1 обгрунтовані, оскільки від розміру статутного капіталу відповідача 1 залежить розмір відповідальності відповідача 2. Крім того, для недопущення реалізації Відповідачем 1 своїх активів підставним є також встановлення заборони Відповідачу 1 здійснювати будь-які дії, спрямовані на розпорядження будь-яким чином майном, майновими правами та іншими матеріальними та нематеріальними благами, що належать Відповідачеві 1. Згідно з п.п. 7, 8 постанови Пленуму ВГСУ від 26.12.2011 р. №16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову»при накладенні арешту на майно відповідача вимагається обов'язкове зазначення його ознак, які ідентифікують відповідне майно та відрізняють його від іншого (однорідного чи подібного) майна, та за необхідності - місцезнаходження майна. Враховуючи наведене, позивачем надано у Доповненні до заяви ознаки майна відповідачів.

Відповідач 1 та відповідач 2 є пов'язаними особами (асоційованими підприємствами з вирішальною залежністю Відповідача 1 від Відповідача 2 за визначенням ст. 126 ГК України). Єдиним засновником Відповідача 1 є Відповідач 2, яким також вживаються заходи для ухилення від виконання грошового зобов'язання (передача майна в заставу третій особі). Враховуючи, що згідно з Балансом відповідача 1 на 30 вересня 2011 р. Відповідач 2 в повному обсязі не вніс свого внеску до статутного капіталу ТзОВ «Лендком ЮА», відповідачі є солідарними боржниками на підставі абз. 2 ч. 2 ст. 140 ЦК України. Таким чином, клопотання позивача про вжиття заходів до забезпечення позову й щодо Відповідача 2 обгрунтоване.

При вирішенні питання щодо вжиття заходів до забезпечення позову суд виходить, крім вищенаведеного, ще й з того, що сума заборгованості у справі перед позивачем значна, станом на дату розгляду заяви наявними є судові рішення про стягнення з відповідача 1 на користь позивача 45865086,71 грн. (заборгованості та судового збору) , докази їх виконання відсутні. Крім цього, у матеріалах справи відсутні та відповідачами суду не подані докази, які б спростовували викладені у позовній заяві та у заяві про забезпечення позову обставини, хоча відповідачі були повідомлені про час та місце розгляду справи судом, що підтверджується повідомленнями про вручення 16.07.2012 р. рекомендованих поштових відправлень відповідачам, а також тим, що представник відповідача 1 знайомився з матеріалами справи 14.08.2012 р. та 13.07.2012 р. Заходи до забезпечення позову, які просить застосувати позивач, передбачені положеннями ст. 67 ГПК України, відповідають вимогам наведеним Вищим господарським судом у абз. 3 п. 1 постанови Пленуму від 26.12.2011р. №16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову»та у п. 1.1. Інформаційного листа ВГСУ від 12.12.2006р. №01-8/2776 «Про деякі питання практики забезпечення позову». Невжиття заходів до забезпечення позову може повністю знецінити результати застосування судових способів захисту прав та інтересів позивача і унеможливити дотримання гарантій, встановлених ст. 13 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950р., відносно ефективного судового захисту.

Враховуючи, що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 17 Закону України «Про виконавче провадження»ухвала суду є виконавчим документом. Оскільки за цією ухвалою суду підлягатимуть відкриттю три виконавчі провадження (відносно кожного з Відповідачів та державного реєстратора Буської районної державної адміністрації Львівської області (80500, Львівська обл., м. Буськ, вул. Львівська, 2)), слід видати три примірники вказаної ухвали, посвідчених гербовою печаткою суду.

З огляду на викладене, керуючись ст.ст. 22, 66, 67 Господарського процесуального кодексу України, - суд, -

УХВАЛИВ :

Вжити заходів до забезпечення позову у справі № 5015/2754/12, а саме:

накласти арешт на загальну суму 8055300,46 грн. ціни позову на зерно технічних та сільськогосподарських культур, що належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Лендком ЮА»(місцезнаходження: 80513, Львівська область, Буський район, с. Побужани, вул. Шкільна, 127, адреса з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: 80560, Львівська область, Буський район, селище міського типу Красне, вул. Колеси, будинок 9, ідентифікаційний код 35065462), а саме на: - ріпак 1 класу загальною врожаю 2012 року вагою 1104200 кг, що зберігається на складі Товариства з обмеженою відповідальністю «Збаразький комбінат хлібопродуктів»(ідентифікаційний код 31273402) за складськими квитанціями №АУ688812 від 01.08.2012р. (вага 224640 кг), №АУ688824 від 01.08.2012р. (вага 101620 кг), №АУ688825 від 01.08.2012р. (вага 336260 кг), №АУ688828 від 01.08.2012р. (вага 126000 кг), №АУ688830 від 01.08.2012р. (вага 43400 кг), №АУ688838 від 01.08.2012р. (вага 61500 кг),. №АУ688839 від 01.08.2012р. (вага 210740 кг);

-пшеницю 3 класу врожаю 2012 року вагою 345420 кг., що зберігається на складі Товариства з обмеженою відповідальністю «Збаразький комбінат хлібопродуктів»(ідентифікаційний код 31273402) за складською квитанцією №АУ688888 від 09.08.2012р.;

-пшеницю 6 класу врожаю 2012 року загальною вагою 469 060 кг., що зберігається на складі Товариства з обмеженою відповідальністю «Збаразький комбінат хлібопродуктів»(ідентифікаційний код 31273402) за складськими квитанціями №АУ688892 від 10.08.2012р. (вага 35660 кг), №АУ688893 від 10.08.2012р. (вага 68040 кг) №АУ688894 від 10.08.2012р. (вага 365360 кг);

-пшеницю 2 класу врожаю 2012 року вагою 54280 кг, що зберігається на складі Приватного акціонерного товариства «Чуднівське хлібоприймальне підприємство»(ідентифікаційний код 00954024) за складською квитанцією №АУ711465 від 08.08.2012р.;

-ріпак 1 класу врожаю 2012 року вагою 363650 кг., що зберігається на складі Приватного акціонерного товариства «Чуднівське хлібоприймальне підприємство»(ідентифікаційний код 00954024) за складською квитанцією №АУ711469 від 09.08.2012р.;

-пшеницю 3 класу врожаю 2012 року вагою 28070 кг, що зберігається на складі Приватного акціонерного товариства «Чуднівське хлібоприймальне підприємство»(ідентифікаційний код 00954024) за складською квитанцією №АУ711475 від 09.08.2012р.

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «Лендком ЮА»(місцезнаходження: 80513, Львівська область, Буський район, с. Побужани, вул. Шкільна, 127, адреса з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: 80560, Львівська область, Буський район, селище міського типу Красне, вул. Колеси, будинок 9, ідентифікаційний код 35065462) та державному реєстраторові Буської районної державної адміністрації Львівської області (80500, Львівська обл., м. Буськ, вул. Львівська, 2) вчиняти будь-які дії, спрямовані на державну реєстрацію зменшення розміру статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю «Лендком ЮА», та державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю «Лендком ЮА»;

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «Лендком ЮА»(місцезнаходження: 80513, Львівська область, Буський район, с. Побужани, вул. Шкільна, 127, адреса з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: 80560, Львівська область, Буський район, селище міського типу Красне, вул. Колеси, будинок 9, ідентифікаційний код 35065462) вчиняти будь-які дії, спрямовані на розпорядження будь-яким чином майном, майновими правами та іншими матеріальними та нематеріальними благами, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «Лендком ЮА» на загальну суму 8055300,46 грн. ціни позову ;

Накласти арешт на загальну суму 8055300,46 грн. ціни позову на грошові кошти Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛК Юкрейн Груп»(місцезнаходження: 80513, Львівська область, Буський район, с. Побужани, вул. Шкільна, 127, адреса з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: 80560, Львівська область, Буський район, селище міського типу Красне, вул. Колеси, будинок 9, ідентифікаційний код 34978102);

Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю - ЛК Юкрейн Груп»(місцезнаходження: 80513, Львівська область, Буський район, с. Побужани, вул. Шкільна, 127, адреса з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: 80560, Львівська область, Буський район, селище міського типу Красне, вул. Колеси, будинок 9, ідентифікаційний код 34978102) вчиняти будь-які дії, спрямовані на розпорядження будь-яким чином майном, майновими правами та іншими матеріальними та нематеріальними благами, що належать Товариству з обмеженою відповідальністю «ЛКЮкрейн Груп» на загальну суму 8055300,46 грн. ціни позову .

Накласти арешт на загальну суму8055300,46 грн. ціни позову на нерухоме майно Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Юкрейн Груп»(місцезнаходження: 80513, Львівська область, Буський район, с. Побужани, вул. Шкільна, 127, адреса з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців: 80560, Львівська область, Буський район, селище міського типу Красне, вул. Колеси, будинок 9, ідентифікаційний код 34978102), а саме на:

Комплекс Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-ц;

нежитлову будівлю (котельня) Тернопільська обл., Монастирський р-н., смт. Коропець, вул.Дворського І., будинок 71 А;

нежитлову будівлю (мойка) Тернопільська обл., Монастирський р-н., смт. Коропець, вул. Дворського І., будинок 77;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-г;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-і;

не житлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-ї;

будинок механізатора Львівська обл., Золочівський р-н., с. Бужок, вул. Зелена, будинок 13;

будинок, ангару тракторної бригади Тернопільська обл., Збаразький р-н, с. Гніздичне, вул. Широка 1 «С»;

будівлі вагової, критого току, навісів, складу Львівська обл., Золочівський р-н., с. Бужок, вул. Зелена, будинок 15;

будівлі майстерні тракторної бригади, складів,навісів, авто гаражів, оглядової ями Львівська обл., Золочівський р-н., с. Бужок, вул. Зелена, будинок 11;

будівлі та споруди зернозберігаючого комплексу (1-й пусковий комплекс) Львівська обл., Буський р-н., смт. Красне, вул. Колеси, будинок 9;

квартиру Львівська обл., Золочівський р-н., с. Білий Камінь, вул. Шашкевича, будинок 18, кв. 6;

комплекс Тернопільська обл., Бережанський р-н, с. Саранчуки, вул. Привокзальна, будинок 24а;

нежитлова будівля (гаражі) Тернопільська обл., Монастирський р-н., смт. Коропець, вул. Дворського І., будинок 76;

нежитлова будівля (реммайстерня) Тернопільська обл,, Монастирський р-н., смт. Коропець, вул. Дворського і., будинок 75;

нежитлова будівля (склад запчастин) Тернопільська обл., Монастирський р-н., смт. Коропець, вул. Дворського І., будинок 73;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-б;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-в; нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-а;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-з;

не житлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-д;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-с;

будівлі та споруди, Тернопільська обл., Рогатинський р-н., с.м.т. Коропець, вул. Дворського І, будинок 72;

нежитлова будівля, зерносклад Івано-Франківська обл., Рогатинський р-н., с. Верхня Липиця, вул. Лесі Українки, будинок 34-б;

нежитлова будівля, зерносклад Львівська обл., Мостиський р-н., с. Боляновичі, вул. Бічна, будинок 34-а;

нежитлова будівля, зерносклад Львівська обл., Мостиський р-н., с. Боляновичі, вул. Бічна, будинок 34-6;

нежитлова будівля, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-г;

нежитлова будівля Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-ц;

нежитлова будівля, зерносклад Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-ф;

нежитлова будівля, зерносклад Львівська обл., Мостиський р-н., с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-е;

нежитлова будівля, зерносклад, Львівська обл., Мостиський р-н., с. Боляновичі, вул. Бічна, будинок 34-в;

нежитлова будівля Львівська обл, Старосамбірський р-н, м. Добромиль, вул. Галицька 92-в;

нежитлові будівлі, Львівська обл, Жовківський р-н, с. Туринка, вул. Хмельницького Б, будинок 44;

нежитлові будівлі, Львівська обл, Жовківський р-н, с. Туринка, вул. Хмельницького Б, будинок 1в;

нежитлові будівлі та споруди, Львівська обл., Стрийський район, с. Сихів, вул. І.Франка, буд.161;

нежитлова будівля (зерносклад), Львівська обл, Мостиський р-н, с. Золотковичі, вул. Миру (вул. Механічна), будинок 10-п.

Ухвала набрала законної сили в день її винесення судом та дійсна для пред»явлення до виконання до 29.08.2013 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного господарського суду.

Суддя Бортник О.Ю.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення29.08.2012
Оприлюднено30.08.2012
Номер документу25766553
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5015/2754/12

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 16.08.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 16.10.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 16.10.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 14.09.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 29.08.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 07.07.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні