Ухвала
від 24.07.2012 по справі 2а/0570/8009/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про залучення другого відповідача

24 липня 2012 р. Справа № 2а/0570/8009/2012

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Голуб В.А.,

при секретарі Пітель В.М.,

за участю:

позивача ОСОБА_1,

представника відповідача Проценка П.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління МНС України в Донецькій області про визнання дій неправомірними, зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Головного управління МНС України в Донецькій області про визнання дій неправомірними, зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 27 червня 2012 року справу призначено до судового розгляду на 24 липня 2012 року об 11 годині 30 хвилин.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про виключення зі складу відповідача Головного управління МНС України в Донецькій області, як неналежного відповідача по даній адміністративній справі та залучення в якості належного відповідача Управління МНС в м. Донецьку Головного управління МНС України в Донецькій області. В обґрунтування заявленого клопотання зазначив, що на час перебування в зоні ЧАЕС позивач ОСОБА_1 проходив службу в СВПЧ-2 (правонаступник - Загін державної пожежної охорони № 14, а в подальшому - Управління МНС в м. Донецьку Головного управління МНС України в Донецькій області, яке є юридичною особою, має кадрову і фінансову службу), яка не має ніяких правовідносин з Головним управлінням МНС України в Донецькій області. Більш того, при ознайомленні з матеріалами справи представником відповідача встановлено, що позивачу була видана довідка про роботу в зоні відчуження під час ліквідації аварії на ЧАЕС від 16.03.2012 року за № 31/245, яка є предметом оскарження, саме Управлінням МНС в м. Донецьку Головного управління МНС України в Донецькій області (правонаступником СВПЧ-2), а не відповідачем по справі.

Представник відповідача заявлене клопотання підтримав та просив суд його задовольнити.

Позивач проти заміни відповідача Головного управління МНС України в Донецькій області на Управління МНС в м. Донецьку Головного управління МНС України в Донецькій області заперечував, однак не заперечував проти залучення його у якості другого відповідача.

Суд, заслухавши заявлене клопотання, думку позивача з приводу заявленого клопотання, вважає, що воно підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку, що Управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в м. Донецьку необхідно залучити до участі у даній справі у якості другого відповідача.

На підставі викладеного, ст. 52 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про виключення зі складу відповідача Головного управління МНС України в Донецькій області, як неналежного відповідача по даній адміністративній справі та залучення в якості належного відповідача Управління МНС в м. Донецьку Головного управління МНС України в Донецькій області, -задовольнити частково.

Залучити Управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в м. Донецьку до участі у якості другого відповідача в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління МНС України в Донецькій області про визнання дій неправомірними, зобов'язання вчинити певні дії.

У задоволенні іншої частини клопотання - відмовити.

Управлінню Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в м. Донецьку надати довіреність на представника згідно ст. ст. 58, 59 КАС України з визначенням права вчинення кожної окремої процесуальної дії та документ, що підтверджує його особу (для огляду).

Повідомити відповідача, що слухання справи відбудеться у відкритому судовому засіданні 01 серпня 2012 року о 16-00 годині в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду, м. Донецьк, вул. 50 Гвардійської Дивізії, 17.

Запропонувати відповідачу Управлінню Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в м. Донецьку подати письмові заперечення проти позову, у разі невизнання адміністративного позову та докази, які у нього є.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Голуб В. А.

Дата ухвалення рішення24.07.2012
Оприлюднено31.08.2012
Номер документу25781906
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій неправомірними, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2а/0570/8009/2012

Ухвала від 11.09.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 27.09.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко І.В.

Ухвала від 11.09.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Сіваченко І.В.

Ухвала від 27.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Постанова від 22.08.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 24.07.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 27.08.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні