Ухвала
від 24.09.2012 по справі 28/42
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


УХВАЛА

24.09.12 Справа № 28/42

Львівський апеляційний господарський суд в складі колегії:

головуючого-судді Кордюк Г,Т.

суддів: Данко Л.С.

Мурської Х.В.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області, м.Львів за вих.№09-01-45/510/В5-12401 від 18.09.2012 р.

на ухвалу господарського суду Львівської області від 04.09.2012 року

за скаргою: Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» Товариства з обмеженою відповідальністю «Гал-Євро-Контакт», м.Львів

на дії: Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої

служби Головного управління юстиції у Львівській області, м.Львів

у справі № 28/42

за позовом: Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк», м.Київ

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю «Гал-Євро-Контакт», м.Львів

до відповідача-2: Дочірнього підприємства «Львівський м'ясопереробний комбінат №1» Товариства з обмеженою відповідальністю «Гал-Євро-Контакт», м.Львів

про звернення стягнення на заставлене майно в сумі 1 887 378,29 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Львівської області від 04.09.2012 року у справі №28/42 скаргу відповідача-2 на дії відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області задоволено. Не погоджуючись із винесеною ухвалою, відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області подав апеляційну скаргу.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 94 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору та надсилання її копії іншій стороні.

Аналізом матеріалів апеляційної скарги встановлено, що всупереч вимог, встановлених чинним законодавством до апеляційної скарги не додано доказів сплати судового збору та надіслання її копії сторонам.

Разом з тим, в прохальній частині апеляційної скарги апелянт заявив клопотання про відстрочення сплати судового збору до судового засідання. Однак, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення вказаного клопотання, виходячи з наступного.

У відповідності до частини 2 статті 44 Господарського процесуального кодексу України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно статті 8 Закону України «Про судовий збір»враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Таким чином, єдиною підставою для вчинення судом зазначених у цій нормі дій є врахування ним майнового стану сторони. Обґрунтування пов'язаних з цим обставин, які свідчать про неможливість або утруднення в здійсненні оплати судового збору у встановлених законом розмірах і в строки, покладається на заінтересовану сторону. Водночас, до апеляційної скарги не подано жодних належних документальних доказів неможливості сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

А тому колегія вважає клопотання апелянта необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню, оскільки підстави для застосування відстрочки сплати судового збору в даному випадку відсутні.

Крім того, дослідженням матеріалів апеляційної скарги, встановлено, що скаржником долучено до апеляційної скарги список із переліком адресатів поштових відправлень. Однак, вищевказаний список не розцінюється колегією суддів як належний доказ надсилання копії апеляційної скарги іншім сторонам у справі, оскільки є внутрішнім документом скаржника і не містить жодних відміток органу зв'язку, а тому не підтверджує факту виконання скаржником вимог ст.94 Господарського процесуального кодексу України.

За викладених обставин та, беручи до уваги невідповідність апеляційної скарги вимогам розділу ХІІ ГПК України, суд вважає за необхідне повернути її скаржнику .

Керуючись п. п.2, 3 ч.1 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, Львівський апеляційний господарський суд -

У Х В А Л И В :

1. У задоволенні клопотання Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області про відстрочку сплати судового збору до судового засідання відмовити.

2. Апеляційну скаргу Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області, м.Львів за вих.№09-01-45/510/В5-12401 від 18.09.2012 р. та додані до неї матеріали, всього на 16 аркушах повернути скаржнику.

3. На ухвалу може бути подана касаційна скарга

4. Матеріали справи повернути господарському суду Львівської області.

.

Головуючий-суддя Кордюк Г.Т.

Суддя Данко Л.С.

Суддя Мурська Х.В.

СудЛьвівський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення24.09.2012
Оприлюднено26.09.2012
Номер документу26127766
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/42

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 24.09.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кордюк Г.Т.

Ухвала від 16.08.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Морозюк А.Я.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Гуляк Г.І.

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні