Постанова
від 25.09.2012 по справі 5011-50/12235-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

25.09.2012 справа № 5011-50/12235-2012

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Електропромсервіс"

До товариства з обмеженою відповідальністю "Укрдах"

Про визнання банкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника Шевченко М.М. (дов. №30-03/12 від 30.03.2012)

Від боржника не з'явився

Арбітражний керуючий Рибін Д.Ю. (паспорт)

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника, оскільки ТОВ «Укрдах»(ідентифікаційний код 32112857) неспроможне виконати грошове зобов'язання у сумі 16 000 грн., безспірність яких підтверджується наявними в матеріалах справи виконавчим написом нотаріуса та виконавчими документами. Отже, факт безспірності вимог ініціюючого кредитора підтверджений виконавчим написом нотаріуса та виконавчими документами.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований, як товариство з обмеженою відповідальністю Святошинською РДА м. Києві за адресою: 04128, м. Київ, вул. Академіка Туполєва, буд. 17, ідентифікаційний код 32112857, заборгував кредитору 16 000,00 грн. і неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати даної заборгованості.

На виконання вимог ст.19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис щодо статусу відомостей про юридичну особу -вказано про відсутність ТОВ «Укрдах»(ідентифікаційний код 32112857) за своїм місцезнаходженням.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 07.09.2012 порушено провадження у справі №5011-50/12235-2012 за спрощеною процедурою, передбаченою ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", призначено до розгляду на 25.09.2012.

Представник боржника в судове засідання 25.09.2012 не з'явився, витребувані судом докази та відзив не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином. Відповідно до ст..11 Закону про банкрутство відсутність відзиву боржника не зупиняє провадження у справі.

Представник заявника в судовому засіданні 25.09.2012 підтримав подану заяву про порушення справи про банкрутство, подав суду докази по суті справи, надав пояснення та подав клопотання про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Рибіна Дениса Юрійовича (ліцензія Міністерства юстиції України серії АВ № 600824 від 08.06.2012, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків та інших обов'язкових платежів 2970422435). Суд визнав дану вимогу обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Оцінивши подані документи, заслухавши пояснення кредитора, з'ясувавши актив і пасив боржника, суд дійшов до висновку, що в матеріалах даної справи містяться належні докази щодо заборгованості боржника перед кредитором та докази, що підтверджують неспроможність боржника погасити заборгованість. Заборгованість боржника перед кредитором вважається узгодженою і безспірною, а тому суд визнає вимоги кредитора .

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суб'єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Сукупність доказів, які містяться в матеріалах даної справи доводять безспірність грошових вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений Законом строк, боржник відсутній за своїм місцезнаходженням, наявні інші ознаки, що свідчать про припинення підприємницької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Відповідно до ч.1 ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитор має право звернутися до суду із заявою про порушення справи про банкрутство незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань, якщо боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі, якщо громадянин-підприємець -боржник або керівник боржника -юридичної особи, які фактично припинили свою діяльність, відсутні та визначити їх місцезнаходження неможливо, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатора.

Враховуючи вказані норми закону та дослідивши подані заявником докази у суду є правові підстави для визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закону не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо відсутнього боржника здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону -"Ліквідаційна процедура".

Відповідно до частини другої статті 52 Закону про банкрутство, при винесенні постанови про визнання відсутнього боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Інших питань щодо призначення ліквідатора вказана спеціальна норма Закону не врегульовує. Наведене свідчить про те, що при призначенні ліцензованого ліквідатора у процедурі банкрутства за статтею 52 Закону застосовуються норми Закону, які регулюють питання призначення і діяльність ліквідатора у загальних судових процедурах у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо інше не передбачено цим Законом, арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу -суб'єкт підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів.

При виборі кандидатури ліквідатора боржника, судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах , кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки.

З дня свого призначення ліквідатор виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута.

Як вбачається із наявних матеріалів справи, арбітражний керуючий Рибін Денис Юрійович заявою від 17.09.2012 року повідомив суд про відсутність заперечень з приводу призначення його ліквідатором у даній справі.

Матеріали справи не містять доказів, які у розуміння ч. 3 ст. 3-1 Закону норм можуть розглядатися в якості правових підстав вважати Рибіна Д.Ю. заінтересованою особою відносно боржника.

Наявними матеріалами справи підтверджується, що арбітражний керуючий Рибін Денис Юрійович (ліцензія Міністерства юстиції України серії АВ № 600824 від 08.06.2012, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків та інших обов'язкових платежів 2970422435) в повній мірі відповідає вимогам статей 31, 13 частини 2 статті 17 Закону. Судом враховано також організаційні і технічні можливості Рибіна Д.Ю.

На таких підставах, враховуючи ту обставину, що питання про призначення кандидатури ліквідатора відповідного боржника у будь-якому випадку розглядає та вирішує суд, останній вважає доцільним призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Рибіна Д.Ю.

Керуючись ст.ст. 22-24, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутнього боржника -товариство з обмеженою відповідальністю "Укрдах" ( 04128, м. Київ, Святошинський район, вул. Академіка Туполєва, буд. 17, ідентифікаційний код 32112857 ) банкрутом.

2. Припинити процедуру розпорядження майном та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати ТОВ "Компанія Електропромсервіс" (ідентифікаційний код 36576890) кредитором до банкрута - ТОВ "Укрдах" (ідентифікаційний код 32112857) з майновими вимогами на суму 16 000,00 грн.

4. Призначити ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора -арбітражного керуючого Рибіна Дениса Юрійовича (ліцензія Міністерства юстиції України серії АВ № 600824 від 08.06.2012, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків та інших обов'язкових платежів 2970422435) за згодою останнього.

5. З метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь в ліквідації боржника, зобов'язати ліквідатора у відповідності до чинного законодавства подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України у десятиденний строк за його рахунок оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати суду докази публікації вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, а також направити запити до органів державної податкової служби, інших державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

7.Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

8. Зобов'язати відповідних посадових осіб банкрута ( засновників, директора, головного бухгалтера, тощо) протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

9. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

10. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав з 25.09.2012.

11. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 25.09.2012.

12. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 25.09.2012 .

13. Ліквідатору провести ліквідаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута у строк до 25.09.2013 .

До звіту і балансу повинні бути додані:

- показники виявленої ліквідаційної маси ( дані її інвентаризації);- відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу;- копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна;- реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів.

14. Копію постанови направити для виконання:

- заявнику; - боржнику; - ліквідатору, - Головному управлінню юстиції у м. Києві (провул. Музейний 2-Б, м. Київ, 01001); - державному реєстратору Святошинської РДА м. Києва для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

Суддя Л.Д. Головатюк

Дата ухвалення рішення25.09.2012
Оприлюднено03.10.2012
Номер документу26240391
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-50/12235-2012

Ухвала від 29.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Ухвала від 20.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 14.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 06.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 25.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 07.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні