Ухвала
від 10.10.2012 по справі 15/126-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/126-б 10.10.12 За позовом Публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід"

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники :

від заявника -не з"явилися

від боржника -не з"явилися

ліквідатор-Шевченко В.М.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Заявлено вимоги про визнання відсутнього боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 04.09.2002 порушено провадження у справі №15/126-б за особливостями, передбаченими ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду м. Києва від 19.09.2002 у справі № 15/126-6 боржника Товариство з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено АКБ "Укрсоцбанк" (Київська і міська філія), якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду звіт і ліквідаційний баланс на затвердження.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 24.09.2003 продовжено строк ліквідаційної процедури та зобов'язано ліквідатора надати суду звіт і ліквідаційний баланс на затвердження.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою, боржник звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 09.12.2003 апеляційну скаргу повернуто скаржникові без розгляду, а справу № 15/126-6 повернуто до господарського суду м. Києва.

Ухвалою Вищого господарського суду України від 12.02.2004 у справі № 15/126-6 повернуто без розгляду касаційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ- Сервіс-Схід" на ухвалу Київського апеляційного господарського суду від 09.12.2003.

Ухвалою Верховного суду України від 29.04.2004р. відмовлено в порушенні касаційного провадження з перегляду в касаційному порядку ухвали Вищого господарського суду України від 12.02.2004. у справі № 15/126-6.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 29.06.2004 у справі К 15/126-6 апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" на ухвалу господарського суду м. Києва від 29.12.2003 повернуто скаржнику без розгляду і справу № 15/126-6 повернуто для подальшого розгляду до господарського суду м. Києва.

Під час знаходження справи № 15/126-6 у Верховному суді України та в Київському апеляційному господарському суді до господарського суду м. Києва 23.03.2004 надійшло клопотання АКБ "Укрсоцбанк" про зупинення провадження у справі до розгляду пов'язаної з нею справи № 22/431.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.08.2004 зупинено провадження у справі №15/126-б до закінчення розгляду справи №22/429 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" до Державної податкової інспекції у Харківському районі м. Києва та зобов"язано ліквідатора повідомити суд про результати розгляду вищезазначеної справи.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 28.01.2011 поновлено провадження у справі № 15/126-б та призначено до розгляду.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 06.04.2011 ліквідаційну процедуру Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" продовжено на три місяці.

08.06.2011 до Господарського суду м.Києва надійшло клопотання ініціюючого кредитора про припнення його повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Шевченка Валерія Михайловича.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 10.06.2011 задоволено клопотання Публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк"; звільнено від обов"язків ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід"ініціюючого кредитора - Публічне акціонерне товариство "Укрсоцбанк"; ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" призначено арбітражного керуючого Шевченка Валерія Михайловича (ліцензія серія АВ №307340 від 19.03.2007 року) та зобов'язано ліквідатора ознайомитись з матеріалами справи; розглянути всі кредиторські вимоги та за результатами їх розгляду надати суду письмове пояснення; виконати у повному обсязі вимоги постанови суду про визнання боржника банкрутом, вжити всіх можливих заходів щодо повного виявлення майна боржника та надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з відповідними додатками.

До Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.07.2011 призначено розгляд справи у судовому засіданні на 28.09.2011.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 19.08.2011 продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" до 01.11.2011 та перепризначено розгляд справи у судовому засіданні на 11.10.2011.

10.10.2011 до Господарського суду м. Києва надійшли від ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" арбітражного керуючого Шевченка Валерія Михайловича пояснення по справі та клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 11.10.2011 задоволено клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" арбітражного керуючого Шевченка Валерія Михайловича про продовження строку ліквідаційної процедури та продовжено строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" шість місяців.

Зважаючи на той факт, що термін ліквідаційної процедури банкрута сплинув, а ліквідатор не надав суду жодного доказу виконання вимог ухвали суду від 11.10.2011, зокрема, доказів вжиття всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та не надав суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд, ухвалою від 30.07.2012 призначив розгляд справи у судовому засіданні.

У судовому засіданні, що відбулось 10.10.2012, суд заслухав ліквідатора, який надав пояснення щодо вжитих ним заходів у ліквідаційній процедурі банкрута, а також розглянув звіт ліквідатора.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, вжиття заходів щодо захисту майна боржника, здійснення нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника, забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів та формування ліквідаційної маси було направлено запити до Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна", Державної авіаційної служби України, Державної служби інтелектуальної власності, Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Державної митної служби, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Управління державної автомобільної інспекції ГУМВС України у м.Києві, Філії «Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг»Інспекції державного технічного нагляду, Державного департаменту інтелектуальної власності, державної служби України з нагляду за забезпеченням безпеки авіації, Інспекції головного державного реєстратора флоту, Державної архітектурно-будівельної інспекції України,Територіального управління Держгірпромнагляду України по Київській області та м.Києву,Державної інспекції по нагляду за об"єктами котлонагляду та підйомними спорудами, Державної податкової інспекції у Дарницькому районі м. Києва, Головного управління статистики у м. Києві, Державної митної служби України.

Оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури опубліковано в газеті "Урядовий кур"єр" № 174 від 16.09.2004 року.

Згідно з даними ліквідаційного балансу підприємства загальна сума кредиторської заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" становить 1819851,51грн. складається із визнаних грошових вимог: Лівобережної міжрайонної дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у розмірі 594,50грн., Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м.Києва у розмірі 5 372,00грн. та Публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" у розмірі 1 813885,01грн. Розмір виявленої та визнаної ліквідатором заборгованості перед вказаним кредитором відображено в реєстрі вимог кредиторів , поданому до суду10.10.2012 р., правильність складання якого перевірена судом.

Як вбачається зі звіту ліквідатора та даних ліквідаційного балансу, у Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" відсутні грошові кошти та майнові активи.

Також, слід зазначити, що наявними у матеріалах справи доказами, а саме: витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна та Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, стверджується факт відсутності у підприємства-банкрута рухомого та нерухомого майна, яке обтяжене.

Судом встановлено, що у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутністю у боржника будь-якого майна, тобто відсутністю ліквідаційної маси, визнана підприємством кредиторська заборгованість ліквідатором не погашалась.

Матеріалами справи підтверджується, що за час роботи призначеного судом у справі № 15/126-б ліквідатора банкрута скарг на його дії не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 32 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи -банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку ст. 32 даного Закону.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, в зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 15/126-б.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 31, 32, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора.

2. Затвердити ліквідаційний баланс станом на 09.10.2012.

3. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" (02109, м.Київ, пр-т 40-річчя Жовтня,70, корп.1, кв.527, код ЄДРПОУ 30468044) як юридичну особу в зв'язку з банкрутством.

4. Затвердити реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" (02109, м.Київ, пр-т 40-річчя Жовтня,70, корп.1, кв.527, код ЄДРПОУ 30468044) на загальну суму 1 819 851,51грн.

5. Київському міському управлінню статистики виключити банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю"Топ-Сервіс-Схід" (02109, м.Київ, пр-т 40-річчя Жовтня,70, корп.1, кв.527, код ЄДРПОУ 30468044), з державного реєстру підприємств та організацій України.

6. Державній податковій інспекції у Дарницькому районі м. Києва зняти банкрута з податкового обліку.

7. Державному реєстратору Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" (02109, м.Київ, пр-т 40-річчя Жовтня,70, корп.1, кв.527, код ЄДРПОУ 30468044) та внести про це запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

8. Обслуговуючим банкам боржника закрити рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю "Топ-Сервіс-Схід" (02109, м.Київ, пр-т 40-річчя Жовтня,70, корп.1, кв.527, код ЄДРПОУ 30468044) .

9. Дію мораторію припинити.

10. Провадження у справі про банкрутство № 15/126-б припинити.

11. Копію ухвали направити заявнику, банкруту, ліквідатору, всім кредиторам, органу статистики, банку та Державному реєстратору за місцезнаходженням боржника для вчинення певних дій відповідно до ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" та повідомлення в визначений Законом строк про судове рішення щодо припинення юридичної особи органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування.

Суддя М.Г.Хоменко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.10.2012
Оприлюднено26.10.2012
Номер документу26527967
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/126-б

Ухвала від 31.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 10.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 19.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 10.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 23.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні