Ухвала
від 07.11.2012 по справі 2а-15225/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601 м.Київ, вул. К. Каменєва, 8, корп. 1 УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

місто Київ

07 листопада 2012 року №2а-15225/12/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Пісоцька О.В., перевіривши матеріали

за позовною заявоюОСОБА_1 доІнспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Київській області провизнання протиправною бездіяльності, ВСТАНОВИЛА :

Вказана позовна заява ОСОБА_1 та додані матеріали обліковуються Окружним адміністративним судом міста Києва за №2а-15225/12/2670 і передані на розгляд судді 06 листопада 2012 року .

ОСОБА_1 (далі - ОСОБА_1, позивач) звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Київській області (далі -Інспекція, відповідач), в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо: нерозгляду звернення позивача та ненадання відповіді; не призначення та не проведення позапланової перевірки самочинного будівництва, яке здійснюється ОСОБА_2 та ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1; не винесення припису про зупинення самочинного будівництва, яке здійснюється громадянами ОСОБА_2 та ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1; не складення протоколу про правопорушення у сфері містобудівної діяльності за фактом самочинного будівництва, яке здійснюється громадянами ОСОБА_2 та ОСОБА_3;

- зобов'язати відповідача: надати ОСОБА_1 відповідь на заяви від 15 червня 2012 року, від 13 серпня 2012 року, від 01 жовтня 2012 року; призначити та провести позапланову перевірку самочинного будівництва, яке здійснюється ОСОБА_2 та ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1; винести припис про зупинення самочинного будівництва, яке здійснюється ОСОБА_2 та ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1; скласти протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності за фактом самочинного будівництва, яке здійснюється ОСОБА_2 та ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1.

Водночас, досліджуючи позов, є наявним висновок про наявність перешкод для відкриття провадження в адміністративній справі та про необхідність залишення даної заяви без руху з наступних підстав.

Так, частина 3 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень.

Як вбачається зі змісту позову ОСОБА_1, остання, не погоджуючись, на її думку, з самочинним будівництвом ОСОБА_2 та ОСОБА_3 подала до Інспекції звернення, за результатом розгляду яких, як вважає позивач, відповідач мав провести перевірку, скласти відповідний протокол та винести відповідний припис до вказаних осіб.

Отже, вирішення даного спору вплине на права та інтереси ОСОБА_2 та ОСОБА_3, а тому останні, відповідно до статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, мають бути залучені до участі у відповідній справі за даним позовом як треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача. Встановлене передбачає направлення копій позовної заяви ОСОБА_1 та доданих матеріалів на адреси ОСОБА_2 та ОСОБА_3

Разом з тим, позивачем не виконано вимоги зазначеної вище статті Кодексу -не надано копії даного позову для третьої особи, - що є недоліком заявленого позову, який підлягає усуненню.

Відповідно до частини 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених у статті 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Таким чином, зазначений вище недолік є підставою для залишення позовної заяви ОСОБА_1 без руху з наданням десятиденного строку з дня отримання копії даної ухвали суду для його усунення шляхом подання до відділу документообігу Окружного адміністративного суду міста Києва копій позову та доданих матеріалів для надіслання їх третім особам.

Керуючись статями 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України суддя Окружного адміністративного суду міста Києва

УХВАЛИЛА :

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Київській області про визнання протиправною бездіяльності, - встановивши десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали суду.

Попередити ОСОБА_1 про наслідки недотримання вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху, передбачені пунктом 1 частини 3 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію даної ухвали суду направити на адресу ОСОБА_1.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) О.В. Пісоцька

З оригіналом згідно.

Дата ухвалення рішення07.11.2012
Оприлюднено12.11.2012
Номер документу27352170
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-15225/12/2670

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

Ухвала від 19.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

Постанова від 05.02.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

Ухвала від 07.12.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

Ухвала від 07.11.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Пісоцька О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні