Ухвала
від 13.01.2009 по справі 4/1
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/1

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м.Львів, вул.Личаківська, 128

УХВАЛА

13.01.09                                                                       Справа№ 4/1

Господарський суд Львівської області в складі судді Гриців В.М. при секретарі Москалі Р.М. з участю представників: позивача Зубарєв К.М., відповідача Нестерука Б.П. розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” до консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” про визнання недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16.12.2008р. (оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16.12.2008 року)

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” звернулося з позовом до консорціуму „Концесійні транспортні магістралі”, просить суд визнати недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16 грудня 2008 року, оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року.

Позовні вимоги обгрунтовує наступним. Позивач стверджує, що він є учасником консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»і йому належить 25% у статутному капіталі консорціуму. 16 грудня 2008 року відбулися позачергові загальні збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»за результатами яких були прийняті рішення: про визнання роботи президента Солодухіна В.Є. та віце-президента Нестерука Б.П. незадовільною та висловлення їм недовіри; про проведення аудиторської перевірки Консорціуму; про визнання роботи спостережної ради незадовільною; про зобов'язання президента та правління консорціуму звернутися з клопотанням до Донецького суду про поновлення провадження по справі № 19/54 та скасування заборони накладеної ухвалою Донецького суду від 05 травня 2008 року, зокрема, щодо перевиборів органів управління та контролю консорціуму; про затвердження порядку денного наступних зборів. Вказані рішення оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року. чим порушено права та інтереси ТОВ «Фінансово-промислова група «АЛЬТКОМ». Позивач вважає, що рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»від 16 грудня 2008 року прийнято з порушенням вимог ст.ст. 65, 120, 121 Господарського Кодексу України та положень пунктів 10.3.6., 10.4.1., 10.12.2. статуту консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», такі порушують його права та інтереси і є недійсними.

Також позивач просить вжити заходи забезпечення позову у виді заборони відповідачу консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», (ЄДРПОУ 30480564), а також будь-яким іншим особам, вчиняти будь-які дії , пов'язані із застосуванням (виконанням, впровадженням в дію) рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», проведених 16 грудня 2008 року, та оформлених протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року. Подану заяву про вжиття заходів забезпечення позову обгрунтовує тим, що з огляду на зміст оскаржених рішень та їх наслідки, невжиття заходів забезпечення позову може зробити неможливим виконання судового рішення, якщо таке буде ухвалено на користь позивача.

Представник відповідача надав відзив, проти доводів позивача не заперечує. Вважає, що позачергові загальні збори учасників консорціуму 16 грудня 2008 року відбулися з порушенням встановлених статутом консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»правил, порядку їх скликання. Проти вжиття заходів забезпечення позову не заперечує.

Відповідно до вимог ст. 66 ГПК України, господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

В силу ст.67 ГПК України позов забезпечується, зокрема, забороною відповідачеві вчиняти певні дії, забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору.

В даному випадку предметом спору є рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16 грудня 2008 року, оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року.

Позачергові загальні збори учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі» 16 грудня 2008 року вирішили:

1.          Затвердити результати реєстрації учасників позачергових зборів, зокрема: Зареєстровано 6 учасників, що володіють 686 голосами, що становить 85,75 % статутного фонду консорціуму „Трансмагістраль”;

2.          Затвердити робочі органи консорціуму у запропонованому складі;

3.          Затвердити порядок денний (1. Затвердження результатів реєстрації учасників позачергових зборів. 2. Вибори органів управління позачергових зборів учасників (Голову та Секретаря зборів, лічильної комісії). 3. Затвердження порядку денного позачергових зборів та регламенту зборів. 4. Звіт Президента та правління Консорціуму "Трансмагістраль". 5. Звіт ревізійної комісії. 6. Звіт Спостережної ради. 7. Обрання органів управління Консорціуму. 8. Внесення змін до статуту Консорціуму. 9. Затвердження часу, місця та порядку денного наступних позачергових зборів учасників Консорціуму);

4.          Роботу президента Солодухіна В.Є. та віце-президента Нестерука Б.П. визнати незадовільною та висловити їм недовіру;

5.          До наступних загальних зборів призначити та провести аудиторську перевірку діяльності консорціуму. ВАТ „ВНК Розточчя СТ” укласти договір на проведення аудиту консорціуму та оплатити аудиторські послуги. Президенту та правлінню консорціуму надати всі документи та пояснення, необхідні для проведення аудиту;

6.          Визнати роботу спостережної ради незадовільною;

7.          Зобов'язати президента та правління консорціуму звернутися з клопотанням до Донецького суду про поновлення провадження по справі № 19/54 та скасування заборони накладеної ухвалою Донецького суду від 05 травня 2008 року, зокрема, щодо перевиборів органів управління та контролю консорціуму;

8.          Затвердити порядок денний наступних зборів і призначити наступні збори учасників консорціуму на 29 січня 2009 року за адресою: м.Львів, вул.Хімічна,4 на 11 год. Зобов'язати правління консорціуму скласти реєстраційний лист учасників консорціуму (що є власниками сертифікатів) на основі Книги реєстрації сертифікатів консорціуму. Повідомити про призначення зборів та порядок денний всіх учасників консорціуму в терміни, визначені статутом. Не пізніше п'яти днів до проведення зборів надіслати усім учасникам консорціуму остаточний порядок денний з включенням усіх питань, що будуть запропоновані;

9.          Загальні збори учасників консорціуму вважати закритими.

З урахуванням викладеного суд вважає, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду, постановленого за результатами розгляду справи.  

Для повного, всебічного, об'єктивного розгляду справи та постановлення законного рішення суд ухвалює витребувати докази та відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 38, 66, 67, 77, 86 ГПК України, суд –

У Х В А Л И В:

1.          Вжити заходи до забезпечення позову. Заборонити консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»(81050 Львівська область, Яворівський район, смт.Шкло, пров.Новий,1; ідентифікаційний код ЄДР 30480564) та іншим особам вчиняти будь-які дії, спрямовані на виконання рішень позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»проведених 16 грудня 2008 року, (оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16 грудня 2008 року).

2.          Розгляд справи відкласти на 27 січня 2009 року о 1600 в приміщенні господарського суду Львівської області (м.Львів, вул.Личаківська, 128; каб.№511).

3.          Зобов'язати позивача надати суду:

-          сертифікати, що засвідчують право власності товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” на частку в статутному капіталі консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»станом на 16 грудня 2008 року (оригінали –для огляду в судовому засіданні, копію –для долучення до матеріалів справи);

-          для долучення до матеріалів справи передбачені п.2 ст.17 закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансово-промислова група „Альтком” (зокрема, про місцезнаходження юридичної особи; прізвище, ім'я, по батькові та ідентифікаційні номери осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори; дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи.

4.          Зобов'язати відповідача надати суду:

-          передбачені п.2 ст.17 закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо консорціуму „Концесійні транспортні магістралі” (зокрема, про місцезнаходження юридичної особи; перелік засновників (учасників) юридичної особи, прізвище, ім'я, по батькові та ідентифікаційні номери осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори; дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи; дані про розмір статутного фонду (статутного або складеного капіталу), у тому числі частки кожного із засновників (учасників), а також розмір сплаченого статутного фонду (статутного або складеного капіталу) на дату проведення державної реєстрації та дата закінчення його формування) станом на 16 грудня 2008 року;

-          концесійний договір;

-          оригінали доданих до відзиву та витребуваних судом документів надати для огляду у судовому засіданні.

5.          Роз'яснити сторонам вимоги ст.ст.33,34 ГПК України щодо обов'язку сторін належними і допустимими доказами доводити суду обставини, на які вони зсилаються, як на підставу своїх вимог та заперечень.

6.          Участь повноважних представників сторін у судовому засіданні визнати обов'язковою.

7.          Копію ухвали направити сторонам (з повідомленням про отримання).

    

Суддя                                                                            

Дата ухвалення рішення13.01.2009
Оприлюднено21.01.2009
Номер документу2746904
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення позачергових загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі», що були проведені 16.12.2008р. (оформлені протоколом загальних зборів учасників консорціуму «Концесійні транспортні магістралі»№ 16/12-08 від 16.12.2008 року

Судовий реєстр по справі —4/1

Ухвала від 15.06.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 19.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Тварковський А.А.

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 09.08.2021

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Нешик О.С.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Фоміна В. О.

Ухвала від 15.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Судовий наказ від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

Ухвала від 28.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Бурда Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні