Ухвала
від 15.11.2012 по справі 1106/3948/2012
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

Справа № 1106/3948/2012

УХВАЛА

15.11.2012 м.Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області в складі :

Головуючого судді Бондарчука Р.А.

при секретарі Поліщук Т.І.

розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (адреса : с. Василівка Долинського району Кіровоградської області , ІПН НОМЕР_1) , ОСОБА_2 (рішенням Долинського районного суду Кіровоградської області від 25.09.2011 р. визнаний недієздатним , в його інтересах діє опікун ОСОБА_1) до ПСП «Колос» (адреса : с. Василівка Долинського району Кіровоградської області , ідентифікаційний код 22214291) про визнання договорів оренди землі недійсними , усунення перешкод в користуванні земельними ділянками , стягнення збитків та моральної шкоди , -

В С Т А Н О В И В :

По вказаній справі ухвалою суду від 12.11.2012 року відкрито

провадження .

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно або грошові кошти , що належать ПСП «Колос», на суму 401883грн., та заборони ПСП «Колос» вчиняти будь-які дії (обробіток , засівання посівними матеріалами тощо) на земельних ділянках № НОМЕР_3 площею 7,24 га , № НОМЕР_4 площею 6,85 га , які розташовані на території Василівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області та призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і належать на праві приватної власності ОСОБА_1 , та земельній ділянці № НОМЕР_2 площею 6,85 га , яка розташована на території Василівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області та призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і належить на праві приватної власності ОСОБА_2 . В поданій заяві позивачка посилається на те , що відповідач категорично не визнає факт підроблення договорів оренди землі , наполягає на тому , що договори є укладеними і стверджує про виконання умов договорів у повному обсязі при тому , що з відповідачем не укладались договори оренди землі та відповідно не отримувалась орендна плата за використання земельних ділянок . Позивачка зазначає , що внаслідок неправомірних дій службових осіб ПСП «Колос», які користуючись перебуванням її та її сина у пенсійному та майже безпорядному стані , розраховуючи на свою безкарність , протягом 5 років директор та головний бухгалтер підприємства отримують надприбутки від реалізованої сільськогосподарської продукції , вирощеної на вказаних земельних ділянках , і звітують органам місцевого самоврядування та правоохоронним органам про виконання ними «підроблених» договорів оренди землі і стверджують про свою добросовісність . Також позивачка вказує на те , що ПСП «Колос» є юридичною особою , яка за рішенням власника може бути ліквідована у будь-який момент , а майно підприємства може бути відчужене чи приховане .

Все зазначене дає підстави припускати , що невжиття заходів забезпечення позову може утруднювати або зробити неможливим виконання рішення суду . А тому , заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню .

Відповідно до ст. 151 ЦПК України забезпечення позову за заявою осіб, які беруть участь у справі, допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Згідно ст. 152 ч.1 п.1 ЦПК України , позов може забезпечуватися шляхом накладення арешту на майно або грошові кошти , що належать відповідачам .

В силу положень п.2 ч. 1 ст. 152 ЦПК України, позов може забезпечуватися шляхом заборони вчиняти певні дії .

На підставі викладеного , керуючись ст.ст. 151, 152, 153, 208, 209, 210 ЦПК України , -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову -задовольнити .

До розгляду справи по суті :

- Накласти арешт на майно або грошові кошти , що належать ПСП «Колос» (адреса : с. Василівка Долинського району Кіровоградської області , ідентифікаційний код 22214291) на суму 401883 грн. 98 коп.;

- Заборонити ПСП «Колос» (адреса : с. Василівка Долинського району Кіровоградської області , ідентифікаційний код 22214291) вчиняти будь-які дії (обробіток , засівання посівними матеріалами тощо) на земельних ділянках № НОМЕР_3 площею 7,24 га , № НОМЕР_4 площею 6,85 га , які розташовані на території Василівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області та призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і належать на праві приватної власності ОСОБА_1 , та земельній ділянці № НОМЕР_2 площею 6,85 га , яка розташована на території Василівської сільської ради Долинського району Кіровоградської області та призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і належить на праві приватної власності ОСОБА_2 .

Негайне виконання ухвали покласти на відділ державної виконавчої служби Долинського районного управління юстиції Кіровоградської області .

Копію даної ухвали направити сторонам ( позивачці -негайно , відповідачеві -після виконання ухвали ) .

Ухвала підлягає негайному виконанню і може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до вимог ст. 294 ЦПК України .

Ухвала набирає чинності в момент її прийняття і може бути пред'явлена до виконання упродовж 1-го року , але не пізніше набрання законної сили рішенням суду про вирішення цивільного спору по суті .

Суддя Р. А. Бондарчук

Дата ухвалення рішення15.11.2012
Оприлюднено20.11.2012
Номер документу27470322
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договорів оренди землі недійсними , усунення перешкод в користуванні земельними ділянками , стягнення збитків та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —1106/3948/2012

Ухвала від 26.04.2013

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Рішення від 19.03.2013

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 19.03.2013

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 27.12.2010

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 15.11.2012

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 12.11.2012

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні