Ухвала
від 19.03.2013 по справі 1106/3948/2012
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Долинський районний суд Кіровоградської області

Справа № 1106/3948/2012

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.03.2013 м.Долинська

Долинський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Бондарчука Р.А.,

при секретарі Поліщук Т.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Долинська справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 (в інтересах якого діє опікун ОСОБА_1) до ПСП «Колос» про визнання договорів оренди землі недійсними, усунення перешкод в користуванні земельними ділянками, стягнення збитків та моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідача.

В ході судового розгляду позивач подав заяву про залишення частини позовних вимог без розгляду, оскільки відповідно до п. 2 Порядку визначення та відшкодування збитків власникам землі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.1993 року №284 «Про порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам» (далі - Порядок), розміри збитків визначаються комісіями, створеними Київською та Севастопольською міськими, районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських (міст обласного значення) рад. До складу комісій включаються представники Київської, Севастопольської міських, районних державних адміністрацій,виконавчих комітетів міських (міст обласного значення) рад (голови комісій), власники земліабо землекористувачі (орендарі), яким заподіяні збитки, представники підприємств, установ, організацій та громадяни, які будуть їх відшкодовувати, представники державних органів земельних ресурсів і фінансових органів, органів у справах містобудування і архітектури та виконавчих комітетів сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад, на території яких знаходяться земельні ділянки.

На даний час суди вирішуючи спори про стягнення збитків завданих самовільним зайняттям земельних ділянок, звертають увагу на необхідності надання висновку відповідної комісії створеної для визначення розміру завданих збитків, саме у відповідності до вказаного вище Порядку.

З урахуванням того, що створення комісії та всі інші дії пов'язані із наданням висновку про розмір збитків можуть зайняти досить тривалий період часу, з метою недопущення затягування розгляду справи, вважає за необхідне уточнити позовні вимоги. Залишивши позовні вимоги ОСОБА_1, ОСОБА_2 (в інтересах якого діє опікун ОСОБА_1) до ПСП «Колос» в частині стягнення з приватного сільськогосподарського підприємства «Колос» на користь ОСОБА_1 101883 (сто одну тисячу вісімсот вісімдесят три) грн. 98 коп. збитків завданих самовільним зайняттям протягом 5 (п'яти) років 3-ох земельних ділянок належних на праві приватної власності ОСОБА_1 та її сину підопічному - ОСОБА_2, загальною площею 20,94 га. - без розгляду.

Представник відповідача не заперечує проти задоволення заяви.

У відповідності до вимог п.5 ч.1 ст. 207 ЦПК України позивачу роз'яснено наслідки подачі заяви про залишення позову без розгляду .

Підстав для не прийняття заяви про залишення частини позовних вимог без розгляду судом не встановлено.

На підставі викладеного, керуючись ст. 207 ч.1 п.5, ч.2 ЦПК України , суд , -

У Х В А Л И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1, ОСОБА_2 (в інтересах якого діє опікун ОСОБА_1) до ПСП «Колос» в частині стягнення з приватного сільськогосподарського підприємства «Колос» на користь ОСОБА_1 101883 (сто одну тисячу вісімсот вісімдесят три) грн. 98 коп. збитків завданих самовільним зайняттям протягом 5 (п'яти) років 3-ох земельних ділянок належних на праві приватної власності ОСОБА_1 та її сину підопічному - ОСОБА_2, загальною площею 20,94 га. -залишити без розгляду.

Копію даної ухвали направити сторонам.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до апеляційного суду Кіровоградської області через Долинський районний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення.

Суддя Р. А. Бондарчук

СудДолинський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення19.03.2013
Оприлюднено25.03.2013
Номер документу30086214
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —1106/3948/2012

Ухвала від 26.04.2013

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Рішення від 19.03.2013

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 19.03.2013

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 27.12.2010

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 15.11.2012

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

Ухвала від 12.11.2012

Цивільне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Бондарчук Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні