Постанова
від 13.11.2012 по справі 5004/814/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"13" листопада 2012 р. Справа № №5004/814/11

за заявою Управління Пенсійного фонду України в Сторовижівському районі, смт.Стара Вижівка

до відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод", с.Дубечне, Старовижівського району

про визнання банкрутом

Суддя Шум М.С.

За участю сторін:

від заявника: Максимук О.М., гол. спец.- юрисконсульт (дов. №3253/09-09 від 09.11.2012р.)

від боржника: н/з

від кредитора -ПАТ «Державний ощадний банк України»Кух О. С., юрисконсульт (дов. від 18.06.2012р.)

В судовому засіданні взяв участь арбітражний керуючий - Темчишин В.П.

Встановив: ухвалою господарського суду Волинської області від 26.04.2011р. за заявою управління Пенсійного фонду України в Старовижівському районі порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод", введено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Темчишина В.П.

Ухвалою господарського суду від 13.09.2011р. затверджено реєстр вимог кредиторів ВАТ "Дубечненський керамічний завод".

У відповідності до ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»розпорядником майна Темчишиним В.П. ініційовано проведення зборів кредиторів боржника.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»комітетом кредиторів ВАТ "Дубечненський керамічний завод" прийнято рішення звернутись до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (протокол засідання комітету кредиторів боржника - ВАТ "Дубечненський керамічний завод" від 26.10.2012р.).

Рішення комітету кредиторів мотивоване неможливістю застосування іншої судової процедури у справі, а задоволення вимог кредиторів є можливим лише внаслідок виконання заходів ліквідаційної процедури.

З врахуванням матеріалів справи, відсутність пропозицій щодо санації або укладення мирової угоди у справі, господарський суд приходить до висновку про необхідність визнання ВАТ "Дубечненський керамічний завод" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Визнаючи боржника банкрутом та відкриваючи ліквідаційну процедуру, господарським судом враховуються обставини неплатоспроможності ВАТ "Дубечненський керамічний завод". Зокрема, за період з моменту порушення провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном не встановлено активів, за рахунок яких можливим є погашення вимог кредиторів та відновлення платоспроможності боржника.

Таким чином, задоволення вимог кредиторів може бути здійснено не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Ліквідатором ВАТ "Дубечненський керамічний завод" комітет кредиторів пропонує призначити арбітражного керуючого Темчишина В.П., яким виконувались функції розпорядника майна.

Зазначене клопотання комітету кредиторів боржника щодо кандидатури ліквідатора приймається судом до уваги. При вирішенні питання щодо призначення ліквідатора ВАТ "Дубечненський керамічний завод" судом враховується факт належного виконання арбітражним керуючим Темчишиним В.П. повноважень розпорядника майна у справі, також враховується досвід та організаційно-технічні можливості виконувати повноваження ліквідатора.

Згідно ч. 8 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить також прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Керуючись ст.ст. 3-1, 16, 22, 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1 . Визнати банкрутом відкрите акціонерне товариство "Дубечненський керамічний завод" (пров. Промисловий, 2, с. Дубечне Старовижівського району Волинської області, код ЄДРПОУ 05466861).

2 . Припинити процедуру розпорядження майном.

3 . Відкрити ліквідаційну процедуру відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод" строком на 12 місяців.

4 . Скасувати арешти та інші обмеження, накладені на майно відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод" (пров. Промисловий, 2, с. Дубечне Старовижівського району Волинської області, код ЄДРПОУ 05466861).

5 . Ліквідатором відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод" призначити арбітражного керуючого Темчишина Володимира Петровича (м.Луцьк, вул. Світла, 5/3, ліцензія Міністерства юстиції України серії АВ №600559 від 06.12.2011р., ід. код 2558912410).

6 . Зобов'язати ліквідатора в десятиденний термін з дня прийняття постанови подати до офіційного друкованого органу - газети «Голос України»або «Урядовий кур'єр»оголошення про визнання відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Після публікації оголошення, примірник газети негайно подати суду.

7 . Ліквідатору відкритого акціонерного товариства "Дубечненський керамічний завод" за наслідками своєї роботи подати господарському суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс, підтверджуючі документи до останніх.

Суддя М. С. Шум

Дата ухвалення рішення13.11.2012
Оприлюднено21.11.2012
Номер документу27480943
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/814/11

Ухвала від 02.04.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригинець Л.М.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Бригинець Л.М.

Ухвала від 14.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 25.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 17.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 23.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 20.05.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 12.02.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні