Ухвала
від 15.11.2012 по справі 2607/12696/12
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2607/12696/12

Категорія 45

У Х В А Л А

І М Н Е М У К Р А Ї Н И

15 листопада 2012 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Васильченко О. В. ,

при секретарі - Власенко Л. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про забезпечення позову,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 за участю третьої особи - ТОВ «Автокорпорація» про встановлення факту проживання однією сім'єю без реєстрації шлюбу, визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договорів недійсними, поділ майна.

Одночасно з позовною заявою представник позивача звернувся до суду із заявою про забезпечення позову, в якій просив накласти арешт на автомобіль марки DODGE CALIBRE, реєстраційний номер НОМЕР_1, номер кузова НОМЕР_2, що зареєстрований за ОСОБА_5 та автомобіль HONDA ACCORD, реєстраційний номер НОМЕР_3, номер кузова НОМЕР_4, що зареєстрований за ОСОБА_4

Вивчивши заяву про забезпечення позову, матеріали справи, суд прийшов до висновку про те, що заява про забезпечення позову підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 151 ЦПК України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. У заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов; вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Пунктом 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову» від 22.12.06р. визначено, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Із заяви про забезпечення позову та змісту позовної заяви вбачається те, що між сторонами виник цивільно-правовий спір майнового характеру з приводу визнання майна спільною сумісною власністю, визнання договорів недійсними, поділ майна.

Позивач вважає, що відносно спірного майна, а саме зазначених вище автомобілів, ОСОБА_5 та ОСОБА_4 можуть бути здійсненні дії, спрямовані на відчуження або переоформлення права власності на автомобілі, що порушить права та законні інтереси позивача, а незастосування заходів забезпечення позову може потягти неможливість або ускладнення при виконанні судового рішення

Зі змісту позовної заяви та заяви про забезпечення позову забезпечення позову не вбачається обставин, які б свідчили про те, що застосування заходів забезпечення позову може вплинути на права третіх - фізичних чи юридичних осіб у тому числі держави та не перешкодить їх діяльності.

Враховуючи сукупність наведених вище обставин, можливість відповідачів вільно відчужити спірне майно, суд приходить до висновку про те, що невжиття заходів забезпечення позову у цій справі може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, а тому заява представника позивача підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 151, 152, 153, 210 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву представника представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про забезпечення позову, задовольнити.

Накласти арешт на автомобіль марки DODGE CALIBRE, реєстраційний номер НОМЕР_1, номер кузова НОМЕР_2, що зареєстрований за ОСОБА_5 (ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1) та автомобіль HONDA ACCORD, реєстраційний номер НОМЕР_3, номер кузова НОМЕР_4, що зареєстрований за ОСОБА_4 (проживаючої за адресою: АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_5) в межах ціни позову, до вирішення спору в суді.

Ухвала підлягає негайному виконанню в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Копію ухвали направити для виконання УДАІ ГУ МВС України в м. Києві, сторонам - для відома.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи. Особи винні в порушенні заходів забезпечення позову несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду м. Києва через Подільський районний суд м. Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяО. В. Васильченко

Дата ухвалення рішення15.11.2012
Оприлюднено21.11.2012
Номер документу27546008
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —2607/12696/12

Ухвала від 26.10.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 05.03.2014

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Іванченко Микола Миколайович

Рішення від 24.12.2013

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Рішення від 24.12.2013

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 20.05.2013

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 15.11.2012

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 15.11.2012

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні