Ухвала
від 21.11.2012 по справі 1170/2а-4028/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія Справа № 1170/2а-4028/12

Категорія статобліку -8.2.1

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

21 листопада 2012 року м. Кіровоград

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Флоренко О.Ю. розглянувши матеріали адміністративного позову Приватного акціонерного товариства "Креатив" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення - рішення від 30.07.2012 р. №0000680222, -

В С Т А Н О В И В:

21 листопада 2012 року Приватне акціонерне товариство "Креатив" звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби, в якому просить: прийняти до розгляду адміністративний позов і відкрити провадження у справі; скасувати податкове повідомлення - рішення Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції від 30.07.2012 р. №0000680222 про порушення п. 198.2, п.198.3, п.198.6, ст. 198 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. щодо зменшення розміру від'ємного значення суми податку на додану вартість у розмірі 304333,00 грн.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС України, в позовній заяві зазначається, ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

Вищезазначена адміністративний позов подано без додержання вимог встановлених п.3 ч.1 ст. 106 КАС України. Так, з адміністративним позовом позивач звертається до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби, а позовних вимогах зазначено найменування відповідача Кіровоградська об'єднана Державна податкова інспекція. Натомість, на печатці в податковому повідомлені - рішенні зазначено найменування відповідача Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція Кіровоградської області Державної податкової служби, тому позивачеві потрібно подати до суду позов (в необхідній кількості примірників) із зазначенням повного правильного найменування відповідача.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України, в позовній заяві зазначається, зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

У відповідності до ч. ч. 4, 5 ст. 105 КАС України, адміністративний позов може містити вимоги про: скасування або визнання нечинним рішення відповідача - суб'єкта владних повноважень повністю чи окремих його положень; зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень прийняти рішення або вчинити певні дії; зобов'язання відповідача - суб'єкта владних повноважень утриматися від вчинення певних дій; стягнення з відповідача - суб'єкта владних повноважень коштів на відшкодування шкоди, завданої його незаконним рішенням, дією або бездіяльністю; виконання зупиненої чи невчиненої дії; встановлення наявності чи відсутності компетенції (повноважень) суб'єкта владних повноважень; примусове відчуження земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з мотивів суспільної необхідності.

Суд вважає, що позовна заява не відповідає вимогам ч. ч. 4, 5 ст. 105, п. 4 ч. 1 ст. 106 КАС України, а саме, позивач просить в адміністративному позові прийняти до розгляду адміністративний позов і відкрити провадження у справі. Оскільки ч. ч. 4, 5 ст. 105 КАС України, не передбачає можливості зазначати в адміністративному позові вимоги про прийняття до розгляду адміністративного позову і відкриття провадження у справі, на думку суду, слід зобов'язати позивача уточнити свої позовні вимоги в цій частині.

У відповідності до ч. 1 ст. 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху, на підставі ч. 1 ст. 108 КАС України, встановивши строк для усунення виявлених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 105 - 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Залишити без руху позовну заяву Приватного акціонерного товариства "Креатив" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення - рішення від 30.07.2012 р. №0000680222.

2. Зобов'язати позивача надати до суду, у строк до 03 грудня 2012 року, позовну заяву (в необхідній кількості примірників) із зазначенням: повного правильного найменування відповідача; із уточненням позовних вимог в частині прийняття до розгляду адміністративного позову і відкриття провадження у справі та роз'яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню.

3. Копію цієї ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала суду може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подачі, протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду, апеляційної скарги через Кіровоградський окружний адміністративний суд, з одночасним надсиланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя (підпис) О.Ю. Флоренко

Згідно з оригіналом:

Суддя О.Ю. Флоренко

Дата ухвалення рішення21.11.2012
Оприлюднено22.11.2012
Номер документу27561257
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-4028/12

Постанова від 11.12.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

Ухвала від 28.11.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

Ухвала від 21.11.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.Ю. Флоренко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні