Постанова
від 06.12.2012 по справі 5027/1327-б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" грудня 2012 р. Справа № 5027/1327-б/2011

За заявою прокурора Вижницького району Чернівецької області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Вижницькому районі Чернівецької області

до відкритого акціонерного товариства "Вижницька реалбаза хлібопродуктів", м. Вижниця Чернівецької області

про визнання відсутнього боржника банкрутом

Суддя Т.І. Ковальчук

За участю представників:

Ініціюючого кредитора -ОСОБА_1, дов. № 186/09 від 12.01.2012 р.

Боржника -не з'явився

Розпорядник майна боржника -Рабанюк С.В.

СУТЬ СПОРУ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 29.11.2011 р. за заявою прокурора Вижницького району Чернівецької області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України у Вижницькому районі Чернівецької області порушено провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Вижницька реалбаза хлібопродуктів" як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою від 21.12.2011 р. ВАТ "Вижницька реалбаза хлібопродуктів" визнано банкрутом як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Рабанюка В.С.

Ухвалою від 26.04.2012 р. у зв'язку з виявленням належного відсутньому боржнику майна здійснено перехід до загальних процедур банкрутства на стадію розпорядження майном боржника, ініціюючого кредитора зобов'язано опублікувати оголошення про порушення справи про банкрутство ВАТ "Вижницька реалбаза хлібопродуктів", розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Рабанюка В.С., розгляд справи в попередньому судовому засіданні призначено на 21.06.2012 р.

Оголошення про порушення справи про банкрутство боржника опубліковане в газеті "Голос України" № 87 за 16.05.2012 р.

Ухвалою попереднього засідання від 12.07.2012 р. затверджено реєстр вимог боржника, призначено перші збори кредиторів на 19.07.2012 р.

Ухвалою від 15.11.2012 р. розгляд справи в підсумковому судовому засіданні призначено на 06.12.2012 р. за участю комітету кредиторів, представника боржника, розпорядника майна боржника Рабанюка В.С. та прокурора.

Всіх викликаних до суду осіб належним чином повідомлено про місце, дату і час судового засідання 06.12.2012 р., що підтверджується наявними у справі доказами, відтак, неявка представників кредиторів, боржника та прокурора не перешкоджає розгляду справи.

Від комітету кредиторів надійшло клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Рабанюка В.С., останній надіслав до суду клопотання про затвердження йому розміру оплати послуг.

У судовому засіданні 06.12.2012 р. розпорядник майна боржника Рабанюк В.С. пояснив, що на перших зборах кредиторів, які відбулися 19.07.2012 року, утворено комітет кредиторів у складі всіх визнаних судом кредиторів, цього ж дня на засіданні комітету прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення його ліквідатором банкрута і затвердження йому розміру оплати послуг, за результатами проведеного аналізу господарсько-фінансової діяльності боржника встановлено наявність у нього активів у вигляді нерухомого майна у м. Вашківці Вижницького району, однак дане майно не зареєстроване, документів, які б свідчити про його вартість не розшукано, пропозицій від потенційних санаторів не надходило, в зв'язку з чим підтримує рішення комітету про визнання боржника банкрутом і просить призначити його ліквідатором та затвердити йому розмір оплати послуг згідно з прийнятим комітетом кредиторів рішенням.

Присутній в судовому засіданні 06.12.2012 р. представник члена комітету кредиторів УПФУ у Вижницькому районі просив суд визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Рабанюка В.С. та затвердити йому розмір оплати послуг відповідно до прийнятого комітетом рішення.

Заслухавши пояснення учасників судового засідання, розглянувши матеріали справи та подані документи, суд встановив, що 19.07.2012 р. на перших зборах кредиторів боржника утворено комітет кредиторів у складі Управління Пенсійного фонду України у Вижницькому районі, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та Вижницького районного центру зайнятості.

Того ж дня комітетом кредиторів прийнято рішення звернутися до господарського суду Чернівецької області з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Рабанюка В.С. та затвердження йому оплати послуг як розпоряднику майна боржника у розмірі двох мінімальних заробітних плат щомісячно за рахунок боржника.

Порушень порядку скликання і проведення зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів, визначених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд не встановив.

Пропозицій щодо санації боржника до суду не надходило. За поясненнями арбітражного керуючого Рабанюка В.С. боржник з 2009 року не веде господарської діяльності, керівні органи за місцезнаходженням боржника відсутні, відсутня також фінансова документація товариства.

У процедурі розпорядженням майна боржника розпорядником майна Рабанюком В.С. прийнято по акту належне боржнику нерухоме майно, розташоване в м. Вашківці Вижницького району по вул. П.Лютика: зерносклад, гараж, матеріальний склад, трансформатор, прохідна, вагова, вбиральня.

За поясненням розпорядника майна боржника, правовстановлювальні документи на зазначене майно відсутні, документів, які б свідчили про вартість цього майна, також немає, інформацією про інші активи розпорядник майна не володіє.

За таких обставин, враховуючи відсутність інформації про вартість активів божника та наявність у нього пасивів згідно з реєстром вимог кредиторів у сумі 107945,05 грн., суд дійшов висновку, що задоволення вимог кредиторів боржника можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно зі статтею 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон) у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

У відповідності до частини 8 статті 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, враховуючи відповідне рішення комітету кредиторів, ліквідатором банкрута належить призначити арбітражного керуючого Рабанюка В.С.

Підлягає задоволенню також клопотання арбітражного керуючого Рабанюка В.С. про затвердження йому розміру оплати його послуг, оскільки відповідне рішення комітетом кредиторів прийнято і воно не суперечить ст. 3 1 Закону.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3 1 , 16, 22-24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом відкрите акціонерне товариство "Вижницька реалбаза хлібопродуктів" (м. Вижниця Чернівецької області, вул. Шкрібляка, будинок 3, код ЄДРПОУ 00957123) та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого Рабанюка Віктора Степановича (АДРЕСА_1, ліцензія серії АВ № 547815 від 19.10.2010 р.).

3. З дня прийняття цієї постанови:

підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається лише в межах ліквідаційної процедури у встановленому порядку;

скасовується арешт та інші обмеження, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом. Накладення нових арештів або нових обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрута та розпорядження його майном.

4. Ліквідатору Рабанюку В.С. у п'ятиденний строк з дня прийняття цієї постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Оголошення повинне містити відомості, передбачені ч. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Ліквідатору Рабанюку В.С. щомісячно подавати до господарського суду звіт про хід ліквідаційної процедури.

6. Затвердити арбітражному керуючому Рабанюку В.С. оплату його послуг як розпорядника майна боржника у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень з моменту призначення за рахунок коштів боржника.

7. Цю постанову надіслати банкруту, комітету кредиторів, прокурору, ліквідатору Рабанюку В.С., Державному органу з питань банкрутства, відділу Державної виконавчої служби Вижницького РУЮ, державному реєстратору.

Суддя Т.І.Ковальчук

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення06.12.2012
Оприлюднено10.12.2012
Номер документу27893052
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5027/1327-б/2011

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 13.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 09.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 21.06.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні