Рішення
від 13.12.2012 по справі 2-3644/12
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 2-3644/12

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(ЗАОЧНЕ)

13 грудня 2012 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Литвинової І. В.,

при секретарі - Нєстєровій О. В.,

за участю прокурора- Костилєвої Т.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за позовом Печерської районної в м.Києві державної адміністрації, як органа опіки та піклування в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав, призначення опікуна та стягнення аліментів,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач в особі Печерської районної в м.Києві державної адміністрації, як орган опіки та піклування в інтересах малолітнього ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом про позбавлення відповідача ОСОБА_2 батьківських прав відносно сина ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, стягнення з нього аліментів на утримання дитини та призначення опікуном ОСОБА_3

Свої вимоги обґрунтовує тим, що відповідач є батьком малолітнього сина ОСОБА_1, але ухиляється від виконання своїх обов»язків по вихованню дитини, матеріально її не забезпечує, взагалі не цікавиться життям та розвитком дитини. Опікується дитиною бабуся - ОСОБА_3, яка виховує іі та утримує.

В судовому засіданні представник позивача позов підтримала, посилаючись на викладені в ньому обставини, просила його задовольнити та позбавити відповідача батьківських прав, стягнути з нього аліменти на утримання дитини.

Відповідач в судове засідання не з"явилась, про день слухання справи повідомлений належним чином, подав заяву про згоду на позбавлення його батьківських прав, визнав обставини заявленого позову.

Третя особа ОСОБА_3 позов підтримала та просила його задовольнити.

На підставі ст.224 ЦПК України суд вважає можливим розглянути справу у відсутності відповідача та ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, оскільки представник позивача не заперечує проти такого вирішення справи.

Суд, вислухавши пояснення представника позивача, третьої особи, заслухавши думку прокурора, який позов підтримав, дослідивши письмові докази у справі, вважає що позов підлягає задоволенню.

Відповідач є батьком малолітнього ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується свідоцтвом про народження, виданим 26.04.2006р. Відділом реєстрації актів громадянського стану Печерського районного управління юстиції у м.Києві ( а.с.10).

Відповідач ухиляється від виконання своїх обов»язків по вихованню дитини, оскільки матеріально її не забезпечує, не спілкується з нею та не виявляє інтересу до його внутрішнього світу. Опікуном дитини позивач просить призначити бабусю - ОСОБА_3, яка виховує та утримує дитину, що підтверджується актом обстеження умов проживання дитини від 09.10.2012р., в якому зазначено, що за місцем проживання ОСОБА_3 створені всі необхідні умови для проживання та повноцінного розвитку онука (а.с.9).

Представник позивача в судовому засіданні підтримав висновок від 09.10.2012р. про доцільність позбавлення відповідача батьківських прав відносно сина, оскільки батько дитини свідомо ухиляється від виконання батьківських обов»язків по її вихованню, догляду та утриманню.

Відповідно до ст.164 Сімейного Кодексу України батько може бути позбавлений судом батьківських прав, якщо він ухиляється від виконання своїх обов»язків по вихованню дитини.

Таким чином в судовому засіданні встановлено, що відповідач ухиляється від виконання своїх обов"язків по вихованню дитини, тому позовні вимоги підлягають задоволенню та одночасно необхідно призначити опікуном дитини бабусю ОСОБА_3

Згідно ч.2 ст.166 СК України особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов»язку щодо утримання дитини. Одночасно з позбавленням батьківських прав суд може на вимогу позивача або за власною ініціативою вирішити питання про стягнення аліментів на дитину.

Отже, з відповідача також необхідно стягнути на користь опікуна ОСОБА_3 аліменти на утримання дитини в розмірі 30 відсотків її заробітку (доходу) щомісячно, починаючи з 06 листопада 2012 року і до досягнення повноліття дитиною.

Таким чином, позовні вимоги є законними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. 164, 165, 166 Сімейного кодексу України, ст.ст.10, 11, 60, 61, 212, 213, 215, 224 ЦПК України , суд

В И Р І Ш И В :

Позов Печерської районної в м.Києві державної адміністрації, як органа опіки та піклування в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа ОСОБА_3 про позбавлення батьківських прав, призначення опікуна та стягнення аліментів - задовольнити.

Позбавити ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 батьківських прав відносно сина ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Встановити опіку над малолітнім ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначити його опікуном ОСОБА_3.

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродж. м.Києва (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь опікуна ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2) аліменти на утримання дитини - сина ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 30 відсотків його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму, починаючи з 06 листопада 2012 року і до досягнення повноліття дитиною.

Допустити негайне виконання рішення в частині стягнення аліментів - у межах суми платежу за один місяць.

Заочне рішення може бути переглянуто судом за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з моменту отримання копії рішення суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя Литвинова І. В.

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.12.2012
Оприлюднено13.12.2012
Номер документу27988268
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-3644/12

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Твердохліб А. В.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Троїцький районний суд Луганської області

Гавалешко П. С.

Ухвала від 11.09.2012

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Болейко А. П.

Ухвала від 28.11.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Рішення від 12.02.2013

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Болейко А. П.

Ухвала від 06.12.2012

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Бугера О. В.

Рішення від 13.12.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 15.11.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні