Ухвала
від 24.12.2012 по справі 478-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

24.12.2012Справа №2-16/478-2011

За заявою кредитора Феодосійської міжрайонної державної податкової інспекції АР Крим

до боржника Закритого акціонерного товариства «Южний берег», ідентифікаційний код 19185433

про визнання банкрутом

Суддя М.О.Білоус

Представники:

від ініціюючого кредитора - Загородній М.А., посвідчення № 085542 від 17.07.2010, інспектор податкової служби;

від ПАТ «АК Промінвестбанк» - Коваленко С.В., довіреність № 09-32/1457 від 30.10.2012, юрисконсульт відділу проблемних активів;

інші кредитори - не з'явились;

від боржника - не з'явився;

від Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в АР Крим - не з'явився;

ліквідатор - Жовтовський М.М., паспорт серії СТ 201475, від 03.08.10, арбітражний керуючий.

Суть спору: Кредитор - Феодосійська міжрайонна державна податкова інспекція звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно Закритого акціонерного товариства «Южний берег» у порядку, передбаченому статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Постановою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.02.2011 боржника - Закритого акціонерного товариства «Южний берег» визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Трубо Розу Тимерханівну (а.с. 50-53, том 1).

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 16.01.2012 було припинено повноваження арбітражного керуючого Трубо Р.Т. під час здійснення ним обов'язків ліквідатора у справі № 5002-16/478-2011 про банкрутство ЗАТ «Южний берег» та призначено ліквідатором боржника ЗАТ «Южний берег» арбітражного керуючого Жовтовського Миколу Миколайовича. Цією ж ухвалою було зобов'язано ліквідатора - Жовтовського Миколу Миколайовича представити до суду звіт та ліквідаційний баланс в строк до 22.02.2012 (а.с. 60-62, том 2).

Ухвалою від 02.04.2012 суд замінив ініціюючого кредитора у справі - Феодосійську міжрайонну державну податкову інспекцію АР Крим на його правонаступника - Феодосійську об'єднану державну податкову інспекцію АР Крим (а.с. 3-4, том 3).

Ухвалою від 18.09.2012 суд продовжив строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора до 22.11.2012 (а.с. 59-61, том 3).

22.11.2012 арбітражним керуючим Жовтовським М.М. наданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Закритого акціонерного товариства «Южний берег», а також реєстр вимог кредиторів боржника (а.с. 77-136, том 3).

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 17.12.2012 суд відклав судове засідання з розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника на 24.12.2012 для надання кредиторами письмових пояснень (а.с. 7-8, том 4).

Представники боржника та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в АР Крим у судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду справи були сповіщені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Присутній у судовому засіданні ліквідатор надав суду додаткові документи, а саме: витяг з Державного реєстру іпотек, копію листа філії «Відділення Промінвестбанку у м. Феодосія АРК», пояснення ліквідатора стосовно дебіторської заборгованості боржника, та інші документи, які суд залучив до матеріалів справи.

Крім того, ліквідатор просив суд затвердити представлений ним раніше звіт та ліквідаційний баланс Закритого акціонерного товариства «Южний берег», та припинити провадження у даній справі.

Присутній у судовому засіданні представник ПАТ «АК Промінвестбанк» заперечував проти клопотання ліквідатора, оскільки за боржником числиться борг перед банком, про що кредитор неодноразово повідомляв ДПІ у м. Феодосії, проте податкова служба так і не стягнула суму заборгованості Сидорова О.І. перед ЗАТ «Южний берег» як додаткове джерело погашення податкового боргу. Крім того, боржник має поточний рахунок у Феодосійському безбалансовому відділенні філії «Кримське Центральне відділення ПАТ Промінвестбанк», на якому знаходяться грошові кошти. Таким чином, боржник має можливість погасити свою кредиторську заборгованість, проте ліквідатором на даний час не здійснені всі заходи, спрямовані на це.

Представник ініціюючого кредитора проти затвердження звіту ліквідатора Жовтовського М.М. не заперечував, незважаючи на те, що текст вказаного звіту йому невідомий.

Інші кредитори у судове засідання не з'явились про час та місце розгляду справи були сповіщені належним чином, про причини неявки суд не повідомили. Письмових пояснень, затребуваних судом, не надали.

Розглянувши наданий ліквідатором звіт та ліквідаційний баланс Закритого акціонерного товариства «Южний берег», судом встановлено, що арбітражним керуючим Жовтковським М.М. були використані матеріали, надані попереднім ліквідатором у справі - Трубо Р.Т. були зроблені запити до КП «Феодосійське міжрайонне бюро реєстрації та технічної інвентаризації», Державної інспекції по нагляду за технічним станом машин та обладнання при Раді Міністрів АР Крим, Головного управління ДАІ МВС України в Криму, Феодосійського відділу КРЦ ДП «Центр державного земельного кадастру», РЕВ 4-го міжрайонного відділу при УДАІ ГУ МВС України в АР Крим, Інспекції Головного державного реєстратора флоту в м. Керчі, ВДВС Феодосійського МУЮ АР Крим.

Відповіді на вищевказані запити свідчать про те, що за боржником не зареєстрованого будь-якого рухомого, нерухомого майна, земельних ділянок, судів чи господарської техніки.

Крім того, відкритих виконавчих проваджень відносно Закритого акціонерного товариства «Южний берег» у ВДВС Феодосійського МУЮ АР Крим немає.

Ліквідатором Жовтковьким М.М. були направлені запити до банківських установ для з'ясування наявності відкритих рахунків за боржником. Згідно відповіді Феодосійського без балансового відділення філії «Кримського центрального відділення ПАТ «Промінвестбанк» на рахунку боржника залишок грошових коштів станом на 16.02.2012 складає 27,00 грн.

З матеріалів справи вбачається, що боржник має дебіторську заборгованість, оскільки 21.06.2005 між ЗАТ «Южний берег» та Сидоровим О.І. був укладений договір позики, відповідно до якого ЗАТ «Южний берег» надав Сидорову О.І. поворотну фінансову допомогу у розмірі 612 600,00 грн., яка до теперішнього часу не повернута.

У своєму звіті ліквідатор вказує на те, що ним були спрямовані запити на адресу засновників Закритого акціонерного товариства «Южний берег» з метою витребування бухгалтерських, банківських та касових документів, печатки підприємства, а також надання інформації стосовно дебіторської заборгованості. Відповіді на вказані листи не поступили.

Також ліквідатором був спрямований лист-претензія на адресу Сидорова І.О. про добровільне повернення безвідсоткової фінансової допомоги за договором, який також залишився без відповіді.

У своїх поясненнях ліквідатор посилається на те, що кредитор - Феодосійське безбалансове відділення філії «Кримського центрального відділення ПАТ Промінвестбанк» не надав йому оригінал договору позики, а також доказів того, що вказаний договір виконувався, що підтверджує наявність дебіторської заборгованості у розмірі 612 600,00 грн.

Інших доказів наявності дебіторської заборгованості ліквідатором не виявлено.

Розглянувши звіт ліквідатора та матеріали справи, заслухавши присутніх у судовому засіданні учасників процесу, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до статті 25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту. Стягнені суми включаються в ліквідаційну масу і можуть бути використані тільки для задоволення вимог кредиторів у порядку черговості, встановленої статтею 31 цього Закону.

Матеріали справи не містять доказів того, що ліквідатором вжиті всі можливі заходи щодо стягнення дебіторської заборгованості, зокрема, звернення з відповідним позовом до суду про стягнення дебіторської заборгованості з Сидорова І.О. в сумі 612 600,00 грн.

Суд вважає, що проведення примусових заходів, спрямованих на отримання дебіторської заборгованості, призведе до часткового погашення кредиторської заборгованості боржника.

Стаття 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимагає від арбітражного керуючого при реалізації своїх прав і обов'язків діяти сумлінно і розумно з урахуванням інтересів боржника і його кредиторів.

Тільки за умови сумлінного виконання покладених на ліквідатора обов'язків в частині якнайбільш повного наповнення ліквідаційної маси можливе максимальне погашення вимог кредиторів.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що ліквідатором не здійсненні усі заходи спрямовані на задоволення вимог кредиторів та ліквідацію боржника, внаслідок чого поданий звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс не можуть бути затвердженими.

Оскільки ліквідаційна процедура Закритого акціонерного товариства «Южний берег», продовжена ухвалою від 18.09.2012 до 22.11.2012, закінчилась, а для завершення заходів, направлених на виявлення дебіторської заборгованості боржника необхідний додатковий час, суд вважає доцільним продовжити строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора - арбітражного керуючого Жовтковського М.М. на два місяці, тобто до 22.01.2013.

Відповідно до положень статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд може продовжити строк ліквідаційної процедури на шість місяців, якщо інше не передбачене цим Законом.

З огляду на вищевикладене, суд відмовляє у затвердженні звіту ліквідатора Жовтковського М.М., продовжує строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора - арбітражного керуючого Жовтковського М.М. на два місяці, тобто до 22.01.2013.

Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкротом», 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відмовити у затвердженні звіту ліквідатора Жовтковського М.М.

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора - арбітражного керуючого Жовтковського М.М. на два місяці, тобто до 22.01.2013.

3. Зобов'язати ліквідатора Жовтковського М.М. представити суду звіт та ліквідаційний баланс боржника, до якого додати докази здійснення заходів, спрямованих на примусове стягнення суми дебіторської заборгованості з Сидорова І.О. за договором позики від 21.06.2005.

4. Призначити судове засіданні на 22.01.2013 об 11 год. 00 хв.

Явку учасників процесу у судове засідання визнати обов'язковою.

Для пропуску в приміщення учасникам процесу при собі мати ухвалу суду та документи, що засвідчують особистість.

Суддя М.О. Білоус

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення24.12.2012
Оприлюднено27.12.2012
Номер документу28254630
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —478-2011

Ухвала від 08.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 22.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 22.04.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні