Ухвала
від 14.02.2013 по справі 478-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

14.02.2013Справа №5002-16/ 478-2011

За заявою кредитора Феодосійської міжрайонної державної податкової інспекції АР Крим

до боржника Закритого акціонерного товариства «Южний берег», ідентифікаційний код 19185433

про визнання банкрутом

Суддя М.О.Білоус

Представники:

від ініціюючого кредитора - не з'явився;

від ПАТ «АК Промінвестбанк» - Субботіна О.І., довіреність № 09-32/1455 від 13.10.2012, головний юрисконсульт відділу проблемних активів;

інші кредитори - не з'явились;

від боржника - не з'явився;

від Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в АР Крим - не з'явився;

ліквідатор - не з'явився.

Суть спору: Кредитор - Феодосійська міжрайонна державна податкова інспекція звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно Закритого акціонерного товариства «Южний берег» у порядку, передбаченому статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 09.02.2011 порушено провадження у даній справі за статтею 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції, зміненій Законом України від 30 червня 1999 року № 784-XIV).

Постановою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.02.2011 боржника - Закритого акціонерного товариства «Южний берег» визнано банкрутом, відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру строком на шість місяців, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Трубо Розу Тимерханівну (а.с. 50-53, том 1).

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 16.01.2012 було припинено повноваження арбітражного керуючого Трубо Р.Т. під час здійснення ним обов'язків ліквідатора у справі № 5002-16/478-2011 про банкрутство ЗАТ «Южний берег» та призначено ліквідатором боржника ЗАТ «Южний берег» арбітражного керуючого Жовтовського Миколу Миколайовича. Цією ж ухвалою було зобов'язано ліквідатора - Жовтовського Миколу Миколайовича представити до суду звіт та ліквідаційний баланс в строк до 22.02.2012 (а.с. 60-62, том 2).

Ухвалою від 02.04.2012 суд замінив ініціюючого кредитора у справі - Феодосійську міжрайонну державну податкову інспекцію АР Крим на його правонаступника - Феодосійську об'єднану державну податкову інспекцію АР Крим (а.с. 3-4, том 3).

Ухвалою від 18.09.2012 суд продовжив строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора до 22.11.2012 (а.с. 59-61, том 3).

22.11.2012 арбітражним керуючим Жовтовським М.М. наданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Закритого акціонерного товариства «Южний берег», а також реєстр вимог кредиторів боржника (а.с. 77-136, том 3).

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 24.12.2012 суд відмовив у затвердженні звіту ліквідатора Жовтовського М.М., продовжив строк ліквідаційної процедури боржника та повноважень ліквідатора - арбітражного керуючого Жовтовського М.М. на два місяці, тобто до 22.01.2013, та зобов'язав ліквідатора Жовтовського М.М. представити суду звіт та ліквідаційний баланс боржника, до якого додати докази здійснення заходів, спрямованих на примусове стягнення суми дебіторської заборгованості з Сидорова І.О. за договором позики від 21.06.2005 (а.с. 38-41, том 4).

На виконання вимог вищевказаної ухвали ліквідатором - арбітражним керуючим Жовтовським М.М. був представлений звіт та ліквідаційний баланс боржника, а також клопотання про затвердження оплати послуг ліквідатора Закритого акціонерного товариства «Южний берег» у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень в сумі 25 752,00 грн. (а.с. 83, том 4).

Ухвалою від 04.02.2013 суд відклав судове засідання щодо розгляду заявленого ліквідатором клопотання для надання ним звіту і розрахунку про оплату послуг арбітражного керуючого.

Представники ініціюючого кредитора, боржника та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в АР Крим у судове засідання 14.02.2013 не з'явились, про час та місце розгляду справи були сповіщені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Ліквідатор у судове засідання 14.02.2013 не з'явився, на виконання вищевказаної ухвали ліквідатором 13.02.2013 були надані витребувані документи, а саме: звіт про оплату послуг ліквідатора та виконану роботу у даній справі, розрахунок розміру оплати послуг ліквідатора на загальну суму 26 888,00 грн., а також клопотання про затвердження оплати послуг ліквідатора у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством, за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора Закритого акціонерного товариства «Южний берег» за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника. Вищевказані документи були долучені судом до матеріалів справи.

Присутній у судовому засіданні представник Кримського центрального відділення ПАТ «Промінвестбанк» представив суду письмове клопотання про направлення судової кореспонденції за двома адресами, а саме: за юридичною адресою ПАТ «Промінвестбанк» (пров. Шевченка, 12, м. Київ, Україна, 01001) та за місцезнаходженням Кримського центрального відділення ПАТ «Промінвестбанк» (вул. Севастопольська, 10, м. Сімферополь, АР Крим, 95011). Суд прийняв вказане клопотання до відома.

Також представником Кримського центрального відділення ПАТ «Промінвестбанк» були надані письмові пояснення на звіт ліквідатора про виконану ним роботу у процедурі ліквідації Закритого акціонерного товариства «Южний берег», який суд долучив до матеріалів справи.

Проти задоволення заявленого ліквідатором клопотання про затвердження оплати послуг ліквідатора у розмірі двох мінімальних заробітних плат, встановлених чинним законодавством, за кожен місяць здійснення повноважень ліквідатора Закритого акціонерного товариства «Южний берег» за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника у розмірі 26 888,00 грн. представник банку не заперечував.

Розглянувши матеріали справи, заявлене ліквідатором клопотання, а також додані до нього документи (звіт ліквідатора про оплату послуг та розрахунок сум), суд вважає можливим його задовольнити з огляду на наступне.

За приписами статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», надання послуг професійного (ліцензованого) арбітражного керуючого відбувається на платній основі, зокрема, відповідно до пункту 4 названої статті, арбітражний керуючий має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Згідно з положеннями пункту 10 статті 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство (пункт 12 статті 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»).

За таких обставин суд вважає можливим задовольнити заявлене ліквідатором клопотання та затвердити арбітражному керуючому Жовтовському Миколі Миколайовичу оплату послуг у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника в сумі 26 888,00 грн.

Керуючись статтею 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Жовтовського Миколи Миколайовича в процедурі ліквідації боржника у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора боржника - Закритого акціонерного товариства «Южний берег» за рахунок коштів, отриманих від реалізації майна боржника.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Жовтовського Миколи Миколайовича про оплату послуг у ліквідаційній процедурі Закритого акціонерного товариства «Южний берег».

3. Затвердити розмір оплати послуг арбітражного керуючого Жовтовського Миколи Миколайовича за період з 16.01.2012 по 22.01.2013 у розмірі 26 888,00 грн.

Суддя М.О. Білоус

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення14.02.2013
Оприлюднено15.02.2013
Номер документу29346489
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —478-2011

Ухвала від 08.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 22.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 22.04.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні