Ухвала
від 02.09.2011 по справі 2а/0270/2831/11
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №2а/0270/2831/11

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

02 вересня 2011 року Вінниця

Суддя-доповідач Вінницького апеляційного адміністративного суду Гонтарук В. М. , перевіривши матеріали апеляційної скарги Річкового координаційного аварійно-рятувального центру на постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 18 липня 2011 року у справі за адміністративним позовом Контрольно-ревізійного управління у Вінницькій області до Річкового координаційного аварійно-рятувального центру про зобов'язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 18 липня 2011 року задоволено даний позов.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, Річковий координаційний аварійно-рятувальний центр м.Вінниці оскаржив його в апеляційному порядку.

Перевіривши додержання особою, яка подала апеляційну скаргу, вимог статтей 185-187 КАС України, приходжу до висновку про повернення апеляційної скарги, з огляду на наступне.

Так, відповідно до ч.1 ст.160 КАС України суд приймає постанову іменем України негайно після закінчення судового розгляду.

Частиною третьою даної норми передбачено, що у виняткових випадках залежно від складності справи складення постанови у повному обсязі може бути відкладено на строк не більш як п"ять днів з дня закінчення розгляду справи, однак суд повинен проголосити у тому самому засіданні, в якому закінчився розгляд справи, вступну та резолютивну частини постанови.

Згідно п.4 ч.1 ст.163 КАС України в резолютивній частині постанови зазначається строк і порядок набрання постановою законної сили та її оскарження.

В силу частини 2 статті 167 КАС України на вимогу особи, яка бере участь у справі, а так само особи, яка не брала участі у справі, але щодо якої суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси чи обов"язки, суд у цей самий день видає копію постанови (або її вступної та резолютивної частини) чи ухвали суду. У разі проголошення в судовому засіданні лише вступної та резолютивної частин постанови суд повідомляє час, коли особи, які беруть участь у справі, можуть одержати копію постанови у повному обсязі. Суд складає повний текст постанови у строк, передбачений ч.3 ст. 160 цього Кодексу.

Відповідно до ч.2 ст.186 КАС України апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Отже, виходячи з наведеного, у випадках, коли особа, яка бере участь у справі, присутня під час оголошення вступної та резолютивної частин постанови та повідомлена про час виготовлення повного тексту постанови, строк оскарження цієї постанови для даної особи обчислюється з моменту виготовлення повного тексту постанови.

При дослідженні матеріалів справи судом встановлено, що представникам відповідача по справі, які були присутні під час оголошення вступної та резолютивної частини постанови 18 липня 2011 року, було повідомлено про можливість отримання повного тексту постанови 25 липня 2011 року. Тобто, виходячи з наведеного, судом було повідомлено відповідачу про початок перебігу десятиденного строку оскарження даного рішення.

Однак матеріали справи свідчать про те, що заява про видачу копії постанови суду від 18 липня 2011 року подана представником відповідача до Вінницького окружного адміністративного суду лише 08 серпня 2011 року. Разом з тим з тексту даної заяви вбачається, що відповідач копію постанови отримав 08 серпня 2011 року.

При цьому відповідачем апеляційна скарга на постанову суду від 18 липня 2011 року подана 10 серпня 2011 року (вх.№20737), про що свідчить штамп вхідної кореспонденції Вінницького окружного адміністративного суду, тобто з порушенням строку, передбаченого ч.2 ст.186 КАС України.

Згідно з частиною третьою статті 189 КАС України суддя-доповідач повертає апеляційну скаргу, подану після закінчення строків апеляційного оскарження, особі, яка її подала, якщо вона не порушує питання про поновлення цього строку.

Як вбачається з матеріалів справи, заява про поновлення пропущеного строку апелянтом подана до суду не була, в апеляційній скарзі питання про поновлення строку на апеляційне оскарження не порушується.

З урахуванням вищевикладеного, керуючись статтями 186, 189 КАС України, -

У Х В А Л И В :

1. Апеляційну скаргу Річкового координаційного аварійно-рятувального центру на постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 18 липня 2011 року у справі за адміністративним позовом Контрольно-ревізійного управління у Вінницькій області до Річкового координаційного аварійно-рятувального центру про зобов'язання вчинити дії, - повернути особі яка її подала.

2. Копію ухвали про повернення апеляційної скарги, разом із доданими до скарги матеріалами (крім апеляційної скарги) направити особі, яка подала апеляційну скаргу. Іншим особам, які беруть участь у справі, надіслати копію відповідної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя-доповідач Гонтарук В. М.

СудВінницький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.09.2011
Оприлюднено28.12.2012
Номер документу28290087
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/2831/11

Ухвала від 14.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 14.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 28.10.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 02.09.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Постанова від 18.07.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні