Ухвала
від 22.01.2013 по справі 13/27/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"22" січня 2013 р. № 13/27/11

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Поліщук Г.Б., розглянувши матеріали справи № 13/27/11 за заявою

кредитора - Управління Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі, м.Кіровоград

до боржника - Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції, м. Кіровоград

про банкрутство відсутнього боржника, -

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Кіровограді - Заєць Н.В., довіреність № 2919/06-07 від 27.12.2012р.;

від кредитора - Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, від імені якого діє виконавча дирекція - Сидоренко О.М., довіреність № 01-53-9 від 15.03.2005р.;

від банкрута - ліквідатор арбітражний керуючий Ретьман О.А.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 27.04.2011 року господарський суд визнав відсутнього боржника - Обласний виробничо-технічний центр стандартизації і метрології якості продукції банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута, призначивши ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого Кундас Вікторію Андріївну.

Ухвалою від 23.12.2011 року господарський суд достроково припинив повноваження ліквідатора Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції арбітражного керуючого Кундас В.А., призначивши ліквідатором Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції арбітражного керуючого Ретьмана Олега Андрійовича.

Ухвалою від 22.11.2012 року господарський суд продовжив строк ліквідаційної процедури банкрута Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції", зобов'язавши ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. не пізніше 27.12.2012 року подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

До господарського суду надійшов звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А. вих. № 401-вих від 27.12.2012 року про встановлення та затвердження оплати послуг арбітражному керуючому Ретьману О.А. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора у справі про банкрутство Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції, а також звіт про оплату послуг та відшкодування витрат, які було призначено до розгляду в судове засідання з повідомленням всіх учасників провадження у справі про банкрутство про дату, час та місце судового засідання.

Заперечень щодо затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та клопотань ліквідатора до господарського суду від кредиторів не надходило.

Згідно абз. 3 ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до 22.12.2011 року (далі - Закон про банкрутство) арбітражний керуючий має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону про банкрутство оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Виходячи з особливостей банкрутства відсутнього боржника, встановленого ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язкове створення комітету кредиторів боржника у спрощеній процедурі банкрутства не передбачено.

Таким чином, господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А., встановити та затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Ретьману О.А. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора у справі про банкрутство Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції.

Зі змісту звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу вбачається, що при здійсненні ліквідаційних заходів щодо підприємства-банкрута було виявлено майнові активи банкрута.

Довідкою Управління ДАІ УМВС України в Кіровоградській області вих. №10/972 від 01.02.2011 року повідомлено, що за Обласним виробничо-технічним центром стандартизації і метрології якості продукції зареєстровано автомобіль УАЗ 452Д, 1985 р.в., зеленого кольору, д.н. 14407ОН, свідоцтво про державну реєстрацію ЕІА006735 від 09.09.2004 року (а.с. 137 т. 1).

Крім того, ліквідатором було проведено інвентаризацію майна банкрута, за результатами якої було виявлено нерухоме майно, належне банкруту - нежитлову будівлю, що знаходиться за адресою м.Кіровоград, вул.Аерофлотська, 17, та оформлено правовстановлюючі документи на вказане майно.

З матеріалів справи вбачається, що інше майно банкрута відсутнє.

Відповідно до довідки управління Держкомзему у Кіровоградському районі вих.№0104-10/289 від 10.02.2011 року Обласний виробничо-технічний центр стандартизації і метрології якості продукції як землекористувач не зареєстрований (а.с. 135 т. 1).

За даними довідки Інспекції Держтехнагляду Кіровоградської обласної державної адміністрації вих. № 01-16/04 від 31.01.2011 року за боржником сільськогосподарської техніки не зареєстровано (а.с. 136 т. 1).

Згідно довідки обласного комунального підприємства "Кіровоградське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації" вих. № 3-291 від 02.02.2011 року за Обласним виробничо-технічним центром стандартизації і метрології якості продукції немає зареєстрованого права власності на нерухоме майно (а.с. 141 т. 1).

Відповідно до вимог ст. 30 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором проведено реалізацію виявленого майна банкрута (договори купівлі-продажу а.с. 25, 54 т. 4).

Одержані від продажу майна банкрута кошти направлені на відшкодування витрат, пов'язаних із провадженням у справі про банкрутство, оплату послуг арбітражного керуючого та оплату державного мита та інформаційно-технічного забезпечення судового процесу в сумі 33102,00 грн.; часткового задоволення кредиторських вимог управління Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі в сумі 2769,75 грн., відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Кіровограді в сумі 160,45 грн., Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості в сумі 310,07 грн. та Виконавчої дирекції Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 119,73 грн.

Інша заборгованість банкрута перед кредиторами: управлінням Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі в сумі 26721,92 грн., відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Кіровограді в сумі 574,17 грн., Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості в сумі 1109,61 грн., Виконавчою дирекцією Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 428,47 грн. та Кіровоградською об'єднаною державною податковою інспекцією Кіровоградської області Державної податкової служби в сумі 5126,97 грн. не може бути сплачена за відсутністю майна банкрута та відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вказана несплачена заборгованість вважається погашеною.

Ліквідатором арбітражним керуючим Ретьманом О.А. одночасно зі звітом ліквідатора та ліквідаційним балансом банкрута подано звіт про оплату послуг та відшкодування витрат в загальній сумі 29366,81грн. Матеріалами справи підтверджено витрати арбітражного керуючого, повязані з провадженням у справі про банкрутство в сумі 9169,84грн. Крім того, арбітражним керуючим подано до господарського суду розрахунок оплати послуг за виконання повноважень ліквідатора за період з 23.12.2011 року по вересень 2012 року в сумі 20196,97грн., який є обгрунтованим.

За викладених обставин господарський суд вважає за необхідне затвердити звіт арбітражного керуючого Ретьмана О.А. про оплату послуг та відшкодування витрат.

Після завершення ліквідаційної процедури майно у банкрута відсутнє, продовження його підприємницької діяльності є неможливим.

На підставі статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню господарським судом, підприємство-банкрут має бути ліквідоване.

Провадження у даній справі підлягає припиненню відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 3-1, 32, п. 6 ч. 1 ст. 40, ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Встановити та затвердити оплату послуг арбітражному керуючому Ретьману О.А. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора у справі про банкрутство Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції.

2. Звіт ліквідатора арбітражного керуючого Ретьмана О.А., ліквідаційний баланс Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції, звіт про оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора Обласного виробничо-технічного центру стандартизації і метрології якості продукції арбітражного керуючого Ретьмана О.А. в загальній сумі 29366,81грн. затвердити.

3. Ліквідувати юридичну особу-банкрута Обласний виробничо-технічний центр стандартизації і метрології якості продукції, ідентифікаційний код - 13767565, що зареєстроване за адресою: м. Кіровоград, вул. Аерофлотська, буд. 17.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвала про припинення провадження у справі може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в установленому законом порядку.

6. Примірники цієї ухвали направити кредиторам - Управлінню Пенсійного фонду України в Кіровоградському районі (25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 29), Кіровоградській ОДПІ Кіровоградської області ДПС (25009, м. Кіровоград, вул. Глінки, 2), Кіровоградському міськрайонному центру зайнятості (25015, м. Кіровоград, вул. Маланюка, 15), банкруту (25014, м. Кіровоград, вул. Аерофлотська, 17), Головному управлінню статистики у Кіровоградській області (25009, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 7А), державному реєстратору виконавчого комітету Кіровоградської міської ради (25022, м. Кіровоград, вул. В.Перспективна, 41), відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Кіровоградській області (25022, м. Кіровоград, площа Кірова, 1, Будинок Рад), Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України (01001, м. Київ, вул. Городецького, 13) та Міністерству аграрної політики та продовольства України - до відома (01001, м.Київ, вул. Хрещатик, 24).

Суддя Г.Б. Поліщук

Дата ухвалення рішення22.01.2013
Оприлюднено23.01.2013
Номер документу28764278
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство відсутнього боржника

Судовий реєстр по справі —13/27/11

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 11.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 04.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 23.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні