Ухвала
від 28.01.2013 по справі 14/143
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

28.01.13 Справа № 14/143.

Суддя господарського суду Луганської області Лісовицький Є.А., розглянувши заяву Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго" про заміну сторони у виконавчому провадженні у справі

за позовом Комунального підприємства "Облтепло", м. Луганськ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агма-ЛТД", м. Луганськ

про стягнення 14799 грн. 72 коп.

Заявник : Луганське обласне комунальне спеціалізоване теплозабезпечуюче підприємство "Луганськтеплокомуненерго", м. Луганськ

Орган виконання судового рішення : Жовтневий відділ державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції

при секретарі Меженській Ю.О.

за участю представників сторін:

від позивача : не прибув;

від відповідача: не прибув;

від заявника: Силенко О.Ю., юрисконсульт,довіреність № 18/01-01-13 від 14.01.13р.;

від Жовтневого ВДВС Луганського МУЮ: не прибув,

Суть спору: до господарського суду Луганської області 25.12.2012 надійшла заява Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго" № 15/42-17-2555 від 20.12.2012 з проханням замінити сторону у виконавчому провадженні з Комунального підприємства "Облтепло" на Луганське обласне комунальне спеціалізоване теплозабезпечуюче підприємство "Луганськтеплокомуненерго".

Заявлені вимоги з посиланням на норми статті 25 Господарського процесуального кодексу України та частини 5 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" обґрунтовані тим, що згідно рішення шостої сесії Луганської обласної ради № 12/16 від 22.05.2012 "Про припинення юридичної особи - Комунального підприємства "Облтепло" - шляхом приєднання" припинено юридичну особу - КП "Облтепло" шляхом приєднання до Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго".

Відповідач та Жовтневий відділ державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції участі у судовому засіданні повноважних представників не забезпечили, про поважність причин відсутності не повідомили, хоча про час та місце судового розгляду заяви були повідомлені належним чином ухвалою суду від 14.01.2013, яку було направлено завчасно рекомендованими листами з повідомленням. Вимоги суду викладені в ухвалі не виконані.

Враховуючи викладене, справа розглядається за наявними в ній документами відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України.

Розглянувши матеріали заяви суд, -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Луганської області від 22.04.2010 у справі № 14/143 позов задоволено та стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Агма-ЛТД" на користь Комунального підприємства "Облтепло" заборгованість у сумі 14799 грн. 72 коп., витрати по сплаті державного мита у сумі 148 грн., витрати на інформаційне -технічне забезпечення судового процесу 236 грн.

На виконання рішення був виданий відповідний наказ від 04.05.2010 року.

Постановою Жовтневого ВДВС Луганського МУЮ від 16.12.2011 було відкрите виконавче провадження ВП№ 30218138 з виконання наказу № 14/143 від 04.05.2010.

Рішенням шостої сесії Луганської обласної ради № 12/16 від 22.05.2012 "Про припинення юридичної особи - Комунального підприємства "Облтепло" - шляхом приєднання" припинено юридичну особу - КП "Облтепло" шляхом приєднання до Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго".

Рішенням постійної комісії Луганської обласної ради з питань комунальної власності та використання природних ресурсів від 02.11.2012 № 55/16 затверджено Передавальний акт КП "Облтепло".

Оцінивши матеріали заяви суд дійшов висновку про задоволення заяви Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго" про заміну сторони у виконавчому провадженні з наступних підстав.

Як встановлено судом, рішенням шостої сесії Луганської обласної ради № 12/16 від 22.05.2012 припинено юридичну особу - КП "Облтепло" шляхом приєднання до Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго".

Рішенням постійної комісії Луганської обласної ради з питань комунальної власності та використання природних ресурсів від 02.11.2012 № 55/16 затверджено Передавальний акт КП "Облтепло" у якому зазначено, що правонаступництво відносно усього майна, всіх майнових прав та обов'язків Комунального підприємства "Облтепло" після припинення юридичної особи КП "Облтепло" шляхом приєднання переходить до Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго".

У Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців АА№705139 станом на 26.11.2012 зазначено, що юридичну особу - Комунальне підприємство "Облтепло" - припинено та правонаступником є - Луганське обласне комунальне спеціалізоване теплозабезпечуюче підприємство "Луганськтеплокомуненерго".

Відповідно до п. п. 1, 2 ст. 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення .

Запис про припинення юридичної особи - КП "Облтепло", відповідно до вимог ст. 104 Цивільного кодексу України внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Закон України "Про господарські товариства" ототожнює форми припинення товариства з правонаступництвом, як процес реорганізації товариства, а також зазначає, що процес ліквідації товариства повинен відбуватись з дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції. Відповідні норми закріплені також а Господарському кодексі України, а саме в ст. 59.

Згідно п. 1 ст. 106 Цивільного кодексу України злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади .

Відповідно до Конституції України держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки; усі суб'єкти права власності рівні перед законом; захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу; права і свободи людини і громадянина захищаються судом; судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій її території; обов'язковість рішень суду є однією з основних засад судочинства (частина четверта статті 13, частина перша статті 17, частина перша статті 55, частина п'ята статті 124, пункт 9 частини третьої статті 129).

Згідно із ст. 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання усіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України.

У відповідності із ст. 115 Господарського процесуального кодексу України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Оскільки, виконання судового рішення є невід'ємною стадією судового процесу, то заміна сторони на цій стадії може відбуватися не інакше, як на підставах та у порядку, визначеному Господарським процесуальний кодексом України та Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до частини 5 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником . Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, в якій вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Статтею 25 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Аналіз вищезазначених норм діючого законодавства свідчить, що заява Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго" про заміну сторони у виконавчому провадженні є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

У зв'язку з викладеним, слід замінити Комунальне підприємство "Облтепло" на його правонаступника - Луганське обласне комунальне спеціалізоване теплозабезпечуюче підприємство "Луганськтеплокомуненерго", визнавши його стягувачем у ВП№ 30218138 з виконання наказу № 14/143 від 04.05.2010.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 25, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", суд -

У Х В А Л И В :

1. Задовольнити заяву Луганського обласного комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства "Луганськтеплокомуненерго" про заміну сторони у виконавчому провадженні.

2. Замінити стягувача у виконавчому провадженні ВП№ 30218138 з виконання наказу № 14/143 від 04.05.2010 з Комунального підприємства "Облтепло " (м. Луганськ, квартал Єрьомєнко, 7, ідентифікаційний код 35306808) на його правонаступника - Луганське обласне комунальне спеціалізоване теплозабезпечуюче підприємство "Луганськтеплокомуненерго" (м. Луганськ, вул. Карла Маркса, буд.54, ідентифікаційний код 03340529).

3. Виконання наказу № 14/143 від 04.05.2010 здійснювати з урахуванням даної ухвали.

4. Копію даної ухвали направити сторонам по справі, правонаступнику та Жовтневому відділу державної виконавчої служби Луганського міського управління юстиції.

Суддя Є.А. Лісовицький

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення28.01.2013
Оприлюднено30.01.2013
Номер документу28931935
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/143

Ухвала від 26.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 04.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Рішення від 25.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Панна Світлана Павлівна

Ухвала від 17.09.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 19.10.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 28.09.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Судовий наказ від 04.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 31.07.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 24.07.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 28.01.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні