Ухвала
від 23.01.2009 по справі 22/96б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22/96б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


ОКРЕМА УХВАЛА

23.01.09                                                                                 Справа № 22/96б.

Суддя  М.Ю. Ковалінас,  розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора -   Управління Пенсійного фонду України в Новопсковському районі

                    Луганської області

боржника    - Товариства з обмеженою відповідальністю «Донцівське»,

                    с. Донцівка  Новопсковського району  Луганської області

Про банкрутство

Без виклику представників сторін.

          Обставини справи:  банкрутство, ліквідаційна процедура за нормами ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Розглянувши матеріали справи,  суд            

в с т а н о в и в :

Постановою господарського суду від 04.10.04.  у справі №22/96б відсутнього боржника  - Товариство з обмеженою відповідальністю «Донцівське», с. Донцівка Новопсковського району Луганської області, визнано банкрутом в порядку ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі за текстом - Закон), відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою від 27.01.06. у справі №22/96б новим ліквідатором  судом призначено  арбітражного керуючого Колєжука А.С.,  на якого покладено встановлені Законом обов'язки та повноваження по проведенню ліквідаційної процедури, у тому числі й щодо подання на розгляд суду звіту за підсумками проведення ліквідаційної процедури відповідно до вимог ст. ст. 32, 52 Закону.

Згідно клопотань  ліквідатора  та комітету кредиторів строк ліквідаційної процедури у справі судом було неодноразово продовжено, в останнє - до 25.12.08. (ухвала від 04.07.08.).  

Як повідомляв  суду ліквідатор Колєжук А.С. у засіданні, яке відбулося 25.12.08., що ним на цей час ліквідаційну процедуру у справі №22/96б фактично завершено, але як було з'ясовано судом у засіданні, ліквідатором не складено належного звіту за підсумками проведення ліквідаційної процедури, а також, у матеріалах справи відсутні відомості щодо реєстру вимог кредиторів, складеного відповідно до вимог Закону, у тому числі за матеріалами виконавчих проваджень переданих державною виконавчою службою попереднім ліквідаторам, тому, оскільки звіт ліквідатора потребував істотного доопрацювання в частині уточнення кола кредиторів у справі та черговості задоволення їх вимог відповідно до приписів  ст. 31 Закону, розгляд справи судом було відкладено та зобов'язано ліквідатора Колєжука А.С. подати в строк до 20.01.09.  належний  звіт за підсумками своєї роботи та ліквідаційний баланс банкрута,  а також інші матеріали по проведенню ліквідаційної процедури, попередньо розглянуті  та схвалені комітетом кредиторів, у тому числі відомості щодо вимог кредиторів у справі, зокрема за матеріалами виконавчих проваджень переданих державною виконавчою службою ліквідаторам, належний реєстр вимог кредиторів, із зазначенням у ньому відомостей щодо заборгованості по заробітній платі, аліментів, тощо відповідно до п.6 ст. 14 Закону,  рішення комітету кредиторів щодо розподілу грошових коштів,  отриманих від реалізації ліквідаційної маси банкрута відповідно до вимог ст. 31 Закону, тощо (ухвала суду від 25.12.08.).

У судове засідання, яке відбулося 23.01.09., ліквідатор Колєжук А.С. не прибув з невідомих причин, вимоги суду, викладені в п. 2 резолютивної частини ухвали від 25.12.08. щодо подання витребуваних документів, ним без поважних причин не виконані, так,  ним не надано до суду належного  звіту за підсумками здійснення ліквідаційної процедури та ліквідаційного балансу банкрута,  а також інших матеріалів по проведенню ліквідаційної процедури, попередньо розглянутих та схвалених комітетом кредиторів або будь-якої іншої інформації щодо стану здіснення ліквідаційної процедури.

Як повідомили суду представники кредиторів –члени комітету кредиторів, з моменту проведення минулого засідання суду –з  25.12.08. й до 23.01.09., ліквідатор  Колєжук  А.С. з невідомих причин не скликав та не проводив, у встановленому  ст. 16 Закону порядку, засідання (зборів)  комітету кредиторів з приводу заслуховування та затвердження його звіту за підсумками проведення ліквідаційної процедури, ліквідатор з ними не зв'язувася у будь-який спосіб, щодо стану доопрацювання звіту нічого не повідомляв.  

Така ситуація є вкрай негативною, оскільки провадження у справі №22/96б  триває з 20.09.04., а ліквідаційна процедура –з 04.10.04., тобто біля п'яти років, що перевищує розумні строки, а також ліквідатор Колєжук А.С.  своєчасно та належним чином не звітує перед комітетом кредиторів та господарським судом в порядку, передбаченому п. п. 11,12  ст. 30 Закону.

 З огляду на норми ст. 90 Господарського процесуального кодексу України,  господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності установи, організації, державного чи іншого органу (суб'єкта підприємницької діяльності) –виносить окрему ухвалу.

Враховуючи приписи ст. 2 Закону та ст. 90 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за необхідне надіслати на адресу Луганського обласного відділу з питань банкрутства Міністерства економіки України окрему ухвалу щодо неналежного виконання арбітражним керуючим Колєжуком А.С.  обов'язків та  повноважень ліквідатора у справі,  для вжиття відповідних заходів реагування.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 1, 2, 3-1, 22-34, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 90  Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в :  

1.Надіслати Луганському обласному відділу з питань банкрутства Міністерства економіки України, м. Луганськ,  окрему ухвалу щодо неналежного виконання арбітражним керуючим Колєжуком А.С. обов'язків та  повноважень ліквідатора банкрута –ТОВ «Донцівське», с. Денцівка Новопсковського  району Луганської області, у справі №22/96б,  для вжиття відповідних заходів реагування.

          2.Луганському обласному відділу з питань банкрутства Міністерства економіки України, м. Луганськ,  у строк до 17.02.09.  письмово повідомити господарський суд про результати розгляду цієї окремої ухвали.

          3.Дану ухвалу надіслати: кредиторам у справі –членам комітету кредиторів; банкруту; ліквідатору Колєжуку А.С.; Луганському обласному відділу з питань банкрутства.  

Суддя                                                                                   М.Ю. Ковалінас

Надр. 8 прим.:

1 - до справи;

2 - 5 - комітету кредиторів:

- УПФУ в Новопсковському районі Луганської області;

- Новопсковському районному центру зайнятості Луганської області;

- Старобільській МДПІ Луганської області (Новопсковське відділення);

- ТОВ “Луганське енергетичне об'єднання” в особі Північної філії, м. Щастя Луганської області;

6 - банкруту;

7 - ліквідатору Колєжуку А.С. (м. Луганськ, кв. Гайового, 1/6);

8 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства.

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення23.01.2009
Оприлюднено11.02.2009
Номер документу2895857
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/96б

Постанова від 14.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 01.07.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Запорощенко М.Д.

Ухвала від 19.05.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 21.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Постанова від 20.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 21.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 20.02.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 23.01.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 23.01.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні